Weather - Καιρός

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Στενεύουν τα περιθώρια...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ – ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…

Τα περιθώρια στενεύουν…

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ 5 «ΕΝΤΕΚΑΔΑΤΟΥΣ» ΠΑΙΚΤΕΣ – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Από σήμερα μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία και συγκεκριμένα στην τελευταία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της προετοιμασίας της «Μαύρης Θύελλας».
Αν ρίξουμε μια ματιά στο υπάρχον ρόστερ, σίγουρα δεν θα έχουμε και τα καλύτερα συναισθήματα, αφού από την περσινή ομάδα, ήδη έχουν φύγει αρκετοί παίκτες που αποτέλεσαν τον κορμό και άλλοι τόσοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει την ομάδα που θα συνεχίσουν την καριέρα τους. Η τεράστια και παρατεταμένη οικονομική κρίση, το «άνοιγμα» της περσινής χρονιάς, η οποία μέχρι τον Οκτώβριο και πριν «σκάσει» η αγορά, έδειχνε ότι θα κυλούσε ομαλά. Όμως, το «πάγωμα» της χρηματοδότησης, τα δυσανάλογα έσοδα σε σύγκριση με τα έξοδα και γενικά η άσχημη οικονομική συγκυρία, έφτασαν την ομάδα στο σημείο μηδέν. Οι κινήσεις που έχει κάνει έως τώρα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του, κινούνται σύμωνα με τις «εξαγγελίες» του Προέδρου: «θα πάμε με παιδιά της Μεσσηνίας, κινούμενοι με πολύ χαμηλό μπάτζετ και με πολύ δουλειά». Υπάρχουν ήδη 5 παίκτες από τους αποκαλούμενους «εντεκαδάτους» που είναι έτοιμοι να έρθουν στην Καλαμάτα, αλλά χρειάζεται κι ένα καλό ποσό για να κλείσουν. Ο Κάκος, ο Πουρτουλίδης, ο Γενιτσαρίδης είναι πάνω πάνω στη λίστα και ήδη το Σάββατο ο Πρόεδρος είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Αλέκο Δέδε (θέλει να παίξει άλλον έναν χρόνο στην Καλαμάτα) και τον Σωκράτη Κοψαχείλη που επωμίζεται το βάρος του βασικού γκολκήπερ.
«Φτωχό» το…παζάρι
Οι επόμενες 8-9 ημέρες σίγουρα είναι κρίσιμες και καθοριστικές: όμως υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας στην ομάδα, αφού γενικότερα η ποδοσφαιρική αγορά «υποφέρει», τα μεγάλα συμβόλαια είναι παρελθόν, και μόλις 67 ποδοσφαιριστές έχουν απασχολήσει το μεταγραφικό παζάρι (3,7 ανά ομάδα)! Υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 50-60 ποδοσφαιριστές που στην κυριολεξία «ψάχνουν και ψάχνονται». Από την πλευρά της, η διοίκηση της τοπικής μας ομάδας, μέχρι τώρα έχει αποκτήσει τρια ταλέντα από την τοπική «δεξαμενή» αφού υπέγραψαν ήδη οι Κοστρένι, Μπαστακός και Σεφεράσι.
Και οι τρεις παίκτες, θεωρούνται μεγάλα ταλέντα και σε λίγο καιρό θα έχουν όλα τα προσόντα να βοθήσουν και την μεγάλη ομάδα. Η σύναψη συμφωνίας μαζί τους, έδειξε εκτός του ότι οι παράγοντες της ομάδας «έχουν μάτι», κατέδειξε και την αδιαμφισβήτητη – στους νοήμονες ανθρώπους – υπεροχή της «Μαύρης Θύελλας» έναντι των άλλων τοπικών ομάδων. Κι αυτό έχει μεγάλη αξία, αφού η πυραμίδα του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε στην κορυφή της να βρίσκεται και να δεσπόζει η ομάδα της Καλαμάτας…
Ανάγκη στήριξης της ομάδας
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος εδώ και 9 περίπου χρόνια που «πιλοτάρει» την ομάδα, είναι απελπιστικά μόνος, στο «πορτοφόλι» της ΠΑΕ. Και τώρα που «έσφιξαν» τα πράγματα, η μοναξιά του φαίνεται ακόμα πιο έντονα. Πού είναι οι Μεσσήνιοι επιχειρηματίες που λένε ότι «αγαπάνε» την ομάδα; Αυτοί που βγήκαν και …πρόσφεραν χρήματα για να φανούνε στις εφημερίδες; Κι εμεις δεν λέμε να πανε στη ΠΑΕ με μια επιταγή και να τα δώσουν στον Πρόεδρο! Εξάλλου, με τέτοιο τρόπο ΔΕΝ τα θέλει ο «Πιλότος»! Προτείνουμε να δείξουν με πράξεις την αγάπη τους στην ομάδα, βάζοντας μια πινακίδα στο Στάδιο (έτσι βοηθάνε και τον Δήμο) με την επιχείρισή τους. Ή να προσφέρουν οτιδήποτε θέλουν αυτοί στην ομάδα. Με το πιο απλό: αγοράστε κύριοι από 10 διαρκείας ο καθένας για το προσωπικό σας! Αλλά δυστυχώς, οι περισσότεροι περιμένουν να έρθει το «μοιραίο» για την ομάδα και να βγούνε στα ΜΜΕ και να ρίξουν «κροκοδείλια» δάκρυα.
Και για να τους ταρακουνήσουμε λίγο τους λέμε ότι το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πορταριά Πηλίου, έγινε η παρουσίαση των επίσημων χορηγών και υποστηρικτών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Οι επίσημοι χορηγοί της ΠΑΕ του Βόλου είναι: ΟΠΑΠ, PUMA, MASTER MEDIA, CASINO FINIX, ΕΤΕΚΑ, ΒΙΑΜΑΡ, SPRIDER STORES, MEXIL ΣΑΡΗΚΕΧΑΓΙΑΣ, HYUNDAI AΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ.. Οι επίσημοι υποστηρικτές: ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΒΡΥΣΣΑΣ, PORTARIA HOTEL & SPA, DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ, COCA COLA-3E, TOΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ & ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗ ΕΠΕ, ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. καθώς και ο επίσημος αρωγός SPORTVISION. Κι εκεί ήταν ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Αντώνης Αντωνόπουλος, προσκεκλημένος από την ΠΑΕ, που υποστηρίζει την ανάγκη της αποκέντρωσης του ποδοσφαίρου και την ανάπτυξή του στην περιφέρεια. Και επειδή γνωρίζει πολλά χρόνια τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, πήγε, μίλησε και …αυτοπροσκλήθηκε για του χρόνου που θα είναι πάλι εκεί – όπως είπε – «γιατί είμαι βέβαιος -και βάζω στοίχημα- ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκα». Το γράψαμε για να γίνουν κάποιες «συγκρίσεις»…
Γιατί κέρδος από την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα θα έχει όλη η πόλη, καθώς και οι επιχειρηματίες της περιοχής….
Στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος είπε ότι "Μεγαλύτερος χορηγός για μένα και για την ομάδα που εκπροσωπώ είναι οι φίλαθλοι. Από αυτούς ξεκινούν όλα.
Γιατί μια ομάδα χωρίς φιλάθλους δεν μπορεί να έχει και χορηγούς. Αντίθετα, όταν υπάρχει συμπαράσταση και στήριξη από την τοπική κοινωνία και τους φιλάθλους, ο χορηγός είναι πιο εύκολα να διαφημιστεί».
Το γράψαμε με την ευχή και την προτροπή να έρθουν δίπλα στην «Μαύρη Θύελλα» οι δικοί μας άνθρωποι, της πόλης μας. Ακόμα και αν το δούνε εγωιστικά…