Weather - Καιρός

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009







ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ανανεώνει ο Γενιτσαρίδης, επιστρέφει ο Κακαλέτρης

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ – ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΣΤΗΝ ΕΠΑΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ο σοφός λαός έχει το εξής ρητό: «η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη», κι αυτό σημαίνει ότι, στη ρευστότητα του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, με βάση το ρεπορτάζ και τις τελευταίες ειδήσεις λίγο πριν «κλείσει η ύλη» θα είχαμε τα εξής γεγονότα: ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θα είχε χτες βράδυ συνάντηση με τον Γιώργο Μπένο (η οποία τελικά δεν έγινε...), σε μια καθοριστική συνάντηση λόγω της πίεσης του χρόνου και των εξελίξεων. Ο Μελιγαλαίος τεχνικός βρισκόταν εκτός Νομού για 3 ημέρες και θέλει οπωσδήποτε να κλείσουν τα όποια μέτωπα που είναι ακόμα ανοικτά. Πρωταρχικός στόχος είναι να γίνουν οι 3 ανανεώσεις των Γενιτσαρίδη, Κάκου, Πουρτουλίδη και στη συνέχεια να κληθούν να έρθουν στη πόλη οι παίκτες που έχουν ήδη επιλεγεί για να ενισχύσουν το ρόστερ της «Μαύρης Θύελλας». Στη συνέχεια εκκρεμούν και κάποιες καταβολές χρημάτων σε μια ομάδα παικτών από πέρσι και τη Δευτέρα θα γίνει η «πρώτη». Για να γίνουν όμως όλα αυτά, ο «Πιλότος» θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα, με ένα ταξίδι – αστραπή ίσως και λίγων ωρών, για να ξεμπλοκάρει κάποια χρήματα για να ξεκινήσει η ομάδα.

Θα ανανεώσει ο Γενιτσαρίδης;

Φτάνει σήμερα στην πόλη μας ο 27χρονος Βασίλης Γενιτσαρίδης για να «ανοίξει τον χρορό» των ανανεώσεων που θέλει να κάνει ο Πρόεδρος της ομάδας! Ο Κρητικός παίκτης αν και δέχτηκε ασφυκτικό πρέσιγκ από τέσσερις ομάδες και με την πρόταση του Ατσελένιου ακόμα να αναμένει οριστική απάντηση, έρχεται το μεσημέρι μαζί με τον πατέρα του για να ξεκαθαρίσει το τοπίο της συνέχισης της συνεργασίας του με την «Μαύρη Θύελλα». Ο Βασίλης αρνήθηκε κάποιες προτάσεις με καλύτερη (στα λόγια...) αυτής της Κορίνθου. Χτες μα δήλωσε: «Πρώτος μου στόχος είναι να τα βρω με τον Πρόεδρο και να συνεχίσω. Ξέρω ότι με θέλει η ομάδα, το ίδιο θέλω κι εγώ αρκεί να ξεκαθαρίσουμε το οικονομικό. Την Παρασκευή λήγει το τελεσίγραφο που μου έχει δώσει ο ΠΟ Ατσαλένιος στη Κρήτη, που μου έχει κάνει για τα δεδομένα της κατηγορίας μια καλή πρόταση και θα είμαι στο σπίτι μου. Ομως κι εδώ νιώθω σαν το σπίτι μου και πιστεύω να τα βρούμε». Στο θέμα του πάγκου, όπως διαβάσατε αποκλειστικά χτες στη «Φ» ο Νίκος Κακαλέτρης αναμένεται να είναι ο νέος γυμναστής της ομάδας.

Παρασκευή εξετάσεις, Δευτέρα γήπεδο!

Κι ενώ έχουμε μπει στη τελική ευθεία των εξελίξεων σε ότι αφορά το τελικό ρόστερ της «Μαύρης Θύελλας», σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν κάνει ήδη τις ενάρξεις προετοιμασίας, πλην της Κέρκυρας (θα άρχιζε χτες το απόγευμα), του Ηλυσιακού και του ΟΦΗ. Η ημερομηνία που έχει οριστεί για την «πρεμιέρα» της τοπικής μας ομάδας, είναι αυτή της Δευτέρας 20 Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται την Παρασκευή ένα πρώτο γκρουπ παικτών να κληθεί να περάσει από εργομετρικές εξετάσεις.

Τρία παιδιά...Μανιάτικα!

Μέλη της οργανωτικής ομάδας των Νέων, βρέθηκε στη Μάνη και με συνοπτικές διαδικασίες τρία νέα και ταλαντούχα παιδιά της ΑΕ Μάνης, που τιμητικά παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στην Καλαμάτα, θα ενταχθούν στο ρόστερ της ομάδας των Νέων. Πρόκειται για τον 16χρονο Δημήτρη Αποστολίδη, τον 18χρονο Παναγιώτη Γιαννακέα και τον 17χρονο Διονύση Μπεκιράι, παίκτες που έλαβαν μέρος στις δοκιμές της ομάδας και ικανοποίησαν. Οι άνθρωποι της Νέων ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Καλαρίτη «ψυχή» της ΑΕ Μάνης, τον Σπύρο Ξεροβάσιλα και τον Παναγιώτη Μπιζίμη.



PRESS Room

* Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ.Ξημέρης αποκάλυψε ότι ο πρόσφατος έλεγχος του ΣΔΟΕ είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου στην ΠΑΕ ύψους 900.000 ευρώ! “Να σταματήσει ο κ. Βατσινάς να λέει τη λέξη πουλάω, ή να ζητά 3-4 εκατ. ευρώ” είπε ο κ. Ξημέρης και πρόσθεσε: “Το χρέος είναι 2.850.000 που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3.500.000 ευρώ! Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο και επέβαλε πρόστιμα για τους γνωστούς λόγους που ξέρουν αυτοί που έκαναν τον έλεγχο. Με την αδράνεια και την κοροϊδία προς όλους, οι μέρες περνούν και η ομάδα μπορεί να είναι έτοιμη αγωνιστικά, αλλά πρέπει να έχει σφραγίδα, υπογραφές, δελτία. Πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνει την αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κατατεθούν 200.000 ευρώ σε εύλογο χρονικό διάστημα και ακόμα 300.000 στο ΙΚΑ και 31.000 σε μισθούς προσωπικού. Περίπου 300.000 δηλαδή. Για το 1,5 εκατ. ευρώ μπορεί να γίνει ρύθμιση για 3 μήνες από 105.000 ευρώ και το υπόλοιπο σε δόσεις για 10 χρόνια που φτάνει περίπου τις 5.000 ευρώ το μήνα”. Ο κ. Ξημέρης αφού παρουσίασε το μετοχολόγιο της ΠΑΕ, κάλεσε τον κ. Βατσινά “να καταθέσει τις μετοχές του σε συμβολαιογράφο και να δεσμευτεί αν θέλει να κάνει καλό στην ομάδα, ότι με αποτίμηση από 1.20 ή 2 ευρώ τα χρήματα να πάνε στους νέους επενδυτές. Αν δεν το κάνει θα είναι υπόλογος».




* Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας που εκδίδει τη SportDay, ανήλθε σε 21,1 εκατ. ευρώ το 2008 , έναντι 18,4 εκατ. ευρώ το 2007. Η πορεία των κερδών ήταν οριακά αυξημένη στο 1,6 εκατ. ευρώ το 2008 , έναντι 1,5 εκατ, ευρώ το 2007. Δεύτερη σε τζίρο η Sport Plus που εκδίδει το «Goal News» με 10,9 εκατ. ευρώ και ζημιές 306 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,1 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί ο «Πρωταθλητής» με 9,7 εκατ. ευρώ το 2008 και κέρδη προ φόρων 941 χιλ. ευρώ και το «Φως» με κύκλο εργασιών ύψους 8,8 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη ύψους 2 εκατ. ευρώ. Οι «Παναθηναϊκές Εκδόσεις» που εκδίδουν την «Πράσινη» έχουν στην πρώτη τους, υπερδωδεκάμηνη χρήση ύψους 6,9 εκατ. ευρώ και ζημιές 1,8 εκατ. ευρώ. Η «Score live» έχει κύκλο εργασιών ύψους 2,8 εκατ. ευρώ και ζημιές χρήσης ύψους 207 χιλ. ευρώ.
Καλή ήταν η τηλεθέαση του φιλικού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Χέερενφεν που κυμάνθηκε από 3% μέχρι 18,6%. Το Novasports 1 θα μεταδώσει τον αγώνα ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας, που θα γίνει το Σάββατο στις 6.30 μ.μ. Την εβδομάδα από 29 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου το MEGA ήταν πρώτο αλλά με ποσοστό μόλις 15,9%. Στη δεύτερη θέση ο ΑΝΤ1 με 15,6%, στην τρίτη ο Alpha με 13,8%. STAR και ALTER είχαν 10,7% και 10,4% αντίστοιχα, ενώ η ΝΕΤ 8,7%.
Ο «Novaσπορ FM» με 7,1%, ήταν ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμό την περίοδο από 8 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου του 2009. Η «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» είχε 5,8% και ο «Arrena» 0,9%. Πρώτος σταθμός συνολικά ήταν ο «ΣΚΑΪ» με 10,8% και ακολούθησαν ο «Ρυθμός» με 8,4% και ο «Λάμψη» με 8,3%.




* Με τη NETMED, για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων τους για τα προκριματικά του UEFA Europa League και των φιλικών που θα δώσουν το καλοκαίρι, συμφώνησαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Αυτό γνωστοποίησαν οι διοικήσεις των «Δικέφαλων» με ανακοίνωσή τους. Τα παιχνίδια διεκδικούσε και η ΕΡΤ.




* Ξεκίνησε η Παναχαϊκή την προσπάθειά της, παρουσία 500 Πατρινών, να επιστρέψει στη Β’ εθνική και δυο «πρώην Καλαματιανοί» ο Μανώλης Σπυριδάκης και ο Νάσος Σεντεμέντες έδωσαν κανονικά το παρόν! Αντίθετα, 15’ πριν αρχίσει ο αγιασμός, ο Αλέξης Κούγιας εξέδιδε το «διαζύγιο» με τον Λευτέρη Τρούλλη.




* Τα ...σενάρια άρχισαν: φεύγει ο Μπένος, αναλαμβάνει ο Κακαλέτρης! Είναι σαν και το οτι «έρχεται ο Φιλιππάκος»...




*Προς τηλεσχολιαστές: να διαβάζετε με προσοχή ΟΛΟ το κείμενο κι όχι ΜΟΝΟ τους τίτλους... Αν θέλετε μετά να λέτε τη ...γνώμη σας! Κι όταν μπαίνουν εισαγωγικά, κάποιος άλλος το είπε... Βασικά είναι αυτά.