Weather - Καιρός

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Υπέγραψε ο Τσιμικλής στη Καλαμάτα







ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Υπέγραψε ο Τσιμικλής

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΝΟΥ «ΚΟΡΜΟΥ»


Συνεχίστηκε χτες – όπως σας είχαμε προαναγγείλει- η μεταγραφική ενίσχυση της «Μαύρης Θύελλας» με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ να ακολουθεί πιστά το φετινό «δόγμα» του: «θα παω με Καλαματιανούς»! Με μεγάλη δική του ευχαρίστηση αλλά και απόλυτη ικανοποίηση, εντάχτηκε χτες στην μεγάλη οικογένεια της πρώτης ομάδας του Νομού, ο ταλαντούχος Παναγιώτης Τσιμικλής. Μέχρι την Παρασκευή ο «Πιλότος» θα έχει εξασφαλίσει την συνεργασία με άλλους τρεις Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια θα ασχοληθεί, αποκλειστικά, με την ανανέωση της συνεργασίας των παικτών που «περιμένουν» και υπάγονται στα σχέδια του Γιώργου Μπένου, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις, αλλά και στην σύναψη συμφωνιών με τους έμπειρους παίκτες που έχουν ήδη επιλεγεί να αγωνιστούν στην τοπική μας ομάδα... Η ΠΑΕ μπορεί να βρίσκεται σε «αδύναμη» θέση από πλευράς ταμείου, αλλά με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτουν οι άνθρωποι και τα στελέχη της, κινείται με αργά και σταθερά βήματα έτσι ώστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το ρόστερ να διαθέτει έναν αξιόλογο και αξιοπρεπή αριθμό ποδοσφαιριστών για να ξεκινήσει η προετοιμασία. Το βέβαιο είναι, ότι το ...σύνηθες φαινόμενο των τελευταίων ετών, με το ρόστερ να διαθέτει τον μήνα Ιούλιο 5-6 παίκτες, ευτυχώς ανήκει στο παρελθόν!

«Να μας στηρίξει ο κόσμος»

Παίκτης της Καλαμάτας θα είναι, λοιπόν, για τα επόμενα δυο χρόνια ο 21χρονος Παναγιώτης Τσιμικλής (γεν. 27/1/1988, ύψος 1,81). Το πέμπτο απόκτημα της "Μαύρης Θύελλας" (μετά τους Κοστρένι, Σεφεράσι, Μπαστακό και Γκούρι) αγωνίστηκε πέρσι στον Μεσσηνιακό πετυχαίνοντας 3 γκολ και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Φοινικούντα. Για ένα χρόνο πήγε δανεικός στη Μεθώνη στα 16 του χρόνια, το 2004 πήγε στον Μεσσηνιακό, αγωνίστηκε στη Β’ και στη Γ’ εθνική, πήγε δανεικός στο Πυργάκι για μια σεζόν, επέστρεψε στον Μεσσηνιακό, αλλά τραυματίστηκε και έμεινε 4,5 μήνες εκτός δράσης. Οταν έγινε καλά έπαιξε 10 ματς και πέρσι σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και στόπερ. Ο Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Γρηγορόπουλος τον καλωσόρισε στην ομάδα λέγοντας: "Φαίνεται ότι τώρα ήρθε η ώρα να φορέσεις τη φανέλα της Καλαμάτας και πιστεύω ότι έχεις όλα τα προσόντα να βοηθήσεις την ομάδα. Ανοίγεται μπροστά σου μια μεγάλη ευκαιρία και σου εύχομαι να είσαι σιδερένιος και καλότυχος". Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τσιμικλής τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, από τις μεγαλύτερες ομάδες της επαρχίας της χώρας μας. Ήθελα να είχε γίνει αυτό και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα νιώθω έτοιμος να προσφέρω ότι μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα στους στόχους της. Και αυτό μπορώ να το κάνω άμεσα. Αν και άργησε, η "Μαύρη Θύελλα" έχει στραφεί σε σωστές κινήσεις και παίρνει παιδιά του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και αυτό είναι πολύ καλό. Ο Μεσσήνιος παίκτης "πονάει" την φανέλα περισσότερο, χωρίς να μειώνω την ΄προσπάθεια και των άλλων παιδιών που έρχονται στην Καλαμάτα. Είναι διαφορετικό το συναίσθημα να φοράς τη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας του Νομού. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να τονίσω ότι ο κόσμος επιβάλλεται να είναι συνέχεια μαζί μας στο γήπεδο, ειδικά τώρα που αρκετοί Μεσσήνιοι παίκτες παίζουν στην ομάδα, να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει για να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Σκαφιδά, Τσατά και Μάλαμα που με βοήθησαν να φτάσω στο ψηλότερο σκαλοπάτι".

Στο «μικροσκόπιο» ο Δασκαλάκης

Ένας παλιός γνώριμος της ομάδας, αφού υπήρξε για αρκετό καιρό παίκτης της, ο 27χρονος Κώστας Δασκαλάκης έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των ανθρώπων της «Μαύρης Θύελλας». Ο «Δάσκα» ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 10 χρόνια από την τοπική μας ομάδα, είχε τότε λεχθεί ότι «πρόκειται για τεράστιο ταλέντο με μέλλον» αλλά κάποια πράγματα δεν του πήγαν όπως τα ήθελε στη πορεία. Έχει 9 συμμετοχές στην Α΄εθνική, 25 στη Β’, 105 στη Γ’ εθνική και 23 στο Κύπελλο. Στα 163 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει πετύχει και 15 γκολ. Μετά τον Παναιγιάλειο πήγε πέρσι στην Παναχαϊκή, όπου στις 15 Οκτωβρίου του 2008 σε μια προπόνηση των Πατρινών, υπέστη ρήξη του πρόσθιου χιαστού και υπεβλήθη σε επέμβαση, πέντε ημέρες μετά από τον ιατρό Ανδρέα Νικολάου. Όλα αυτά τα δεδομένα εξετάζονται προσεκτικά από το επιτελείο της «Μαύρης Θύελλας» και δεν αποκλείεται εντός του διημέρου να έχει μια επαφή με τον «Πιλότο» και να συζητήσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην ομάδα.

Κλείνουν τα μέτωπα

Πρώτο μέλημα του Προέδρου είναι να εξακολουθήσει να φορά τη φανέλα της «Μαύρης Θύελλας» ο έμπειρος, αξιόπιστος και σταθερός αμυντικός χαφ Γιώργος Κάκος. Ο 35χρονος Ηπειρώτης βρίσκεται στην πόλη μας για διακοπές και μέχρι αύριο θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του. Και οι δυο πλευρές θέλουν να συνεχιστεί η συνεργασία για άλλη μια χρονιά, με μοναδική εκκρεμότητα το περσινό υπόλοιπο και ο τρόπος καταβολής του. Η παραμονή του Κάκου θα ανοίξει τον δρόμο και για τις υπόλοιπες κινήσεις του Προέδρου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ανανεώσεις του Βασίλη Γενιτσαρίδη και του Νίκου Πουρτουλίδη. Για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές υπάρχει πλάνο συνενόησης και μέχρι το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί τα «επόμενα βήματα»... Μετά θα ακολουθήσουν οι 4-5 «εντεκαδάτοι» παίκτες που περιμένουν στο ακουστικό τους.