Weather - Καιρός

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Σήμερα στο Υπουργείο...

Ο Βασίλης Σκαρλάτος και ο Χρήστος Μανιάτης περιμένουν την επιστροφή του "Πιλότου"...
Εναν παίκτη της αξίας και του ήθους του Βαγγέλη Καούνου αναζητά η "Μαύρη Θύελλα"...

ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΠΙΕΣΗ...
Σήμερα στο Υπουργείο...
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ – ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΤΕΚΙΔΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟ


Η πρώτη ημέρα στην Αθήνα δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και μιλάμε στο οικονομικό ζήτητημα για την «Μαύρη Θύελλα» αλλα η σημερινή ημέρα είναι μια κρίσιμη, αφού ο Γιώργος Γρηγορόπουλος κατάφερε χτες αργά το απόγευμα να «κλείσει» ένα ραντεβού με τους άμεσους συνεργάτες του Υπουργού Πολιτισμού και Μεσσήνιου πολιτικού Αντώνη Σαμαρά. Το θέμα είναι γνωστό και ...χιλιοειπωμένο και αφορά στην χρηματοδότηση της ομάδας για τα έργα που έκανε πριν από 4 χρόνια. Η διοίκηση της ομάδας είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα μέσα για να επιλυθεί το ζήτημα που είναι πλέον θέμα επιβίωσης για την ομάδα και κάθε άλλη παράταση θα κάνει την ανησυχία, βεβαιότητα αποτυχίας και οι ευθύνες θα είναι σοβαρές. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος είναι αποφασισμένος να «φτάσει στα άκρα» αφού μετέβη στο Υπουργείο με έναν φάκελο που αποδεικνύει αλλά και καταγράφει τη ζοφερή οικονομική κατάσταση. Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει ως τις 23/7 και η ομάδα όχι μόνο δεν έχει «πατήσει χορτάρι» αλλά ακόμα έχει εκκρεμότητες που συνήθως υπάρχουν στα τέλη κάθε σεζόν, μαρτυρά ότι το μέλλον – αν δεν αλλάξει κάτι – δεν θα είναι ευχάριστο... Αν το θέμα λάβει αρνητική τροπή,πολύ δύσκολα θα ανατραπούν τα δεδομένα και η ομάδα θα οδηγηθεί σε «δύσβατα μονοπάτια». Ευχή και ελπίδα όλων είναι ο Αντώνης Σαμαράς να βοηθήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του και η «Μαύρη Θύελλα» να πάρει την ανιούσα και να διαγράψει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Οι τρέχουσες ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν είναι αρκετές και αφορούν σε όλα τα επίπεδα και θέματα λειτουργίας μια επαγγελματικής ομάδας. Την Δευτέρα πάντως θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των παικτών της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου. Η «πρώτη» θα γίνει σίγουρα με τον Νίκο Κακαλέτρη με το θέμα του πρώτου προπονητή να εκκρεμεί. Πάντως μέχρι αύριο θα έχει γίνει ένα ραντεβού με τον Γιώργο Μπένο...
Δυο ταλέντα στο ρόστερ
Άλλοι δυο νέοι και ταλαντούχοι παίκτες που θα συγκροτήσουν το ρόστερ θα είναι ο 19χρονος επιθετικός Αριστοτέλης Ντεκίδης και ο 20χρονος χαφ Ευγένιος Πετρόπουλος από την ομάδα Νέων του Αστέρα Τρίπολης, με τον πρώτο να συμμετέχει ήδη σε προπονήσεις της Εθνικής ομάδας Νέων. Στο στόχαστρο της ομάδας έχει μπει και εξετάζεται η περίπτωση του αριστεροπόδαρου Αργεντίνου Λούκας Τρέχο. Οι πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό απαιτούν μια σοβαρή δουλειά από την τεχνική ηγεσία, κι αφού γίνουν οι αιματολογικές εξετάσεις και τα εργομετρικά τεστ, η απαιτητική δουλειά θα ξεκινήσει. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο προπονητήριο μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια η αποστολή της ομάδας θα ταξιδέψει σε προπονητικό κέντρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Πρόταση σε Σκαρλάτο
Χτες βγήκε στον Τύπο ότι ο Βασίλης Σκαρλάτος συμφώνησε με τον Ατσαλένιο αφού οι άνθρωποι της ομάδας της Κρήτης έκαναν πρόταση στον 25χρονο επιθετικό. Ο Σκαρλάτος αγωνίστηκε πέρυσι στην Δόξα Δράμας έχοντας 7 συμμετοχές και τον Ιανουάριο μεταγράφηκε στην Καλαμάτα όπου έπαιξε σε 10 παιχνίδια πετυχαίνονται ένα τέρμα. Ο ίδιος τόνισε: «Μου έκαναν μια καλή πρόταση οι Κρητικοί αλλά προβάδισμα έχει η Καλαμάτα. Είμαι εδώ και θα μιλήσω με τον κ.Γρηγορόπουλο για το μέλλον μου».
Μεγάλο ταλέντο στη Νέων
Η οργανωτική ομάδα των Νέων συνεδρίασε και οι κύριοι Νικητέας, Δεδούσης, Χουλιάρας και Τσιφιλιτάκος ασχολήθηκαν με τρέχοντα θέματα. Μετά από συντονισμένες ενέργειες ο 16χρονος Κλάιντι Λαπούσι που αγωνίστηκε με την πολύ καλή ομάδα των Νέων του Πανσερραϊκού θα στελεχώσει το ρόστερ της Μεσσηνιακής ομάδας. Πρόκειται για σπουδαίο και «δουλεμένο» ταλέντο που όσοι τον ξέρουν μόνο καλά λόγια λένε...Ο Τάκης Δεδούσης που έκανε τις ενέργειες να έρθει ο παίκτης, με δήλωσή του τόνισε: «Όλοι μαζί δουλεύουμε για το καλό της ομάδας. Θέλω ειδικά να ευχαριστήσω τον Σωτήρη Καμπουγέρη για την υποστήριξη και τις γνώσεις που παρέχει όταν του ζητηθεί».

PRESS Room

* Εκτός από τις ελληνικές ομάδες, το ενδιαφέρον πέφτει και στους διαιτητές μας όσον αφορά το θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ. Συγκεκριμένα ο Τάσος Κάκος και ο Μιχάλης Κουκουλάκης επιλέχθηκαν από την Ουέφα για να "σφυρίξουν δύο αγώνες για τον γ' Προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο Κουκουλάκης θα διευθύνει το ματς της Λιλ με μία εκ των Κάουνας- Σεβόινο, έχοντας βοηθούς τους Σαραϊδάρη, Ακριβό και 4ο τον Τριτσώνη. Ο Κάκος πρόκειται να διαιτητεύσει τον αγώνα της Ζιλίνα ή Ντάτσια Τσισινάου με Χάιντουκ, με βοηθούς τους Μποζατζίδη, Τρύφωνα και 4ο τον Δαλούκα.
* Η πειθαρχία των παικτών του Ολυμπιακού αποτελεί προτεραιότητα για τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μετά την προπόνηση της Δευτέρας τους έκανε συστάσεις για την εξωγηπεδική τους ζωή. Κομμένα τα ποτά και τα ξενύχτια στο Λιμάνι...Ο Μαρέσκα υπέγραψε στον Ολυμπιακό και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις μία εβδομάδα αργότερα! Το ίδιο συνέβη, όμως και με τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος παρουσίασε πρόβλημα στους κοιλιακούς και κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για περισσότερους από δύο μήνες. Οι αβλεψίες πληρώνονται...


* Το novasports1 θα μεταδώσει, όπως αναμενόταν, τον επαναληπτικό αγώνα της Λάρισας με την ΚΡ Ρέϊκιαβικ, για τον β’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. «Η NETMED HELLAS Α.Ε. ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ για την απόκτηση των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων του εντός έδρας αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο στο πλαίσιο του UEFA Europa League. Η καθοριστική αναμέτρηση Λάρισας με την Ισλανδική ΚΡ Ρέϊκιαβικ, θα μεταδοθεί ζωντανά σήμερα Πέμπτη στις 20:00 από το novasports1», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συνδρομητικού καναλιού.
* Χωρίς να χρειαστεί τελικά ψηφοφορία αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας, οι εκπρόσωποί της στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Τη μια θέση κατέλαβε αυτοδικαίως, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Νίκος Θανόπουλος, ο οποίος θα είναι πλέον και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ. Για τις άλλες τρεις θέσεις υπήρχαν ισάριθμοι υποψήφιοι και όπως προαναφέραμε, δεν χρειάστηκε να γίνει ψηφοφορία. Έτσι, μαζί με τον Θανόπουλο (ΑΕΚ), η Σούπερ Λίγκα θα εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ από τους Γιώργο Λούβαρη (Ολυμπιακός), Αντώνη Αντωνιάδη (Παναθηναϊκός) και Κώστα Πηλαδάκη (Λάρισα).
* Ο Αστέρας Τρίπολης, αφού φαίνεται να ξεκαθαρίζει το θέμα της ενίσχυσης της άμυνάς του (περιμένει μια απάντηση), ρίχνει το βάρος του ενδιαφέροντός του στην αναζήτηση επιθετικού, ώστε να καλύψει το κενό του Φιλομένο που πήγε στον ΠΑΟΚ. Πρώτος στόχος παραμένει ο Μεντίνα της Νασιονάλ, για τον οποίο οι αρκάδες προσφέρουν μάξιμουμ 600.000 ευρώ, ποσό που πάντως, δεν ικανοποιεί τους ιθύνοντες της Νασιονάλ.
* Ο ΟΠΑΠ εξετάζει να επεκταθεί σε δραστηριότητες online στοιχηματισμού στο εξωτερικό, για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και να εξασφαλίσει την ανάπτυξή του μελλοντικά, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Reuters, την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος Χρ.Χατζηεμμανουήλ. Αθάνατος τζόγος!

* Σε ακριβώς ένα μήνα πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας. Γι' αυτό, πάντως, όρκο δεν παίρνουμε. Προς το παρόν, εκκρεμεί η τύχη της πρότασης που πρόσφατα κατέθεσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, για να αναβολή της πρεμιέρας. Στη Λίγκα πνίγονται σε μία κουταλιά νερό, αλλά τουλάχιστον είχαν σοβαρότερα προβλήματα να λύσουν, όπως να πληρώσουν τον διαχειριστή της ιστοσελίδας τους. Τώρα που το τελείωσαν το θέμα, ίσως μας πουν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στα τηλεοπτικά, ακόμη μεγαλύτερο χάος. Τα κανάλια δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, αφού στα συμβόλαια που υπογράφτηκαν δόθηκε έμφαση, όπως ήταν φυσικό, στο χρήμα και όχι στα ψιλά γράμματα: ποιος θα δείχνει τι και πότε. Τι θα συμβαίνει μετά από ακριβώς ένα μήνα, είναι ένα μεγάλο μυστήριο. Μακάρι το ίδιο να συνέβαινε και με την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Πάντως, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχουν ξεκαθαρίσει μόνο τι θα γίνει την πρώτη αγωνιστική, αλλά και σε όλη την αγωνιστική περίοδο. Αυτά, για μας, είναι τα ψιλά γράμματα.