Weather - Καιρός

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ Ο ΑΜΠΕΡΙΑΔΗΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Συνεχίζεται η δουλειά με «διπλές»
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟ! - ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «17 ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΩΤΗ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ» - ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ Ο ΔΕΔΕΣ


Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος μπορεί να μην πήγε στην Πορταριά όπου διεξήχθη η κλήρωση του Πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά ήρθε στο προπονητήριο και παρακολούθησε την προετοιμασία της ομάδας από κοντά για να έχει και ο ίδιος «εικόνα και άποψη» για πρόσωπα και πράγματα. Μετά την άρνηση εκ μέρους του Υπουργείου να τον συναντήσουν μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΠΑΕ Σπύρο Καλογιάννη, αντί να μεταβεί στον Βόλο, ο Γρηγορόπουλος, που είχε χτες και τα γενέθλιά του, επέστρεψε στην πόλη μας για να οργανώσει και να επιλύσει κάποια θέματα που ακόμα βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στη Νέα είσοδο λοιπόν πληροφορήθηκε και την ομάδα που θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας η «Μαύρη Θύελλα»: τον Ηλυσιακό – Αιγάλεω! Το όνομα και το σήμα της οποίας εκκρεμεί ακόμα, αλλά η «κεφαλή» είναι και θα παραμείνει ο Θωμάς Μητρόπουλος. Η αντίδραση του Προέδρου ήταν η ψύχραιμη και ρεαλιστική τοποθέτηση: «17 ομάδες κι εμείς μπήκαμε στην κληρωτίδα. Κάποια από όλες θα έβγαινε πρώτη. Δεν έγινε και τίποτα. Εμείς συνεχίζουμε τη σοβαρή δουλειά, με τα νέα και ταλαντούχα παιδιά που έχουμε επιλέξει ως τώρα, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στην πρεμιέρα αλλά και στην δύσκολη συνέχεια να είμαστε καθ’όλα έτοιμοι».
Όλα τα παιχνίδια ντέρμπι!
Φυσικά και ο Πρόεδρος της ομάδας, τόσα χρόνια στο... κουρμπέτι, έχει μάθει ότι δεν παίζει ρόλο με ποιον ξεκινάς, αλλά με ποιον τελειώνεις! Όμως, ΟΛΑ τα φετινά παιχνίδια και η σειρά που κληρώθηκαν, θα αποτελέσουν ντέρμπι! Και είναι μεγάλο στοίχημα αυτή η ομάδα, με τη «στροφή» που κάνει και τηρεί τη «νέα τάξη πραγμάτων» να αντέξει την πίεση, το άγχος, τα συνεχόμενα παιχνίδια αφού μόνο δυο μικρές διακοπές θα υπάρχουν, έτσι ώστε στις 2 Μαίου να έχει αποφύγει να μπει να play out! Πρώτος στόχος μάλλον θα είναι αυτός, αφού φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, θα ισχύσουν τόσο τα Play off όσο και τα Play out.
Kαλογιάννης: Το μέλλον μας είναι αβέβαιο!
Ο πρόεδρος της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής Σπύρος Καλογιάννης, δήλωσε: «Eμείς πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα. Η οικονομική διαφορά είναι τεράστια και ήρθε η στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο. Το μέλλον μας είναι αβέβαιο. Χρειάζεται οικονομική στήριξη απ' όλους. Η Πολιτεία πρέπει να μας στηρίξει να βρίσκεται κοντά μας και όσες ομάδες αρχίζουν το πρωτάθλημα έτσι και να τελειώνουν. Δεν μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο αν δεν υπάρξουν υποδομές στη Β' και Γ' Εθνική. Πρέπει η Τοπική κοινωνία να στηρίζει την ομάδα του Τόπου της. Play off και Play out θα ισχύσουν στο νέο πρωτάθλημα. Η Πολιτεία δεν εφαρμόζει τους νόμους, οι διαιτητές πληγώνουν μερικές φορές το άθλημα. Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Η Super league πρέπει να τηρήσει τον λόγο της. 12 ομάδες της πέρασαν από την Β’ εθνική και δυστυχώς το έχουν ήδη ξεχάσει... Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους». Τα λόγια του Καλογιάννη έρχονται μετά από μια ημέρα, που μόλις χτες γράφαμε τη δήλωση του Γρηγορόπουλου που είπε «αν τελικά αξίζει να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, όταν δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από την Πολιτεία, αφού δεν ικανοποιούνται δίκαια αιτήματά μας. Αφήνουμε στην κρίση του κάθε απλού φίλου του αθλήματος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι απογοητευμένος γιατί ίσως κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της στιγμής και την αναγκαιότητα υποστήριξης».... Σοφός ο Πρόεδρος!
Πιλάβιος: Θέλουμε την αναβάθμιση
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος: «Συμφωνώ με όλα όσα είπε ο κ. Καλογιάννης. Η ΕΠΟ προσπάθησε και προσπαθεί να αναβαθμίσει το ποδόσφαιρο με μια σειρά μέτρων. Θέλω να ευχηθώ στις ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους. Να είστε αγαπημένοι όλοι για να πάει μπροστά το άθλημα».
Τη Δευτέρα ανακοινώσεις παικτών
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, και μέχρι την πρώτη επίσημη παρουσία της ομάδας της Καλαμάτας, που θα γίνει στο Κύπελλο Ελλάδας στις 30/8 εκτός έδρας με κάποια ομάδα της Γ’ εθνικής, έχουμε ακριβώς ένα μήνα. Διάστημα και πολύ και λίγο! Πάντως, την Δευτέρα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ομάδας θα προβεί στην ανακοίνωση της συνεργασίας τριών παικτών έμπειρων και «εντεκαδάτων»...
Στο αγωνιστικό κομμάτι, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας στη Νέα είσοδο και πραγματοποιήθηκαν και χτες δυο προπονήσεις: η πρωινή με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και η απογευματινή, παρουσία του Προέδρου με διάφορες ασκήσεις μέτριας έντασης και διπλό διάρκειας 30’.
Το πρωί το δεύτερο γκρουπ πέρασε από αιματολογικές εξετάσεις και πλέον ο Νίκος Κακαλέτρης και ο συνεργάτης του Νίκος Καρδακάρης έχουν μια πρώτη εικόνα της κατάστασης των παικτών και θα έχουν πλήρη, όταν γίνουν και τα εργομετρικά.
Και σήμερα θα γίνουν δυο προπονήσεις, μια πρωινή προπόνηση στις 7:30 και μια απογευματινή στις 19:00.
Ενσωματώθηκε ο Αμπεριάδης – Προσφυγή ο Δέδες
Χτες στη Νέα είσοδο επέστρεψε ο αμυντικός Χρήστος Αμπεριάδης και έλαβε μέρος στο πρόγραμμα. Το θέμα των ανανεώσεων του Νίκου Πουρτουλίδη και του Βασίλη Γενιτσαρίδη εκκρεμεί, αλλά ο τρίτος παίκτης, μετά τους Κάκο, Κοψαχείλη, που κατέθεσε προσφυγή είναι ο 37χρονος Αλέκος Δέδες που ήδη ανήκει στο δυναμικό του Μεσσηνιακού. Το σκεφτόταν εδώ και καιρό και το έκανε, ενώ ο Γιάννης Καλογερόπουλος που αφαίρεσε τα ράμματα από τη Δευτέρα θα μπει στο γήπεδο.