Weather - Καιρός

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009




ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗ





Σήμερα «κλειδώνει» το τεχνικό τημ




ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ: ΠΑΓΚΟΣ, ΡΟΣΤΕΡ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ


Δεν σηκώνει, πλέον, καμία αναβολή το θέμα της στελέχωσης της ομάδας της Καλαμάτας τόσο στο τεχνικό επιτελείο όσο και στο έμψυχο υλικό. Και παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση δεν έφτασε, αφού οι πόρτες είναι κλειστές και τα ραντεβού αναβάλλονται συνεχώς, ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θα κάνει μια κίνηση ουσίας σήμερα και θα «κλειδώσει» το τεχνικό επιτελείο έτσι ώστε να έχει τον χρόνο το διήμερο να προετοιμάσει τα πλάνα για την «άτυπη πρεμιέρα» της Δευτέρας. Μπορεί στο ποδόσφαιρο να μην υπάρχει σιγουριά για τίποτα και για κανέναν και η ρευστότητα – ειδικά στη Β’ εθνική κατηγορία – να είναι κυρίαρχη, όλα δείχνουν ότι το τεχνικό τημ της «Μαύρης Θύελλας» από τη Δευτέρα θα το αποτελούν ο 45χρονος προπονητής Γιώργος Μπένος και ο 37χρονος γυμναστής με χρέη βοηθού Νίκος Κακαλέτρης, πάντα υπό την στενή συνεργασία του γενικού αρχηγού Βασίλη Μαλαφέκα. Με αυτή την Μεσσηνιακή τριανδρία θα πορευτεί η πρώτη ομάδα της πόλης μας στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα που αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου. Και οι τρεις είναι έμπειροι, αγαπάνε την ομάδα αφού έχουν βρεθεί στις τάξεις της από πολλά μετερίζια και κάτω από αντίξοες συνθήκες και θα έχουν την ευθύνη της οργάνωσης, του σχεδιασμού και της υλοποίησης της Προεδρικής φιλοσοφίας που ορίζει ότι «θα πάμε με χαμηλό μπάτζετ και με δικά μας παιδιά».




Ραντεβού τη Δευτέρα
Σήμερα αναμένεται ο γενικός αρχηγός Βασίλης Μαλαφέκας που επέστρεψε από την Αθήνα, και αφού οριστικοποιηθεί το τεχνικό τημ, να ενημερώσει τους παίκτες της ομάδας ότι τη Δευτέρα στις 18:30 θα γίνει η πρώτη συνάντηση στο προπονητήριο στη Νέα είσοδο. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να είναι «εχθρικές» για την έναρξη, αφού γίνεται λόγος για 40 και 41 βαθμούς κελσίου, αλλά περιθώρια αναβολής δεν υπάρχουν πλέον πολλά...



Αισιοδοξία για Γενιτσαρίδη
Ο Βασίλης Γενιτσαρίδης βρίσκεται τις τελευταίες δυο ημέρες στην Καλαμάτα, μαζί με τον πατέρα του και ο λόγος της επιστροφής του είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του στην ομάδα. Ήδη έγινε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο χωρίς να αλλάξει κάτι και σήμερα θα είναι μια κρίσιμη ημέρα, αφού ο 27χρονος παίκτης «έχει δώσει το λόγο του» στον Ατσαλένιο που αναμένει την οριστική απάντηση του Κρητικού παίκτη. Πάντως τόσο η ομάδα όσο και ο παίκτης έχουν δείξει σημάδια κοινής αντίληψης και ενδιαφέροντος για να ανανεωθεί η συνεργασία και μέχρι αύριο θα έχει «κλείσει» το θέμα αμετάκλητα. Το θέμα της ανανέωσης του Γιώργου Κάκου και του Νίκου Πουρτουλίδη, μέχρι την Δευτέρα θα έχουν λυθεί.



Σκέφτεται προσφυγή και ο Δέδες
Μετά τις ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις που σημειώθηκαν τόσο από την κατάθεση προσφυγής από τον 37χρονο τερματοφύλακα Σωκράτη Κοψαχείλη, ο οποίος είχε άλλη μια χρονιά συμβόλαιο με τη «Μαύρη Θύελλα», όσο και από την διαφαινόμενη λύση της συνεργασίας και με τον Αλέκο Δέδε, τα πράγματα δεν προβλέπονται να έχουν σύντομη ολοκλήρωση. Ο Μελιγαλαίος παίκτης σκέφτεται σοβαρά να προβεί σε δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων που έχει να λαμβάνει αν και δεν είναι η περίπτωσή του παρόμοια με του Σωκράτη Κοψαχείλη. Αν πρυτανεύσει η ήπια αντιμετώπιση, ίσως καμία από τις δυο υποθέσεις δεν «θα φτάσει στην δικαστική έδρα»... Και οι δυο 37χρονοι αθλητές αποτελούν διακαή μεταγραφικό στόχο του Μεσσηνιακού που θέλει την εμπειρία τους.


PRESS Room



* Κρίσιμη ημέρα σήμερα για τον Ηλυσιακό-Αιγάλεω, αφού όλοι είναι εν αναμονή της απόφασης της ΕΕΑ για την συγχώνευση. Σε περίπτωση που η απόφαση είναι θετική τότε θα ξεκινήσουν και οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Η διοίκηση έχει προχωρήσει σε συμφωνία με παίκτες που θα ανακοινωθούν μετά την απόφαση της ΕΕΑ.



* Σάρωσε η Παναχαϊκή του Αλέξη Κούγια στις μεταγραφές! Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε την απόκτηση και του Προκόπη Σαγανά. Η Παναχαϊκή ολοκλήρωσε τον κύριο όγκο των μεταγραφών της (16), θα πάρει έναν ακόμη φορ και τον Ζαχαράτο και αν υπολογιστούν και οι δύο νεραοί τερματοφύλακες, Κύργιος, Κολοβούρης, αλλάζει πρόσωπο κατά τα 2/3 σε σχέση με την περσινή περίοδο, από τη στιγμή που τον αντίθετο δρόμο ακολούθησαν 22 ποδοσφαιριστές, ενώ δεν είναι περισσότεροι από 12 αυτοί που έμειναν, χωρίς να υπολογίζονται οι επιστροφές από δανεισμούς. Ο "κοκκινόμαυρος" χάρτης της μεταγραφικής περιόδου: ΗΡΘΑΝ: Τζιβίλογλου (24), Κοζανίδης (35), Τριχιάς (28), Στεργίδης (21), Λαμπρόπουλος (22), Γραμματικόπουλος (22), Ρόμαντσουκ (26), Tρίγκας (19), Koλοβούρης (18), Παπαποστόλου (31), Σπυριδάκης (30), Κύργιος (20), Κυβελίδης (23), Σαγανάς (25), Καψής (19), Σεντεμέντες (34). Μέσος όρος ηλικίας: 24.4 - ΕΜΕΙΝΑΝ: Σουμουλίδης (27), Λουμπαρδέας (25), Νικολόπουλος (24), Ακπαρίδης (28), Ι. Λαμπρόπουλος (21), Μαρής (21), Βαλλιάνος (20), Σπανός (21), Σάμαρης (21), Φαρμάκης (19), Δρακόπουλος (21). Ο μέχρι τώρα μέσος όρος των 29 παικτών (θα υπάρξουν και κάποιοι δανεισμοί) είναι τα 23.5 χρόνια. Φανταστείτε να μην ανέβει και φέτος τι θα γίνει με τον ποινικολόγο...



* Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ορίστηκε εκ νέου η σέντρα του τελευταίου φιλικού εκτός Ελλάδας του Ολυμπιακού με την γερμανική Μπόχουμ, αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο του δευτέρου σταδίου της προετοιμασίας του. Το παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της γερμανικής ομάδας, το «Rewirpoer Stadion», και θα αρχίσει στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας), αντί στις 15:30 που ήταν αρχικά προγραμματισμένη η ώρα έναρξής του. Ο αγώνας αυτός θα είναι το πιο δυνατό μέχρι τώρα τεστ για την ομάδα του Πειραιά. Όσον αφορά την προετοιμασία, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στο Έρμελο της Ολλανδίας. Όπως ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, Έντσο Μαρέσκα, επέλεξε να φορά στη φανέλα με τον αριθμό 25. Τέλος, οι Θεόδωρος Γιαννίκος και Γιώργος Σπυρόπουλος θα εκπροσωπήσουν την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην κλήρωση των προκριματικών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν (13:00 ώρα Ελλάδας).



* Συμφώνησαν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και Βίκτορας Ρέστης για την παραχώρηση του «City». Η συμφωνία μεταβίβασης του ραδιοφωνικού σταθμού θεωρείται δεδομένη και το τίμημα, εκτιμάται πως θα υπερβεί τα 4 εκατ. ευρώ. Ακούγεται πως θα υπάρξει διαδικασία εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους, ενώ ορισμένοι, κυρίως παραγωγοί θα παραμείνουν.Πιέσεις ασκούνται προς τους εργαζόμενους του «Ελεύθερου Τύπου» να αποδεχθούν πλέον της νόμιμης αποζημίωσης την πρόταση προσφοράς ποσού 1 εκατ. ευρώ, (που αντιστοιχεί σε ένα μισθό ανά εργαζόμενο) για να ολοκληρωθεί σήμερα η διαβούλευση, ώστε να μεταβιβαστούν οι τίτλοι με ρήτρα για πρόσληψη περίπου 70 εργαζομένων από τους συνολικά 330.



* Έληξε ο διαγωνισμός που προκήρυξε η ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, την τριετία 2010-2013. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δικαιώματα πήρε η εταιρία Sport Five, που έχει δεχτεί πολύ μεγάλη προσφορά από το Conn-X TV, στο οποίο και πιθανότατα θα καταλήξουν.



* Πρόταση ύψους 1.5 εκ. ευρώ για την αγορά των μετοχών του Φανούρη Βατσινά με παράλληλη ανάληψη των χρεών ύψους 2.8 εκ. ευρώ θα υποβάλλει ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την αλλαγή σελίδας στον ΟΦΗ. Να προσφερθεί στον Βατσινά ποσό 1.5 εκ. ευρώ για την αγορά των μετοχών του. Να καλυφθεί από τους νέους αγοραστές το χρέος που σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου φτάνει σήμερα τα 2.710.500 ευρώ και να δεσμευθεί ο Βατσινάς πως σε περίπτωση που το ποσό είναι μεγαλύτερο, τα επιπλέον χρήματα θα αφαιρεθούν από το τίμημα του 1.5 εκατομμυρίου που θα εισπράξει για τις μετοχές του. Αυτά τα χρήματα, θα δοθούν στον Βατσινά μετά από ένα χρόνο, «διασφαλισμένα» όπως είπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ώστε πλην των χρεών τα υπόλοιπα χρήματα να μπουν άμεσα στην ομάδα για μεταγραφές και κάλυψη των υποχρεώσεών της.