Weather - Καιρός

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009


Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ «ΣΠΡΩΞΕΙ» ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Μπαίνει γήπεδο μέσω....Αθηνών!


ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΠΑΓΚΟ –ΩΣ ΤΩΡΑ- Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ – ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ «ΕΝΤΕΚΑΔΑΤΟΥΣ» ΧΤΕΣ Ο «ΠΙΛΟΤΟΣ»


Σε φουλ ρυθμούς θα πρέπει να μπουν ομάδα και διοίκηση της Καλαμάτας αυτή την εβδομάδα μιας και οι εξελίξεις το περασμένο διήμερο δεν «έτρεξαν» με τον ρυθμό που θα περίμενε ο φίλαθλος κόσμος και τα θέματα που εκκρεμούν ακόμα δεν είναι και λίγα. Κι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Β’ εθνικής έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα, η «Μαύρη Θύελλα», όπως μας συνήθισε τα τελευταία χρόνια, ακόμα προσπαθεί να μαζευτεί. Στην τελική ευθεία έχει μπει από χτες το θέμα του προπονητή της ομάδας, αφού οι αλλεπάληλες συναντήσεις και τα πολύωρα ραντεβού του Προέδρου με τους «υποψήφιους», μια πάνε καλά και μια πάνε ...πίσω. Όπως και να έχει, οι ποδοσφαιριστές της καλαματιανής ομάδας, την προσεχή Πέμπτη θα έχουν την πρώτη φετινή σύναξη και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Η ομάδα αναζητά εκείνον τον τεχνικό που θα φορτσάρει βάση της φιλοσοφίας που χαράζει ο Πρόεδρος και θα ανεβάσει ρυθμούς προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να καλύψουν το χαμένο έδαφος που υπάρχει ως τώρα. Κι επειδή τα λόγια είναι καλά αλλά τα έργα καλύτερα, η επιστροφή του «Πιλότου» από την Αθήνα αύριο θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια εξοικονόμησης ενός χρηματικού ποσού, ικανού ώστε να βάλει την ομάδα στο γήπεδο. Στην αναμονή βρίσκονται τόσο οι ποδοσφαιριστές που ολοκλήρωσαν την περσινή χρονιά και δεν έφυγαν, αυτοί που ανακοινώθηκαν από την ΠΑΕ αλλά και όσοι έχουν συμφωνήσει αλλά δεν έχουν ακόμα υπογράψει. Το βέβαιο είναι ότι το φαινόμενο να κάνει «πρώτη» η ομάδα με 6-7 ποδοσφαιριστές δεν θα επαναληφθεί και αναμένεται να δώσουν το παρόν τουλάχιστον 20-22 ποδοσφαιριστές. Στο θέμα του πάγκου, την ώρα που γράφαμε τις γραμμές αυτές, τις περισσότερες πιθανότητες είχε ο Νίκος Κακαλέτρης, αλλά είναι νωρίς να αναφέρουμε λεπτομέρειες και καθήκοντα, αφού εκκρεμούν ακόμα αρκετές συναντήσεις μέχρι να ξεκαθαριστεί. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ακόμα να δούμε κι ένα άλλο νέο πρόσωπο...
Τι γίνεται με Γενιτσαρίδη
Αυτή τη στιγμή ο 27χρονος Βασίλης Γενιτσαρίδης περιμένει την καταβολή ενός ποσού από τον Πρόεδρο της ομάδας και αυτό λογικά θα πρέπει να γίνει είτε σήμερα, είτε αύριο. Με δεδομένο πως και οι δυο πλευρές θέλουν να συνεργαστούν, μόνο κάτι έκτακτο θα «χαλάσει» το θέμα της ανανέωσης. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της ομάδας βρίσκεται καθημερινά σε αναζήτηση εκείνων των ποδοσφαιριστών που θα έχει στοιχεία και «εικόνες» της κατηγορίας για να μπορούν να καλύψουν τις θέσεις που υπάρχει ανάγκη. Οι άνθρωποι της ομάδας και ειδικά το τεχνικό τημ εξετάζουν αρκετές λύσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο «Πιλότος» έχει στα χέρια του λίστα παικτών που ξεπερνάνε τους 60! Στόχος της ομάδας είναι, σε κάθε θέση να διαθέτει τουλάχιστον δυο αξιόπιστες λύσεις, να «πέφτουν κορμιά» στις προπονήσεις και ο συναγωνισμός να αποφέρει θετικά αποτελέσματα, αφού θα παίζει ο πιο έτοιμος. Οι παίκτες θα ειδοποιηθούν σήμερα για την ώρα έναρξης της πρώτης συνάντησης που θα είναι ιατρικού κυρίως ενδιαφέροντος.


PRESS Room
· Η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα παραμονής στο Καρπενήσι και ξεκινάει τη δεύτερη, όπου θα ανέβει ο βαθμός δυσκολίας στις προπονήσεις, ενώ την Παρασκευή 24/7 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φιλικό τεστ με τη νεοφώτιστη στη Σούπερ Λίγκα, Καβάλα. Οι παίκτες του Αστέρα δουλεύουν καθημερινά στη φυσική κατάσταση, με τον Μάριο Γκόμες και τους συνεργάτες του να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα προσπάθεια που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Στην αποστολή της ομάδας ενσωματώθηκε και ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Βασίλης Λαμπρόπουλος. Την Κυριακή το απόγευμα, ο Αργεντινός προπονητής του Αστέρα χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δύο ομάδες και έπαιξαν «οικογενειακό διπλό» με τους «μπλε» να κερδίζουν τους «κίτρινους» με 4-1 (τρία γκολ ο Τσέζαρεκ, ένα ο Μπαστία για τους νικητές, ένα γκολ ο Ζεάν Κάρλος για τους ηττημένους). Από τη Δευτέρα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας επέστρεψαν στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων, με το πρωινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει ασκήσεις με βάρη σε δύο γκρουπ και το απογευματινό πρόγραμμα ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο. Το πρώτο φιλικό τεστ με την Καβάλα την Παρασκευή, θα βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για τον βαθμό ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Στο κλείσιμο της πρώτης εβδομάδας στο Καρπενήσι μίλησαν για την προετοιμασία της ομάδας και την δουλειά που γίνεται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, ο επιθετικός του Αστέρα, Βαγγέλης Καούνος. Ο μίστερ γκολ, δήλωσε: "Πάμε πολύ καλά μέχρι τώρα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Προσωπικά θέλω να πάω ακόμα καλύτερα στο φετινό πρωτάθλημα και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν. Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους, αλλά ευελπιστώ πώς θα πάμε καλύτερα από πέρσι.Θέλω να έχουμε την υγειά μας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αλλά και να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε. Μέχρι σήμερα γίνεται μία πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία, πολύ τρέξιμο, σκληρές προπονήσεις και έτσι πρέπει να είναι". Μοναδικό πρόβλημα της προετοιμασίας παραμένει ο Ίσραελ Νταμόντε, που συνεχίζει να ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η ομάδα νέων του Αστέρα θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια στην Τρίπολη. Το Σάββατο 25 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (18:00) και την Τετάρτη 29 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο (17:30).
· Η Βραζιλία, με 42 οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων νεκρούς σε επεισόδια βίας τα τελευταία 10 χρόνια, είναι η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού καταλόγου, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι αριθμοί προκαλούν μεγάλη ανησυχία, ειδικά διότι η Βραζιλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της FIFA το 2014. Στην μελέτη καταγράφονται θάνατοι που σημειώθηκαν μέσα ή γύρω από στάδια σε συγκρούσεις οπαδών αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων, δήλωσε ο Μαουρίσιου Μουράντ, του πανεπιστημίου του Ρίου ντε Ζανέιρου (UERJ). Όταν άρχισε η καταγραφή, η Βραζιλία βρισκόταν στην τρίτη θέση μετά την Ιταλία και την Αργεντινή, σύμφωνα με τον Μουράντ, ο οποίος επισήμανε ότι η Ιταλία ενέκρινε αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας, αντίθετα με τη Βραζιλία, όπου «δυστυχώς υπήρξαν ανεπαρκείς, προσχηματικές αντιδράσεις». Ο ίδιος επιστήμονας σημείωσε πως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε με τα χρόνια. Κατά μέσον όρο την δεκαετία στα γήπεδα της Βραζιλίας καταγράφηκαν 4,2 θάνατοι ανά έτος· μεταξύ 2004 και 2008 ο μέσος όρος έφθασε τους 5,6 θανάτους σε ετήσια βάση· ωστόσο, το 2007 και το 2008, οι θάνατοι έφθασαν τους 7 το χρόνο. «Η βία στα γήπεδα μεγεθύνεται διότι η βία συνολικά στην κοινωνία μεγεθύνεται», σημείωσε ο Μουράντ. Η έρευνα βασίστηκε σε δημοσιεύματα εφημερίδων και άλλων ΜΜΕ, κι επαληθεύτηκε από την αστυνομία και ιατροδικαστές.

· Αν και θα έπρεπε, δεδομένης της ηλικίας του, να παίζει μπάλα στις αλάνες της γειτονιάς του παρέα με τους συμμαθητές του, ο 12χρονος «μάγος», ονόματι Μauricio Baldivieso, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία του βολιβιανού πρωταθλήματος, βλέποντας παράλληλα το όνομά του να μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες. Ο… λιλιπούτειος ποδοσφαιριστής της Aurora, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη La Paz (1-0) πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 39’, με αποτέλεσμα ο πατέρας του, Julio Baldivieso, ο οποίος είναι και τεχνικός της πρώτης, να έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για το «βλαστάρι» του. «Είμαι περήφανος, διαθέτει πολύ ταλέντο», ήταν η λακωνική δήλωση του πατέρα του «μικρού μάγου», ο οποίος είδε το γιο του να παίζει μπάλα, πλάι σε ποδοσφαιριστές που έχουν τα διπλάσια ακόμη και τα τριπλάσια χρόνια από αυτόν. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ από τη Νότια Αμερική, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Περουβιανός Fernado Garcia, ο οποίος σε ηλικία 13 ετών αγωνίστηκε στην (ομάδα Α΄ κατηγορίας) Juan Auriz το 2001.
· Χρόνια πολλά για χτες κυρ-Ηλία! Αλλά από τώρα μαύρα φόρεσες;