Weather - Καιρός

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Τα εμπόδια συνεχίζονται...

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα εμπόδια συνεχίζονται...

ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΥΤΕ ΧΤΕΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΝΕΙ «ΜΑΧΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ «ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ»


Είναι γνωστό σε όλους ότι με μοναδικό σκοπό και στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα ρίχνονται κάθε χρόνο στη μάχη της Β' Εθνικής όλες οι ομάδες! Τρεις μόνο από αυτές στο τέλος πανηγυρίζουν την άνοδο. Οι υπόλοιποι πάντα αναθεωρούν τους στόχους τους χωρίς να έχουν πάντως απόσβεση των όποιων χρημάτων δαπανούν και πολύ περισσότερο αποκόμιση κερδών. Και τούτο διότι: Τα εισιτήρια που κόβονται είναι ελάχιστα. Οι τοπικές κοινωνίες εκτός εξαιρέσεων δεν τις ακολουθούν. Η χορηγία από τον ΟΠΑΠ - για τη συμμετοχή τους στο «Πάμε Στοίχημα» - είναι συγκεκριμένη. Σε κάθε ΠΑΕ αναλογούν από 170.000 ως 200.000 ευρώ. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα από την ΕΤ3, τα οποία επίσης πληρώνει ο ΟΠΑΠ, δεν ξεπερνούν τις 170.000 ευρώ. Συνολικά έσοδα 400.000 - 500.000 ευρώ, τα οποία δεν επαρκούν ούτε για παραμονή στην κατηγορία. Κι αφού το χρήμα που διακινείται είναι διπλάσιο ή τριπλάσιο ή και τετραπλάιο είναι θέμα χρόνου και διαχείρισης να αρχίσουν τα προβλήματα... Και είναι αυτοσκοπός η άνοδος στο «φιλέτο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, την Σούπερ Λίγκ, απλά γιατί κάθε ομάδα εκεί, βάζει στα ταμείο το λιγότερο 5.500.000 – 6.000.000 ευρώ! Όμως, η στάση της Σούπερ Λίγκας απέναντι στις ομάδες της Β' Εθνικής και τα χρήματα που οφείλει, θέτει εν αμφιβόλω την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής κατηγορίας στην Ελλάδα. Φωνές διαμαρτυρίας ακούστηκαν και πάλι στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης. Φωνές διαμαρτυρίας από πολλούς προέδρους συλλόγων της Β' κατηγορίας ακούστηκαν στη συνεδρίαση της ΕΕΠ Β'-Γ' Εθνικής, που πραγματοποιήθηκε χτες.

Πρόταση αναβολής της πρεμιέρας!
Μπορεί να ανακοινώθηκε ημερομηνία κλήρωσης για το νέο πρωτάθλημα, και αυτή θα είναι η 30η Ιουλίου στην Πορταριά του Πηλίου, ωστόσο η στάση που κρατάει η Σούπερ Λίγκα και η απροθυμιά της να παραχωρήσει τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί, και είναι αρκετά, υποχρεώσαν αρκετούς να ρίξουν την πρόταση αναβολής έναρξης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, που έχει οριστεί για τις 13 Σεπτέμβρη! Τα οικονομικά προβληματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί σύλλογοι της κατηγορίας, είναι μεγάλα, υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας για πολλούς από αυτούς, που περιμένουν τη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση σαν «μάννα εξ ουρανού»! Η πρόταση αυτή δεν έχει επίσημο χαρακτήρα, ωστόσο υπάρχει στο μυαλό πολλών και δεν αποκλείεται, αν η Σούπερ Λίγκα κρατήσει την ίδια στάση, να μετουσιωθεί σε πράξη. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι αποφάσεις του νεου προέδρου της Λίγκας, που θα οριστεί στις 9 Ιουλίου. «Περιμένουμε την εκλογή του νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Υπάρχει αυτή η σκέψη, που έχει εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αν παραστεί ανάγκη, θα ξανασυζητήσουμε το θέμα», τόνισε χτες o αντιπρόεδρος της Ένωσης, Στέλιος Σφακιανάκης.
Πιο δύσκολο το πρωτάθλημα
Πάντως, αν αρχίσει το πρωτάθλημα 2009-2010 στη Β’ εθνική, θα είναι σαφώς πιο δύσκολο, πιο αμφίρροπο και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, στην κορυφή και στην ουρά, αφού οριστικοποιήθηκε, η διεξαγωγή play off και play out στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής σεζόν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Α.Ε. στις 18/3 αποφάσισε τη διεξαγωγή play - off και play- out η οποία θα αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων και θα ισχύσουν από φέτος. Ο τρόπος διεξαγωγής των play-off, θα γίνεται ως εξής: Οι δύο πρώτες ομάδες θα ανεβαίνουν απευθείας στην ανώτερη κατηγορία (Super League). Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν την 3η-4η-5η & 6η θέση θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (έξι αγωνιστικές, με συντελεστή τέσσερα), για να αναδειχθεί η τρίτη ομάδα που θα ανεβεί κατηγορία. Στα play-out θα υποβιβάζονται η 17η και 18η ομάδα ενώ για την 3η θέση θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (έξι αγώνες με συντελεστή 4) η 16η ,15η και 14η και 13η ομάδα. Επίσης, θα συσταθεί τριμελής επιτροπή για τον έλεγχο των γηπέδων για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα ελέγξει την καταλληλότητα των γηπέδων...

Στη Παναχαϊκή ο Σεντεμέντες
Παίκτης της Παναχαϊκής λογίζεται από χτες ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός, Θανάσης Σεντεμέντες που συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της Πατρινής ομάδας, ενώ ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον ποδοσφαιριστή Νάσο Σεντεμέντε», αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο έμπειρος αμυντικός κατάφερε να μείνει ελεύθερος από την Κέρκυρα και πηγαίνει στην Πάτρα ώστε να βοηθήσει στην αμυντική γραμμή της Παναχαϊκής και στην προσπάθεια ανόδου στην Β΄ Εθνική.


Ερχονται νέοι παίκτες
Μπορεί ο Πρόεδρος να απουσιάζει στην Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα, όμως η οργανωτική ομάδα της ομάδας των Νέων δεν έμεινε με «σταυρωμένα χέρια» και ήδη χτες σχεδόν ολοκλήρωσε άλλες δυο σημαντικές μετεγγραφικές κινήσεις. Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων αναμένεται να γίνει αργά το απόγευμα, αφού πρώτα οι δυο ταλαντούχοι παίκτες περάσουν από τα γραφεία της ΠΑΕ και υπογράψουν. Στα μεταγραφικά της πρώτηςομάδας, οι επαφές συνεχίστηκαν χτες και η επιστροφή του Προέδρου θα ανάψει το «πράσινο φως» και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.