Weather - Καιρός

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Μετά τον Κοψαχείλη, ο Γιώργος Κάκος έστειλε προσφυγή στην ΠΑΕ. Τη Δευτέρα έρχεται του Δέδε...
Πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί η συνεργασία Μπένου-Γρηγορόπουλου αφού οι εκκρεμότητες είναι πολλές και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά...


ΚΙ ΕΝΩ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Ο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΠΙΕΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Θα αντέξει στον ...καύσωνα;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΕΝΤΕΚΑΔΑΤΟΙ» - ΧΤΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ 8 ΠΑΙΚΤΕΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΗ Ο ΚΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΔΕΣ

Κι ενώ φαίνεται ότι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να λυθεί το ζήτημα που απασχολεί και αποτελεί «βαρίδι» για την ομάδα της Καλαμάτας, αφού η Πολιτεία σκοπεύει να καλύψει ένα μέρος των εξόδων που έκανε η ΠΑΕ για τις αθλητικές της εγκαταστάσεις, κι αυτό γιατί προχτές το μεσημέρι στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος είχε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Δημήτρη Κανελλόπουλο, τον Διευθυντή του γραφείου του Μεσσήνιου Υπουργού Αντώνη Σαμαρά, και αφού του ανέλυσε το θέμα, έγινε γνωστό ότι σύντομα κι αφού γίνει άλλο ένα ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα, η "Μαύρη Θύελλα" επιτέλους θα λάβει μεγάλο μέρος από τα οφειλόμενα χρήματα. Αυτό βέβαια είναι θετική εξέλιξη, αλλά ακόμα η ομάδα δεν έχει μπει στο γήπεδο και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Χτες το μεσημέρι, στην ΠΑΕ παρουσία του Βασίλη Μαλαφέκα, ο Πρόεδρος συνάντησε για λίγα λεπτά τον προπονητή που ολοκλήρωσε τη χρονιά τον Γιώργο Μπένο και τέθηκαν επί τάπητος οι απαιτήσεις του ρόστερ και ανανέωσαν το ραντεβού για την Δευτέρα το πρωί. Μέχρι τότε ο Πρόεδρος θα έχει συναντηθεί με την πλειοψηφία των παικτών που βρίσκονται στην Καλαμάτα και συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια της ομάδας ή θέλουν να μείνουν. Ο λόγος για τους Αντώνη Ψυχογιόπουλο, Βασίλη Σκαρλάτο, Αργύρη Νικητόπουλο, Αντώνη Κωνσταντόπουλο, Κώστα Ηλιόπουλο, Χρήστο Μανιάτη, Μανώλη Σπανό και τον Βραζιλιάνο Λουϊζίνιο. Οι παίκτες αυτοί, ειδοποιήθηκαν να πήγαιναν χτες βράδυ στις 21:30 στην ΠΑΕ και να είχαν μια συζήτηση με τον Γρηγορόπουλο, που θα τους ενημέρωνε για τις εξελίξεις και ότι την Δευτέρα στις 18:00 να μεταβούν στη Νέα είσοδο για να ξεκινήσουν.
Τη Δευτέρα γήπεδο με Κακαλέτρη
Ο Πρόεδρος της ομάδας παρά τον ...καύσωνα σε όλα τα επίπεδα, θα έχει άλλη μια δύσκολη εβδομάδα! Την Δευτέρα ένα γκρουπ περίπου 16-18 παικτών θα μπει στο γήπεδο υπό την επίβλεψη του Νίκου Κακαλέτρη. Στο θέμα του πρώτου προπονητή, χτες συνάντησε για λίγο τον 45χρονο προπονητή Γιώργο Μπένο, «τα ξανα έβαλαν κάτω» και καθόρισαν ένα πλάνο κινήσεων και άμεσων ενεργειών ώστε μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας να έχουν ανέβει οι στροφές και να απομένουν 2-3 προσθήκες «εντεκαδάτων». Η επάνδρωση του ρόστερ σίγουρα θέλει ακόμα μερικούς έτοιμους και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Αν παραμείνει τελικά ο Γιώργος Μπένος, θα μεταβεί στην Αθήνα αρχές της εβδομάδας (την Τρίτη) μαζί με τον Πρόεδρο και θα «κλείσουν» τους παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα. Ο Γρηγορόπουλος είπε ότι η ομάδα τη Δευτέρα θα μπει στο γήπεδο και θα μπει για να αρχίσει η δουλειά και σταδιακά θα γίνονται οι προσθήκες. Χτες, το μεσημέρι έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ η δεύτερη προσφυγή και συγκεκριμένα από τον Γιώργο Κάκο, αλλά πληροφορίες φέρνουν και τον Αλέκο Δέδε να επέλεξε τον ίδιο δρόμο... Η ομάδα των Νέων φαίνεται ότι απέκτησε τον «Ροναλντίνιο» της Μεσσηνίας, αφού ο 17χρονος ταλαντούχος από τον ΑΟ Πατίστα Πέτρος Μανιατέας θα ενταχθεί στο ρόστερ της! Μια εκκρεμότητα υπάρχει και για τον Κώστα Κορομηλά που είναι στους στόχους της ομάδας.

Κλείνει ο Κάκαβος
Ήδη χτες έγινε μια σημαντική επαφή με τον 26χρονο αριστερό μπακ Γιώργο Κάκαβο, που πέρσι αγωνίστηκε για 26 ματς με την Καστοριά και θέλει να παίξει στη «Μαύρη Θύελλα». Μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι θα έρθει από τα Γιάννενα στην πόλη μας και θα έχουμε θετική έκβαση. Ταυτόχρονα έγιναν κρούσεις σε δυο έμπειρους και γνώστες της κατηγορίας τερματοφύλακες. Από την άλλη, η ΕΠΟ όρισε την πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδας μία εβδομάδα νωρίτερα του αναμενομένου, κάτι που σημαίνει ότι η Καλαμάτα πρέπει στις 23 Αυγούστου να είναι έτοιμη για επίσημο παιχνίδι. Τέλος, η ΕΤ-3 θα μεταδώσει την κλήρωση των πρωταθλημάτων Β’ και Γ’ Εθνικής που θα γίνει στις 30 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στην Πορταριά.

Ο κόσμος ανησυχεί...
Επιστολή - έκκληση για την ενίσχυση της Καλαμάτας, εξέδωσε ο Σύλλογος Φίλων Καλαμάτας Αθηνών, «GruppoNero», που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Παρακολουθούμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μια ανησυχητική στασιμότητα στα δρώμενα της ομάδας καθώς η αγαπημένη μας ομάδα ούτε εχει ξεκινήσει ακόμα την προετοιμασία της ούτε διαθέτει ποδοσφαιριστές ενδεκάδας να ξεκινήσει τη χρονιά ούτε καν έχει επέλθει κάποια συμφώνία με τον περσινό προπονητή κ. Μπένο προκειμένου να ξεκινήσει ο προγραμματισμός και να τεθούν οι στόχοι της ομάδας. Πλήρης ανυπαρξία στόχων, έλλειψη προγραμματισμού, οικονομική αβεβαιότητα συνθέτουν σκηνικό διάλυσης. Τέτοια εικόνα διάλυσης δεν αρμόζει στη δυναμική και στο κόσμο της Μαύρης Θύελλας. Ο κόσμος έχει συνηθίσει την Καλαμάτα να ζει επιτυχίες να θέτει πρωταγωνιστικούς στόχους και να βρίσκεται στη φυσική της θέση την Α' Εθνική. Ο σημερινός πρόεδρος της κ. Γρηγορόπουλος όσο και αν αγαπάει την ομάδα και έχει προσφέρει αναλογικά με τις δυνάμεις του όσα μπορεί, δείχνει αυτή τη χρονική στιγμή αδύναμος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τα οικονομικά βάρη της ομάδας. Εμείς, η Λέσχη Φίλων Καλαμάτας Αθηνών, οι «μεσσήνιοι της διασποράς» από την Αθήνα κάνουμε έκκληση αφενός στον κ.Γρηγορόπουλο να βάλει πωλητήριο στην ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, αφού βλέπει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες και να δώσει την ομάδα σε επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ομάδα. Αφετέρου, κάνουμε έκκληση και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού μας, Δήμο και Νομαρχία να συμπράξουν από κοινού και να βοηθήσουν τόσο οικονομικά όσο και ηθικά ώστε η ομάδα μας να βγεί από αυτό το τέλμα. Τέλος, καλούμε και τους οργανωμένους συνδέσμους της πόλης « BULLDOGS» και «ΝΟΤΙΟΥΣ» να συνδράμουν στην ενωτική αυτή προσπάθεια για να ξαναζήσει η αγαπημένη μας ομάδα τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος».

PRESS Room


· Κορυφώνεται η αγωνία όσον αφορά τη μετάδοση των εκτός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και τη Σπάρτα Πράγας αντίστοιχα, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το Conn-X TV έχει κάνει προσφορά ύψους 500.000 ευρώ περίπου και για τα δύο παιχνίδια, τα οποία θέλει και η Nova, που ακόμα είναι άγνωστο πόσα χρήματα είναι διατεθειμένη να διαθέσει. Τους αγώνες θα τους ήθελε και η ΕΡΤ, όμως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τους αποκτήσει αν η τιμή των δικαιωμάτων φτάσει το παραπάνω ποσό. Όμως, στον αέρα παραμένει η μετάδοση των εκτός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, χωρίς πάντως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μη μεταδοθεί κάποιο παιχνίδι...
· Ο Γιώργος Φωτάκης αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την Σπάρτα Ρότερνταμ. Ο Έλληνας χαφ του ΠΑΟΚ δέχτηκε ένα χτύπημα στο καλάμι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει δίνοντας τη θέση του στον Αμπουμπακάρι λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα. Η κατάσταση του Φωτάκη πάντως δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αφού πρόκειται για επιπόλαιο τραύμα.
· Σύσκεψη θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα στον ραδιοφωνικό σταθμό Arren-A για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει ίδιο το προφίλ του, αν θα γίνει αποκλειστικά αθλητικός ή θα αλλάξει κατεύθυνση.
· Καλή ήταν η τηλεθέαση του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γκρόνινγκεν, που κυμάνθηκε από 5,3% μέχρι 20,5%. Στο «τοπικό» καλλιτεχνικό ντέρμπι: Πλούταρχος-Χατζηγιάννης 1 με διαφορά...
· Στο ύφος που προτιμά ο Υπουργός Πολιτισμού, δηλαδή λιτό και χωρίς υπερβολές, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς να κινηθεί το πρόγραμμα της χτεσινής επίσκεψής του στην Πάτρα για τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης. Ο Μεσσήνιος Υπουργός φέρεται να ζήτησε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ώστε η παρουσία του να μην δώσει λαβές για παραπολιτικά σχόλια, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν στην τελετή των εγκαινίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.
· Ο ιταλικός σύλλογος της Μπολόνια επιβεβαίωσε ότι ο Αλβανός μεγιστάνας του πετρελαίου, Ρετζάρ Τάκι, αναλαμβάνει το σύλλογο, αγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών. Η οικογένεια Μεναρίνι στην οποία ανήκει η Μπολόνια μέσω της εταιρείας της "Aktiva Spa" εξέδωσε ανακοίνωση δημοσιοποιώντας της λεπτομέρειες. Ο Τάκι αποκάλυψε ότι ήθελε να αγοράσει το 80% των μετοχών και θα πληρώσει περίπου 20 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την "Corriere Dello Sport". Η κίνηση τελικά ολοκληρώθηκε μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων.