Weather - Καιρός

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

"Το κοντέρ μηδένισε"!

Τη Δευτέρα θα ξεκαθαριστεί αν ο Γρηγορόπουλος και ο Μπένος θα συνεχίσουν την συνεργασία τους.
Κοντά στην επιστροφή στη "Μαύρη Θύελλα" βρίσκεται ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος




ΑΚΑΡΠΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ «ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

«Το κοντέρ μηδένισε»!
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ...ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ – ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΧΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ


Κι ενώ γράφαμε χτες ότι δεν σηκώνει, πλέον, άλλη αναβολή το θέμα της στελέχωσης της ομάδας της Καλαμάτας, τόσο στο τεχνικό επιτελείο όσο και στο έμψυχο υλικό, μια ολιγόλεπτη συνάντηση του Προέδρου της ομάδας Γιώργου Γρηγορόπουλου με τον προπονητή Γιώργο Μπένο, παρουσία του γενικού αρχηγού Βασίλη Μαλαφέκα, θα λέγαμε ότι σχεδόν άφησε «ορφανό» τον πάγκο της «Μαύρης Θύελλας» και η Δευτέρα θα είναι και η τελική ημέρα κρίσης. Μάλιστα η παρατεταμένη έλλειψη ρευστού έχει φέρει την ομάδα «στο χείλος του γκρεμού» με την φράση του Προέδρου «το κοντέρ μηδένισε» να τα περιγράφει ολά πολύ γλαφυρά... Συν τοις άλλοις, ο Βασίλης Γενιτσαρίδης, ήρθε, είδε-άκουσε και έφυγε χωρίς να υπογράψει καμία ανανέωση και το ίδιο τελεσιγραφική είναι και η δική του περίπτωση μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Κι ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυχτικά και παει πίσω λίγες ακόμη ημέρες η σωστή και άνετη αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας, εξακολουθεί να αργεί και η χρηματοδότηση! Οι επίσημες και «μεγάλες» πόρτες είναι κλειστές, τα ραντεβού συνεχώς αναβάλλονται, ένα κύμα προσφυγών ίσως να αναμένεται, αφού υπάρχει ένας στενός κύκλος ανθρώπων που επιβουλεύεται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο την ομάδα και ο Γιώργος Γρηγορόπουλος έχει φτάσει στα όριά του σε όλα τα επίπεδα και το μέλλον προβλέπεται δύσκολο και απρόβλεπτο.

«Ούτε ο Μπερλουσκόνι κάνει μεταγραφές»
Ο «Πιλότος» μετά από τις χτεσινές εξελίξεις κι αφού γνωρίζει την δυσχερή θέση της ομάδας, που «πλέει στη φουρτούνα μόνη και αβοήθητη», θυμήθηκε και ανέφερε χαρακτηριστικά την δυσκολία του Ιταλού Πρωθυπουργού να πάρει παίκτες στη Μίλαν, τονίζοντας: «Εδώ ολόκληρη Μίλαν, με έναν προθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη θέση του Προέδρου, δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει χρήματα για παίχτες! Πριν λίγες μέρες, ο ίδιος ο πρόεδρος των «ροσονέρι», με δηλώσεις του, τόνισε πως είναι χαρούμενος με το ρόστερ της ομάδας του και θεωρεί πως δεν χρειάζεται να κάνει μεταγραφές, ούτε καν για την άμυνα, όπου υπάρχει ένα μεγάλο κενό μετά την αποχώρηση του Πάολο Μαλντίνι. Παρόλα αυτά, ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους φιλάθλους ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν, καθώς η Μίλαν θα είναι πιο δυνατή από ποτέ την επόμενη σεζόν, δηλώνοντας μου αρέσει η Μίλαν όπως είναι. Πιστεύω ότι με τον μεγάλο αριθμό των πρωταθλητών που μπορούμε να ρίξουμε στον αγωνιστικό χώρο, δεν χρειαζόμαστε άλλον, οι φίλαθλοι της Μίλαν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι: θα δώσουμε στον Λεονάρντο μία ομάδα γεμάτη από πρωταθλητές, στην οποία δεν θα χρειάζεται κανένα νέο παίκτη» και συνέχισε ο Γρηγορόπουλος, «εγώ είπα ότι φέτος θα παω με Μεσσήνιους, με χαμηλότερο μπάτζετ και ξέρω ότι ο κόσμος το αποδέχεται και συμφωνεί. Αυτό μου λένε όλοι! Αλλά σέβομαι κι αυτούς που έχουν αντίρρηση, αλλά δεν είδα κανέναν να βοηθάει. Κριτική κάνω κι εγώ. Αλλά σας λέω, η ομάδα ΔΕΝ θα πέσει. Θα αγωνιστεί με νύχια και με δόντια, με αυτά τα παιδιά τα δικά μας και δεν θα πέσει. Μπορεί να τους λείπει η εμπειρία, αλλά έχουν θέληση, δίψα και ταλέντο. Ποιός άλλος θα τους έδινε τέτοια ευκαιρία; Το σωστό είναι να μην εγκαταλείπεις το καράβι όταν υποψιάζεσαι ότι βουλιάζει, αλλά να μένεις και να μοχθείς μέχρι το τέλος. Στην Π.Α. όταν ακούγαμε MAYDAY τα δίναμε όλα, δεν πατάγαμε την εκτίναξη...»


Αναβολή της «πρώτης»
Μετά το διαφαινόμενο διαζύγιο ανάμεσα στην ομάδα της Καλαμάτας και τον Γιώργο Μπένο αναμένεται να ανθήσει το γνωστό άθλημα της παραφιλολογίας και της ονοματολογίας για τη θέση του προπονητή στην ομάδα…Μην βιαστούμε όμως γιατί στο ποδόσφαιρο ακόμα και η μία πιθανότητα «παίζει» και η Δευτέρα δεν είναι μακριά. Κι αφού δεν «κλείδωσε» τελικά το τεχνικό επιτελείο, η «άτυπη πρεμιέρα» της Δευτέρας αναβάλλεται. Αρκετές πιθανότητες για το τεχνικό τημ της «Μαύρης Θύελλας» ανεξάρητα από την παραμονή του Μελιγαλαίου κόουτς, έχει ο 37χρονος Νίκος Κακαλέτρης. Πάντα διαθέσιμος για την ομάδα είναι και ο Γιώργος Μηλίτσης, που και ξέρει και μπορεί. Το βέβαιο είναι ότι το πρωτάθλημα που αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου θα είναι δύσκολο. Και όποιος κληθεί να πάρει την ευθύνη θα πρέπει πάνω από όλα να αγαπάει την ομάδα. Ο γενικός αρχηγός Βασίλης Μαλαφέκας την Δευτέρα θα ενημερώσει τους παίκτες της ομάδας ότι την Τετάρτη 22/7 θα γίνει η πρώτη συνάντηση στο προπονητήριο στη Νέα είσοδο, με δεδομένο ότι περιθώρια άλλης αναβολής δεν υπάρχουν...

Δυσκόλεψε και του Γενιτσαρίδη
Ο Βασίλης Γενιτσαρίδης αναχώρησε χτες το απόγευμα από την Καλαμάτα, μαζί με τον πατέρα του και δεν ξεκαθαρίσε το θέμα της παραμονής του στην ομάδα. Ο 27χρονος παίκτης «έχει δώσει το λόγο του» στον Ατσαλένιο που συνεχώς ανακοινώνει το όνομά του, αλλά την οριστική απάντηση του Κρητικού παίκτη θα την έχει την Δευτέρα στις 15:00. Ο ίδιος μας είπε χτες: «Δυστυχώς φέυγω άπραγος! Τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα και πλέον περιμένω την κίνηση – ματ από τον Πρόεδρο. Αν πραγματικά θέλει και μπορεί να με κρατήσει, τη Δευτέρα στις 15:00 τα ξαναλέμε».




Ενδιαφέρον για Χρ. Κωνσταντόπουλο
Δεν ήταν όλα δυσάρεστα τα χτεσινά θέματα της ομάδας: μετά την απρόβλεπτη εξέλιξη του θέματος του προπονητή, ο Πρόεδρος συνέχισε το άνοιγμα στη Μεσσηνιακή αγορά, ερχόμενος σε προφορική συμφωνία με τον 26χρονο δεξιό μπακ-χαφ Χρήστο Κωνσταντόπουλο! Κι από τις δυο πλευρές υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, αφού ο παίκτης ξεκίνησε από τα σπλάχνα της ομάδας, πριν 6 χρόνια φόρεσε για 10 φορές τη φανέλα αλλά δεν πήρε τότε τις ευκαιρίες που ήθελε κι από την άλλη, ο παίκτης θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας. Οπότε όλα δείχνουν ότη τη Δευτέρα θα έχουμε επίσημη ανακοίνωση... Στα υπόλοιπα θέματα μεταγραφικά ή ανανέωσης, δεν έγινε η παραμικρή κίνηση...

PRESS Room



· Το Σάββατο 22 Αυγούστου θα γίνει κανονικά όπως είχε ορισθεί η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκαόπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, που συνεδρίασε σήμερα. Το αίτημα κάποιων ομάδων για αναβολή λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων δεν έγινε δεκτό. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Super League Νίκος Θανόπουλος και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας.



· Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης στο Καρπενήσι και ο τεχνικός, Μάριο Γκόμες με τους συνεργάτες του έχουν βαλθεί να... τρέξουν ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Η λέξη ξεκούραση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του προπονητικού επιτελείου του Αστέρα και καθημερινά το πρόγραμμα προετοιμασίας γίνεται ολοένα και πιο δυνατό. Το ρεπό δεν έχει έρθει ακόμα για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και από ότι φαίνεται θα αργήσει να έρθει. Την προσεχή Πέμπτη 23 Ιουλίου εξ άλλου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι με αντίπαλο τη... νεοφώτιστη στη Σούπερ Λίγκα, Καβάλα. Συνολικά, στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας ο Αστέρας θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με Καβάλα, Ρόδο και Ολυμπιακό Βόλου, πριν επιστρέψει στην Τρίπολη για το τελικό μοντάρισμα της ομάδας.



· Στα χέρια του Β. Ρέστη περνάει, κατά πάσα πιθανότητα ο City, ενώ οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», κατά πλειοψηφία δέχθηκαν την πρόταση της ιδιοκτησίας για τη χορήγηση ποσού 2 εκατομμυρίων ευρώ, που αναλογεί σε δύο μισθούς στον καθένα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση και των τίτλων του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Τύπου της Κυριακής». Γενικά ο χώρος του Τύπου παγκοσμίως περνάει μεγάλη κρίση, αλλά και στο Νομό μας θα δούμε πολλά και πολύ σύντομα...



· Καλή ήταν η τηλεθέαση των φιλικών αγώνων που μεταδόθηκαν πρόσφατα από την τηλεόραση. Στην αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Γκρόιτερ Φιρτ έφτασε μέχρι το 20,6%, ενώ σε εκείνη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σίβας, στο 16,3%.· Ορεξάτος εμφανίστηκε ο Νίκος Πατέρας στην προπόνηση του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είπαμε ν’ αφήσουμε μερικούς παίκτες να τους πάρει και ο Ολυμπιακός» ενώ χαρακτήρισε ως «μεγάλο διάολο» τους αγώνες που θα δώσει ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε, γιατί να μην το πάρουμε; Τώρα που έφυγαν οι Γκαγκάτσηδες και οι Ψυχομάνηδες θα το πάρουμε... Έχουμε εμπιστοσύνη στον κ.Πιλάβιο». Βέβαια αυτό που τράβηξε την προσοχή των παρευρισκομένων ήταν η ατάκα-παράκληση του Ν. Πατέρα προς τους ρεπόρτερς να φορούν μπλε ματάκι για να μην ματιάσουν τους ποδοσφαιριστές!



· Αισιόδοξος ότι η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης θα έχει καλύτερη πορεία την νέα σεζόν, εμφανίστηκε ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο διεθνής επιθετικός αγωνίζεται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας μόνος στην επίθεση καθώς οι Αμανατίδης και Φένιν είναι τραυματίες. "Έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι με παρτενέρ στην επίθεση. Πιστεύω ότι με δύο επιθετικούς θα είμαστε πιο δυνατοί. Σύντομα νομίζω θα επιστρέψουν οι Φένιν και Αμανατίδης. Αισθάνομαι καλύτερα απ΄ότι ένα χρόνο πριν.Όταν ήρθα πέρυσι μετά το EURO δεν γνώριζα κανένα. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι τη νέα σεζόν", ανέφερε ο 34χρονος παίκτης.



· Σε παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών εισήλθε από χτες η χώρα μας, καθώς μέχρι και την Δευτέρα 20 Ιουλίου ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει άνοδο, φτάνωντας σε αρκετές περιοχές τους 41 και τοπικά 42 βαθμών Κελσίου! Κι επειδή «δεν κουνιέται φύλλο» ούτε στα θέματα της «Μαύρης Θύελλας», τι απομένει; Μια μικρή απόδραση στις υπέροχες ακτές της Μεσσηνίας, κι από βδομάδα...βλέπουμε!