Weather - Καιρός

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στο ΟΑΚΑ σήμερα έχει... playstation!

Mέσι εσείς, Σισέ εμείς...
Με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο Champions League, τις ελπίδες ευρωπαϊκής συνέχειας να είναι περισσότερο μαθηματικές παρά ρεαλιστικές, με νέο προπονητή στον πάγκο και έχοντας να αντιμετωπίσει απόψε στο ΟΑΚΑ (9.45 μ.μ., ΝΕΤ) την πιο θεαματική και ίσως καλύτερη ομάδα του κόσμου, την Μπαρτσελόνα, είναι σαφές γιατί ο Ζεσουάλντο Φερέιρα χαρακτήρισε το ματς «το τέλειο τεστ», και δη το τέλειο τεστ χαρακτήρα. Όπως εξήγησε ο 64χρονος Πορτογάλος: «Αντιμετωπίζουμε μία από τις 2-3 καλύτερες ομάδες του κόσμου και μετά από αυτό θα έχω καλύτερη εικόνα για την ομάδα μου. Θα δω το πραγματικό επίπεδο των παικτών μου, την ποιότητά τους, τις δυνατότητες που μπορούμε να βελτιώσουμε. Αντιμετωπίζοντας μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, όλοι θα δώσουν το 100%. Γι’ αυτό λέω ότι είναι ο τέλειος αντίπαλος για εμάς. Δεν είναι το αποτέλεσμα που μετράει, αλλά η συμπεριφορά των παικτών μου απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Η ανάλυση του αγώνα θα με βοηθήσει να δημιουργήσω τον Παναθηναϊκό που οραματίζομαι».
Ο Ζ. Φερέιρα ξεκαθάρισε πως θα παρατάξει την ίδια ομάδα που νίκησε τον Ηρακλή, «αλλάζοντας μόνο έναν παίκτη. Δεν ξέρω ακόμα ποιον. Πρέπει να βρούμε ποιος είναι πιο υπεύθυνος να παίξει σε ένα τέτοιο ματς». Το πιθανότερο είναι πως ο ένας που θα βγει θα είναι ο Πλεσί και ο ένας που θα μπει ο Καντέ, με τον Κατσουράνη να τοποθετείται δίπλα στον Ζιλμπέρτο στο κέντρο.
«Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες»
Ο Ζ. Φερέιρα εξήγησε και τι θέλει να κάνει στον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα δεν θα δείτε αύριο (σήμερα) τον ΠΑΟ που θα επιθυμούσα και τον οποίο θα δούμε στο μέλλον. Kάποιες ιδέες που έχω και κάποιες αλλαγές που σκέφτομαι δεν μπορούν να γίνουν αμέσως. [...] Έχω έρθει σε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Είναι μία μεγάλη πρόκληση την οποία επιζητούσα, καθώς θέλω να εργάζομαι σε ομάδες που έχουν στόχο να κερδίζουν τίτλους. [...] Στον ΠΑΟ υπάρχουν Έλληνες, υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει στην Αγγλία, υπάρχουν Λατινοαμερικάνοι. Υπάρχουν παίκτες που κατανοούν το ποδόσφαιρο από διάφορες οπτικές. Αυτό που θέλω είναι να καταλάβουν το ποδόσφαιρο από τη δική μου οπτική. Είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε όλοι μαζί. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε αγώνα, τόσο με τις μεγάλες ομάδες όσο και τις μικρές, οι οποίες μπορούν να σου στερήσουν πρωταθλήματα. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα πρέπει να παρατάξουμε μια ομάδα σοβαρή, που να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπάρχουν. Θέλω να πω στους οπαδούς μας ότι θέλω να δώσω στους παίκτες να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να φοβηθούν την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να δώσουμε το έναυσμα στον Παναθηναϊκό να δείξει το μεγαλείο του σαν ομάδα». Τέλος, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα απάντησε στην ερώτηση αν υπολογίζει στον Γκοβού πως στις δύο προπονήσεις που είχε με την ομάδα δεν έγινε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα από κάποιον, και έτσι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.