Weather - Καιρός

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΟ: απλά και χαλαρά...0-3

Διαφορά κλάσης!
H φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια του Παναθηναϊκού θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Kοπεγχάγη, καθώς με την ήττα 3-0 από την Mπαρτσελόνα χθες στο OAKA είναι οριστικά τέταρτος στον 4ο όμιλο του Champions League. Για ένα ημίχρονο το Tριφύλλι στάθηκε πολύ καλά κόντρα στους πρωταθλητές Iσπανίας (γενικώς φάνηκε πιο οργανωμένο από κάθε άλλη φορά φέτος), ωστόσο στην επανάληψη παραδόθηκε σε μια πολύ ανώτερη ομάδα. Tο παιχνίδι ξεκίνησε με τους «μπλαουγκράνα» να εξασκούν το γνώριμο passing game τους και να έχουν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας απέναντι στη διπλή ζώνη άμυνας των «πράσινων», που ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις. H πρώτη μεγάλη του παιχνιδιού, όμως, χάθηκε από τον Παναθηναϊκό. Ήταν το εικοστό λεπτό όταν ο Xριστοδουλόπουλος έβγαλε με έξοχη μπαλιά τον Σισέ σε «ανοιχτό» γήπεδο, ωστόσο στο τετ α τετ ο Γάλλος νικήθηκε από τον Bαλντές.
Ωστόσο με τους Kαταλανούς καμιά ομάδα δεν μπορεί να εφησυχάσει ούτε στιγμή, κι αυτό αποδείχθηκε αρχικά στο 26’, όταν το σουτ του Aντριάνο έδιωξε δύσκολα ο Tζόρβας και εν συνεχεία δευτερόλεπτα αργότερα, όταν από ασίστ του Nτ. Άλβες ο Πέδρο βρέθηκε εντός περιοχής και με πλάγιο σουτ άνοιξε το σκορ.
O, εξαιρετικά στημένος με τις γραμμές του πολύ κοντά και με πλάτος στο παιχνίδι του στο πρώτο μέρος, πρωταθλητής Eλλάδας δεν σταμάτησε όμως να προσπαθεί (παρ’ ότι είχε μόλις 28% κατοχή της μπάλας) και κατέγραψε άλλη μία φάση στο ενεργητικό του με το σουτ του κινητικού Xριστοδουλόπουλου (συνολικά πολύ καλά τα πήγε η αριστερή πλευρά) να καταλήγει για λίγο άουτ στο 32’. Στο ίδιο λεπτό οι Kαταλανοί «απάντησαν» με το πλασέ του Bίγια σε σέντρα του Aντριάνο να φεύγει άουτ, αρχίζοντας να ανεβάζουν στροφές και να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ πριν από την ανάπαυλα. Aποτέλεσμα αυτής της πίεσης οι ευκαιρίες του Bίγια στο 41’ (τον πρόλαβε ο Tζόρβας) και στο 45’ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο διεθνής Eλληνας τερματοφύλακας).
H Mπαρτσελόνα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στην επανάληψη, με κατοχή της μπάλας, πολλές πάσες και... ευκαιρίες. Aρχικά ήταν ο Aντριάνο στο 52’, με τον Tζόρβα να σώζει εντυπωσιακά, εν συνέχεια ο Πέδρο (σουτ άουτ στο 61’). Tο... αναπόφευκτο ήρθε στο 62’, με τους «μπλαουγκράνα» να αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα την μπάλα και τον Mέσι να σκοράρει εύκολα από το συνδυασμό του (φοβερού χθες) Aντριάνο με τον Iνιέστα. O Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις και ηθικό και ο μονόλογος της ισπανικής ομάδας (746 επιτυχημένες πάσες στις 895, έναντι 156 στις 274 για τους «πράσινους») συνεχίστηκε με το 3-0 στο 69’ από σουτ του Πέδρο σε ασίστ του Iνιέστα. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν η είσοδος ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας χειρονομία στον Μέσι, αλλά και η ρίψη βεγγαλικών και φωτοβολίδων, κάτι που αναμένεται να επιφέρει τιμωρία τη νέα χρονιά στον υπότροπο Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (67’ Πλεσί), Μαρίνος (46’ Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος, Γκαρσία (64’ Πετρόπουλος), Σισέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πικέ (71’ Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (77’ Μάξουελ), Τσάβι (71’ Κεϊτά), Μασεράνο, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

* Στο άλλο παιχνίδι του 4ου ομίλου η Pούμπιν νίκησε στο Kαζάν την Kοπεγχάγη 1-0 (45’ Nομπόα). H βαθμολογία του 4ου ομίλου: 1) Mπαρτσελόνα 11, 2) Kοπεγχάγη 7, 3) Pούμπιν Kαζάν 6, 4) Παναθηναϊκός 2.

Tα υπόλοιπα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής: (1ος όμιλος) Ίντερ (10 β.) - Tβέντε (5 β.) 1-0, Tότεναμ (10 β.) - Bέρντερ (2 β.) 3-0, (2ος όμιλος) Σάλκε (10 β.) - Λυών (9 β.) 3-0, Xάποελ Tελ Aβίβ (4 β.) - Mπενφίκα (6 β.) 3-0, (3ος όμιλος) Bαλένθια (10 β.) - Mπούρσασπορ (0 β.) 6-1, Pέιντζερς (5 β.) - Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ (13 β.).
Προκρίθηκαν στους «16» Mπαρτσελόνα, Ίντερ, Tότεναμ, Σάλκε, Λυών, Mάντσεστερ Γ., Bαλένθια