Weather - Καιρός

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ψηφίστε τους ΙΚΑΝΟΥΣ όχι τους αρεστούς...

Λίγο πριν την κάλπη...
Οι επικείμενες τοπικές εκλογές θα είναι οι πρώτες της εποχής «Καλλικράτη». O «Καλλικράτης» κρύβει ευκαιρίες και κινδύνους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση… Κρίσιμοι τομείς της καθημερινότητας περνούν στα χέρια της αυτοδιοίκησης και του δημάρχου. Τα σχολεία, τα αναπτυξιακά έργα, η υγεία, το περιβάλλον και πρωτίστως η κοινωνική πολιτική είναι πεδία για τα οποία δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο σχεδιάζουν και υλοποιούν. Άρα η αυτοδιοίκηση καθίσταται μέσο άσκησης πραγματικής πολιτικής. Ο «Καλλικράτης» να εξελιχθεί δηλαδή σε «πεδίο βολής» για τους πολίτες ή πεδίο δημιουργίας για τους αιρετούς.
Οικονομικές παροχές από την κεντρική εξουσία
Αυτή είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη πτυχή για το όλο εγχείρημα. Λογικά το κράτος δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν διασφαλίσει στο μέλλον τους πόρους για την αυτοδιοίκηση, υπάρχουν για στοχευμένα έργα πόροι από την Ε.Ε. Δυστυχώς, πανελλαδικά η Καλαμάτα είναι χαμηλά στις απορροφήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό για τον μεγαλύτερο δήμο της Μεσσηνίας. Αυτή την προβληματική επίδοση εμείς θέλουμε να εκλέξουμε ΙΚΑΝΟΥΣ ανθρώπους που έχουνε τη θέληση αλλά και τη γνώση να την αλλάξουνε.
Δίλημμα «ναι ή όχι στο μνημόνιο»;
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πρόσφατα το δίλημμα «εκλογική νίκη στην αυτοδιοίκηση ή πρόωρες εκλογές». Δεν ξέρω αν τελικά αυτά τα διλήμματα θα επηρεάσουν ΟΛΟΥΣ τους πολίτες την ώρα της κάλπης. Τους περισσότερους πιστεύω πως ναι! Θα τους επηρεάσουν. Και θα επηρεάσει περισσότερο τους νέους ανθρώπους, τη δική μου τη γενιά, που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα δεκαετιών. Γι’ αυτό πιστεύω ότι σ’ αυτή την κρίση οφείλουμε να αντιδράσουμε με πολιτικές. Όχι με φόρους και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Να μη χάσουμε ούτε ένα λεπτό ούτε ένα ευρώ. Να αξιοποιήσουμε σωστά τη δημόσια περιούσια. Οσοι εκλεγούν θα πρέπει να στηρίξουνε ουσιαστικά αυτούς που πλήττονται περισσότερο. Ο επόμενος Δήμαρχος ΟΦΕΙΛΕΙ να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες και φορείς της πόλης. Να μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα απόλυτα ρεαλιστικό και κοστολογημένο, που σε συνδυασμό με τη σύγχρονη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα.
Προτεραιότητές…
Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί ο καθαρός Δήμος Καλαμάτας.Τα σκουπίδια στους δρόμους και
η αδιαφάνεια στα γραφεία θα πρέπει να τελειώσουν.Μετά, ο Κοινωνικός Δήμος. Τα νέα ζευγάρια οι νέοι γονείς, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα υπό την ανασφάλεια που δημιουργεί η οικονομική κρίση, πρέπει να βρούν στο πρόσωπο του Δημάρχου σύμμαχο και συμπαραστάτη. Και γενικά να γίνει μια προσπάθεια να φτιάξουμε ΥΠΟΔΟΜΕΣ σε όλα. Ειδικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που πλην του γηπέδου στον Κορδία, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ... Η παρέμβασή μας στο κομμάτι αυτό, θα έχει και συνέχεια...
ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ - ΟΧΙ ΤΟΥΣ (ΦΙΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΥΣ!