Weather - Καιρός

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Άλλη μια εφημερίδα έβαλε λουκέτο...

Πανελλήνιος και Επαρχιακός Τύπος σε απόγνωση!
Μετά την αναστολή της έκδοσης της "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ" και "ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ", εφημερίδες με πανελλήνια κυκλοφορία, την λειτουργία της έπειτα από 26 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας ανέστειλε η εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας «Εβδομάδα»...
Σε άρθρο της στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, κύριες αιτίες για την αναστολή της έκδοσης της αναφέρονται «η ένταση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που πλήττουν αυτή την περίοδο τη χώρα και επηρεάζουν άμεσα τις περισσότερες εκδοτικές επιχειρήσεις».
Εκτός από την «Εβδομάδα», λουκέτο τους τελευταίους μήνες έβαλαν «Η ΗΜΕΡΑ», «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» και η εβδομαδιαία «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ».
Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε μια αναφορά για τα δημοσιογραφικά θέματα και προβλήματα στην Μεσσηνία, που τον τελευταίο χρόνο (της κρίσης) έχουν καταγραφεί ΔΥΟ "λουκέτα" του ίδιου εκδότη: η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" μετά από 3,5 χρόνια έκδοσης και η αθλητική "Μ1Sports" μετά από 3 μόλις φύλλα.
Αυτή τη στιγμή στην Μεσσηνία εκδίδονται κατά σειρά αναγνωσιμότητας:
1) "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και 2 φ./εβδομάδα το αθλητικό ένθετο Notossport.
2) "ΘΑΡΡΟΣ"
3) "ΦΩΝΗ"
4) "ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ"
και 5) κάθε Πέμπτη ο "ΛΟΓΟΣ".
Η κατάσταση σε όλα τα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι δραματική με συσσωρευμένα χρέη και μισθούς πείνας για τον λόγο αυτό, αύριο 30/11 έχει ανακοινωθεί γενική απεργία...