Weather - Καιρός

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Διαφθορά και ύποπτα (υπερ)κέρδη...

ΘΑ πέσουν κεφάλια...

Σε καραντίνα έχει θέσει σιωπηρά εδώ και λίγο καιρό η ΕΠΟ διαιτητή της Σούπερ Λίγκας,ο οποίος εµφανίζεται να έχει κερδίσει σηµαντικά ποσά από το στοίχηµα. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από την Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία θέλουν ο διαιτητής να είναι κάτοικοςΒορείου Ελλάδος και οι γνώµες των υπευθύνων της ΕΠΟ και της ΚΕ∆ συγκλίνουν στην άποψη πως κατά την προσεχή αναδιάρθρωση του πίνακα των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας - κάτι που αναµένεται να γίνει µε την ολοκλήρωση του πρώτουγύρου του πρωταθλήµατος -θα πρέπει να αποπεµφθεί...
Κι αυτό µε δεδοµένοότι η διερεύνηση της υπόθεσης στην οποία εµπλέκεται το πιθανότερο είναι πως θα διαρκέσει πολύ. Οσο χρόνο υφίσταται η συγκεκριµένη εκκρεµότητα στη ∆ικαιοσύνη ο εν λόγω διαιτητής δεν θα µπορεί να «σφυρίζει» παιχνίδια ποδοσφαιρικών αγώνων όλων των κατηγοριών.
Τα στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητά του λέγεται πως ήρθαν σε γνώση της ΕΠΟ από την έρευνα που διεξάγει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην Σ∆ΟΕ). Σύµφωνα πάντα µε αυτά τα στοιχεία, τόσο ο παραπάνω ρέφερι όσο και ένας ακόµη εµφανίζονται να έχουν αποκοµίσει ικανά κέρδη από τυχερά παιχνίδια που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ. Μόνο που σε ό,τι αφορά τον δεύτερο διαιτητή - επίσης της Σούπερ Λίγκας - τα στοιχεία έδειξαν πως κέρδισε χρήµατα από αριθµολαχεία. Εποµένως η ΕΠΟ δεν µπορεί να του επιβάλει οποιαδήποτε ποινή...
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η εν λόγω ιστορία αποτελεί την κορυφή ενός µεγάλου παγόβουνου. Και καθώς η έρευνα της ∆ικαιοσύνης συνεχίζεται σύμφωνα με την "Εξέδρα", αναµένεται να έρθουν στο φως κι άλλες παρεµφερείς περιπτώσεις που θα αποκαλύπτουν το πραγµατικό µέγεθος του προβλήµατος στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέταρτος φάκελος µε «σκοτεινά» µατς
Ο φάκελος που έφθασε στα γραφεία της ΕΠΟ πριν από λίγα 24ωρα από την ΟΥΕΦΑ είναι ογκωδέστατος. Σε αυτόν υπάρχουν στοιχεία για (περίπου) 10 ύποπτα παιχνίδια του πρωταθλήµατος της Β’ εθνικής κατηγορίας.
Ο συγκεκριµένος φάκελος είναι ο τέταρτος µε αποστολέα την αρµόδια Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, ο οποίος ασχολείται µε τα παιχνίδια ευρωπαϊκών πρωταθληµάτων που παρουσιάζουν περίεργο στοιχηµατισµό και παραλήπτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.
Σύµφωνα µε τις πληροφορίες που διέρρευσαν χθες το βράδυ, ο κ. Πιλάβιος αναµένεται σήµερα ή το αργότερο αύριο να κοινοποιήσει τον φάκελο µε τα ύποπτα παιχνίδια στον γ.γ. Αθλητισµού Παναγιώτη Μπιτσαξή και ο τελευταίος µε τη σειρά του θα τον διαβιβάσει στη ∆ικαιοσύνη.
Η αντεισαγγελέας κ. Πόπη Παπανδρέου είναι αυτή που διεξάγει την έρευνα για το πρώτο… κύµα ύποπτων αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις. Να θυµίσουµε ότι πριν από λίγους µήνες κοινοποιήθηκαν στην ΕΠΟ 3 φάκελοι που περιέχουν 27 ύποπτα παιχνίδια.
Η έρευνα της ∆ικαιοσύνης, που περιστρέφεται γύρω από τα παιχνίδια µε περίεργο στοιχηµατισµό, διενεργείται παράλληλα µε αυτήν που διεξάγει το Σ∆ΟΕ για παράγοντες και διαιτητές που έχουν αποκοµίσει µεγάλα οικονοµικά κέρδη από το στοίχηµα.
Τέλος να αναφέρουµε πως τις αµέσως προσεχείς ηµέρες αναµένεται να πάρει στα χέρια του τα στοιχεία που αφορούν τα παιχνίδια µε περίεργο στοιχηµατισµό και ο αθλητικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος.