Weather - Καιρός

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Καλαμάτα-Λάρισα: βίοι ...αντίθετοι!

Το στολίδι του κάμπου και τα γήπεδα του ... 1967 της Καλαμάτας!

Κάποτε οι δυο "μεγάλες επαρχιακές ομάδες" η Καλαμάτα και η ΑΕ Λάρισας δίνανε μεγάλες μάχες στα "σαλόνια της Α' εθνικής". Ομάδες που έβγαλαν σπουδαίους παίκτες, γέμιζαν το "Αλκαζάρ" και το γήπεδο του Μεσσηνιακού με αρκετές χιλιάδες κόσμου και συχνά "έκοβαν βαθμούς από τα φαβορί". Όλα αυτά.... last year!
Πλέον, η "βυσσινί θύελλα σούζα το αλογάκι" έχει ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου και κρατά ψηλά το επαρχιακό ποδόσφαιρο, ενώ αντίθετα η πάλαι ποτέ "Μαύρη Θύελλα" βολοδέρνει μεταξύ της αφάνειας και της μιζέριας εδώ και αρκετά χρόνια, με αποκορύφωμα τον διπλό (εσκεμμένο) υποβιβασμό της στο....ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Mε ότι αυτό συνεπάγεται...
Το θέμα δεν το καταγράφουμε για να πούμε ποιός ή ποιοί φταίνε. Αυτό το έγραψε η ιστορία. Το καταγράφουμε για να παρουσιάσουμε το ΝΕΟ ΠΑΛΑΤΙ της Λάρισας (foto), που ζηλεύουμε (με την καλή έννοια), την συγχαίρουμε αλλά και προσπαθούμε να δείξουμε στους δικούς μας τοπικούς παράγοντες, ΠΩΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.
Η Καλαμάτα είχε πριν από 12-13 χρόνια την μεγαλύτερη ευκαιρία να αποκτήσει ΔΙΚΟ της γήπεδο, όταν ο τότε ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ Στ. Παπαδόπουλος ήθελε να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ, αλλά βρέθηκαν κάποιοι ....κουφιοκεφαλάκηδες και τα έκαναν μαντάρα.... Και μείναμε με μια ομάδα ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ και με 2 γήπεδα σχεδόν ετοιμόρροπα και με αμέτρητα προβλήματα στο χόρτο, στα φώτα, τις ανέσεις, στα αποδυτήρια, στο πάρκινγκ, απομεινάρια της δικτατορίας και της "χρυσής εποχής του επίτιμου Λυκούργου"!
Πλέον, θα κοιτάμε τις ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ γηπεδάρες της Ξάνθης, του Αστέρα Τρίπολης, της Λάρισας και θα αναστενάζουμε για την "κακή μας τύχη"...
Μετά από 6 χρόνια προσπαθειών, το νέο γήπεδο της ομάδας του κάμπου, λοιπόν, ολοκληρώθηκε στη Νεάπολη και άνοιξε τις πύλες του. Το ΑΕΛ F.C.ARENA, χωρητικότητας 16.180 θεατών, εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα από την ΠΑΕ Λάρισα με πλούσιο πρόγραμμα για τους χιλιάδες φίλους της Λάρισας που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.
Περισσότεροι από 10.000 φίλοι της ΑΕΛ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το πανέμορφο γήπεδο που θα στεγάζει από την 5η Δεκεμβρίου (13η αγωνιστική με ΠΑΟΚ) την αγαπημένη τους ομάδα.

Το νέο γήπεδο διασφαλίζει ένα πολύ υψηλό επίπεδο ανέσεων και παρεχόμενων υπηρεσιών, εφάμιλλο με αυτό που προσφέρουν τα κορυφαία γήπεδα της Ευρώπης, και αναβαθμίζει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και τους φίλους του ποδοσφαίρου που θέλουν να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας τους.
Η βροχή που έπεφτε στη διάρκεια της παρουσίασης του νεοσύστατου γηπέδου δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, άνθρωποι της πολιτικής και του θεάματος έδωσαν το παρών, ενώ από τον χώρο του αθλητισμού ξεχώρισαν ο Σοφοκής Πιλάβιος (πρόεδρος της ΕΠΟ) και ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός.
Η ηθοποιός Μαρία Σολωμού έκανε την παρουσίαση, η μπάντα του δήμου έδωσε το δικό της τόνο, ενώ η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα, στην οποία συμμετείχε και ο Δ. Τσακνής. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, καθώς επί των ημερών του κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο σπουδαίο έργο.
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3", ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας, Γιάννης Παπακώστας, δήλωσε: "Είναι φοβερά τα συναισθήματα, είναι ένα καταπληκτικό εγχείρημα σε μια δύσκολη εποχή. Το γήπεδο είναι πραγματικό στολίδι, δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα και καλύτερη ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος χαίρεται μια υπέροχη στιγμή σήμερα, απολαμβάνουμε το γήπεδο που έχει όλες τις ανέσεις και χαιρόμαστε που είμαστε σε αυτή την ομάδα. Εγινε μια μεγάλη αρχή, ένα νέο γήπεδο, μια νέα σελίδα στην ομάδα. Όπως το προηγούμενο γήπεδο είχε επιτυχίες, έτσι και αυτή η ομάδα πρέπει να γίνει πλήρως ανταγωνιστική, με τη στήριξη του κόσμου μας. Εχουμε θετική ενέργεια, είναι μια νέα σελίδα, έχουμε τη δυναμική που δίνει το γήπεδο και πρέπει να φτιαχτεί μια νέα ομάδα αντάξια των προσδοκιών του κόσμου".
Για να δούμε "αν θα ιδρώσει κανενός το αυτί" μετά από αυτό το θέμα...