Weather - Καιρός

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Την Τρίτη οι κλήσεις για τους υπόλοιπους...

Την ερχόμενη Τρίτη θα πιάσει ξανά δουλειά ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, στέλνοντας κλήσεις απολογίας στους 68 επόμενους κατηγορουμένους, της υπόθεσης των στημένων αγώνων, μέσα σε αυτούς και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Γρηγορόπουλος.

Ανάμεσα σε αυτούς, υπενθυμίζουμε πως συμπεριλαμβάνεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα έχει εκφράσει τη θέληση να είναι στους πρώτους που θα κληθούν να απολογηθούν, ώστε να αποδείξει πως δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή.
Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι εκκρεμεί η παράδοση, άρα και απολογία τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων, με τον Μάκη Ψωμιάδη, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Παπακώστα να έχουν ήδη εκδηλώσει πρόθεση να εμφανιστούν αυτοβούλως στον 9ο τακτικό ανακριτή, αλλά και τον Μεσσήνιο Μιχάλη Νικολόπουλο, ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης να "αγνοείται"...
Ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης θα κάνει μια παύση των εργασιών του, ως προς την υπόθεση μέχρι και το πρωί της Τρίτης, καθώς είναι απαραίτητο ένα μικρό διάλλειμα ξεκούρασης. Τότε, θα ξεκινήσει την αποστολή του πακέτου κλήσεων στους 68 κατηγορουμένους, προκειμένου να αρχίσουν να προσέρχονται για να απολογηθούν.
Εκτιμάται ότι αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για ένα διάστημα που ίσως ξεπεράσει τις 15 ημέρες και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι κλήσεις για τους μάρτυρες, προκειμένου να δέσει τις κατηγορίες. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα καταθέσουν ως μάρτυρες είναι τα στελέχη της UEFA, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Αλέξης Κούγιας, δημοσιογράφοι, πρόεδροι ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, προπονητές, πράκτορες ΠΡΟ-ΠΟ κ.α.
Θα πρέπει επίσης, σύντομα, να αναμένεται από την πλευρά των τριών προφυλακισθέντων (Μπέος, Τσακογιάννης, Καρακούλιας) η υποβολή αίτησης για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους με περιοριστικούς όρους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους.
Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη και η αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των τριών, προκειμένου οι εντολείς τους να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς θα είναι πιο εύκολο το έργο τους, ως προς το χτίσιμο της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσουν στη δίκη.
Πότε θα διεξαχθεί αυτή, είναι ένα κρίσιμο ερώτημα στο οποίο κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δώσει σαφή απάντηση.
Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των μαρτύρων, ο 9ος τακτικός ανακριτής θα κηρύξει το πέρας της κύριας ανάκρισης, οπότε και θα αναλάβει δράση το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο με βούλευμα που θα εκδόσει θα αποφανθεί για το ποιοι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο και για ποια αδικήματα.
Ολα αυτά, για να μην προκύψει "ανεπιθύμητη αποφυλάκιση" των τριών, θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί εντός 18 μηνών, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης σύμφωνα με το νόμο.





Onsports