Weather - Καιρός

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Της απάτης το κάγκελο...

Γνωστοποιήθηκαν χθες και οι υπόλοιπες εκ των 21 ΠΑΕ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, ενώ αύριο θα εξεταστούν οι υποθέσεις τους από την Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών. Η Επιτροπή θα ανακαλέσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου από τις συγκεκριμένες ομάδες και εν συνεχεία θα παραπέμψει την υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής, η οποία θα επιβάλει τις αρμόζουσες ποινές στις ομάδες που παρανόμησαν. Οι 11 ΠΑΕ που δεν γνωρίζαμε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση είναι οι Δόξα Δράμας, Βέροια, Πιερικός, Ηλιούπολη από τη Β’ Εθνική και οι Εθνικός Φιλιππιάδας, ΠΑΟ Ρουφ, Καλλονή, Αναγέννηση Επανομής, Φωκικός, Πόντιοι Κατερίνης, Παναχαϊκή από τη Γ’. Οι παραπάνω ομάδες είτε κατέθεσαν πλαστές ενημερότητες είτε δεν κατέθεσαν καθόλου ενημερότητες είτε πραγματοποίησαν μεταγραφές με ληγμένες ενημερότητες.
Το... ωραίο της υπόθεσης είναι πως στις εμπλεκόμενες ΠΑΕ βρίσκονται οι Δόξα Δράμας και Βέροια, οι οποίες είχαν κερδίσει τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Β’ Εθνικής (τα οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πλέον δεν πρόκειται να διεξαχθούν), επειδή... οι ομάδες που τερμάτισαν μπροστά τους στη βαθμολογία (ΟΦΗ, Τρίκαλα, Διαγόρας Ρόδου) δεν εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής στη Super League! Για να φτάσουμε στο νούμερο των 21 εμπλεκομένων ομάδων προστίθενται οι Αναγέννηση Καρδίτσας, Αίας Σαλαμίνας, Πανηλειακός, Ασπρόπυργος, Παναιγιάλειος, των οποίων οι υποθέσεις (για πλαστογράφηση ενημεροτήτων) ήδη έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών και αναμένονται οι αποφάσεις, και οι ΠΑΕ Ηρακλής, Ιωνικός, Εθνικός, Κόρινθος και Χερσόνησος, οι οποίες δεδομένα έχουν χρησιμοποιήσει πλαστές ενημερότητες.
Βάσει του δεδικασμένου του Ηρακλή, όσες ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει πλαστές ενημερότητες θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό....
Δεν είναι και οι μοναδικές...