Weather - Καιρός

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009




Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ – ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ
«Η ομάδα θα ενισχυθεί άμεσα»
ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ – ΔΥΟ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΛΙΤΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Δύο είναι τα δεδομένα που ισχύουν για την ομάδα της Καλαμάτας: το πρώτο ότι χρειάζεται ενίσχυση με παίκτες που ξέρουν την κατηγορία και θα βοηθήσουν και το υπάρχον υλικό να ανεβάσει το επίπεδό του και το άλλο ο Πρόεδρος «το έχει πάρει πάνω του του θέμα» και μετά η χτεσινή δήλωσή του που είναι σαφώς καθησυχαστική και ενδεικτική της επίγνωσης της ανάγκης ενίσχυσης της ομάδας της Καλαμάτας, τονίζοντας: «Ξέρουμε καλά τι θέλει η ομάδα και θα γίνουν όλες οι κινήσεις σοβαρής ενίσχυσης. Πολύ σύντομα, μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε προβεί σε ανακοινώσεις. Μην ανησυχεί ο κόσμος. Να περάσουν όλοι καλά αυτές τις ημέρες και από τις 17 Αυγούστου τα λέμε». Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος μας έχει συνηθίσει να κάνει τις σοβαρότερες κινήσεις «στα τελειώματα» των μεταγραφών. Πέρσι, ο Νίκος Πουρτουλίδης ανακοινώθηκε σαν σήμερα (!), ο Μανώλης Σπυριδάκης λίγες ημέρες μετά και ο Ιβαν Τάσιτς στις αρχές Σεπτέμβρη! Και ήταν τρεις παίκτες που έπαιξαν πολλά παιχνίδια και βοήθησαν. Στα φετινά θέματα, είναι γεγονός ότι οι περισσότερες μεταγραφές βρίσκονται – όπως γράψαμε και χτες - σε προχωρημένο στάδιο και μιλάμε για παίκτες αξίας και εμπειρίας. Έχουν μάλιστα προταθεί και εξετάζονται 3 παίκτες από την Αργεντινή, 2 Βραζιλιάνοι, ένας από την Παραγουάη κι ένας από την Ουρουγουάη. Παράλληλα, και οι Έλληνες παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα, μιλάνε καθημερινά με τον Πρόεδρο και ο φίλαθλος κόσμος να ξέρει ότι η ομάδα θα ενισχυθεί και με ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας. Κι επειδή αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην πόλη μας πολλοί επισκέπτες που παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για την «Μαύρη Θύελλα» να είναι βέβαιοι ότι «όλα θα πάνε καλά και φέτος, με τη βοήθεια της Παναγιάς», που είπε χτες με νόημα ο Πρόεδρος!
Σήμερα τα εργομετρικά
Με μονή προπόνηση, που έγινε το πρωί, συνέχισε την προετοιμασία της χτες η ομάδα της Καλαμάτας. Ο Νίκος Κακαλέτρης ματαίωσε την απογευματινή προπόνηση γιατί σήμερα το πρωί, όλοι οι παίκτες θα περάσουν από κάποιες συγκεκριμένες εργομετρικές εξετάσεις και θα αξιολογηθεί ο βαθμός ετοιμότητας τους, υπό την επίβλεψη του εργοφυσιολόγου Νίκου Δημητρακόπουλου. Με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και με έγκυρο και αξιόπιστο εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αναμένονται με ενδιαφέρον τα εργομετρικά τεστ και οι παράμετροι που θα εξεταστούν και τα τεστ που τις εξετάζουν περιλαμβάνουν: Καρδιοαναπνευστική αντοχή: VO2 max, ανάλυση γαλακτικού οξέως, μέτρηση του έργου σε καρδιακή συχνότητα 170 παλμών, η οποία διεξάγεται σε εργομετρικό ποδήλατο και σε βαθμιδοεργόμετρο με τη χρήση μετρονόμου και παλμογράφου ή τεστ Astrand, μέτρηση της δύναμης των άνω άκρων, των κάτω άκρων και του κορμού με δυναμόμετρα. Μέτρηση ύψους, βάρους, υπολογισμός δείκτη σωματικής μάζας, μέτρηση λίπους %, μέτρηση δερματοπτυχώσεων, περιφερειών, υπολογισμός του λόγου περιφέρεια μέσης προς ισχίου, μέτρηση σωματότυπου. Τεστ αλμάτων σε τεταρτημόρια. Τεστ ταχυδύναμης σε εργομετρικό ποδήλατο, Wingate τεστ σε εργομετρικό ποδήλατο, Bosco τεστ σε πλατφόρμα αισθητήρων κίνησης.
Δίωρη σύσκεψη
Χτες το μεσημέρι, κι ενώ όλο το επιτελείο είναι στις επάλξεις, στα γραφεία της ΠΑΕ ο Πρόεδρος της ομάδας, ο γενικός αρχηγός και ο προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» είχαν δίωρη σύσκεψη για όλα τα θέματα και κυρίως για τα μεταγραφικά, όπου την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις έμπειρων παικτών, όπως γράψαμε ήδη. Η ομάδα θα καταλήξει σε παίκτες με τον χρόνο να πιέζει. Είναι φανερό πως θα ασχοληθεί λίγες ημέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Μπορεί και πάλι να αποκτηθούν αξιόλογες λύσεις, αλλά ο παίκτης δεν έρχεται σε μία καινούργια ομάδα και μπορεί να παίξει στο αμέσως επόμενο ματς. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και το τεχνικό τημ μπορεί να μην έχει την πολυτέλεια του χρόνου αφού σε ένα μήνα, το επίσημο ξεκίνημα είναι βαρύ, αλλά είναι δοκιμασμένη η συνταγή.... Είναι δεδομένο πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών στην μεταγραφική λίστα. Αύριο Σάββατο, ανήμερα της Παναγίας, η ομάδα θα έχει ρεπό, μεθαύριο Κυριακή θα προπονηθεί στη Νέα είσοδο στις 18:30 και από τη Δευτέρα αρχίζουν και πάλι οι διπλές προπονήσεις.
Ικανοποίηση από τον Μηλίτση
Η ομάδα των Νέων προπονήθηκε χτες στο γήπεδο του Στρατοπέδου, και ενώ αυξήθηκαν οι χώροι άθλησης στην πόλη, ακόμα το γήπεδο «μοιράζεται» από δυο ομάδες, κάτι που αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στους προπονητές και στους παίκτες. Η ομάδα προετοιμάζεται εντατικά και ο προπονητής της Γιώργος Μηλίτσης, δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς, έχουν έρθει πολλά νέα παιδιά στην ομάδα με όρεξη και εργατικότητα. Επιπλέον, δείχνουν την απαιτούμενη υπομονή για να καλλιεργήσουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο. Ο δικός μας ο στόχος είναι να αποκτήσει η ομάδα συνοχή και ομοιογένεια στις 4 εβδομάδες που έχουμε μπροστά. Τα μηνύματα είναι θετικά, έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του Προέδρου της ΠΑΕ αλλά και της οργανωτικής ομάδας και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά». Η ομάδα των Νέων θα αγωνιστεί σε φιλικό παιχνίδι την Κυριακή 16/8 στις 17:00 στο γήπεδο «Λουκαρέας» με τον Πανιώνιο Καλαμάτας και την Τετάρτη 19/8 θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο του Στρατοπέδου στις 18:00 τον Αίαντα.