Weather - Καιρός

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
















ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ: ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΑΙΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΑΡΗΣ – ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΠΑΛΤΙΜΑΣ ΚΑΙ «ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ»






Ξεκίνημα οι Νέοι, δουλειά οι μεγάλοι
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ ΧΤΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ


Η μεγάλη μέρα για την ομάδα Νέων της Καλαμάτας ήταν η χτεσινή αφού 33 μικροί και λίγο πιο μεγάλοι παίκτες πάτησαν το χορτάρι του γηπέδου όπου παίζει και είναι η φυσική έδρα της «Μαύρης Θύελλας»! Μόνο χαρούμενα ήταν τα συναισθήματα χτες στο Δημ.Στάδιο Παραλίας, που γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα παιδιών που θέλουν μεγαλώνοντας να παίξουν στο ίδιο γήπεδο φορώντας τη φανέλα της ομάδας της Καλαμάτας. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, να αγαπήσουν και να αφοσιωθούν σε αυτό που κάνουν αλλά πάνω από όλα να είναι καλοί και στα μαθήματά τους. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε την προετοιμασία της με μια 50λεπτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του άξιου προπονητή και παιδαγωγού Γιώργου Μηλίτση, που θα έχει και την βοήθεια του γυμναστή Χρήστου Οικονομίδη.





Η προσπάθεια για να αποδώσει θα πρέπει να έχει συνέχεια, συνέπεια και φυσικά την υποστήριξη της ΠΑΕ και ο Πρόεδρος της ομάδας, βρέθηκε στο γήπεδο και μίλησε για 10’ με τα παιδιά της δεύτερης ομάδας, περισσότερο σαν πατέρας και μετά ως Πρόεδρος.
«Το μέλλον σας ανήκει»
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος είπε στα παιδιά, αμέσως μετά τον αγιασμό: «Εϊμαι χαρούμενος που βλέπω τόσα πολλά παιδιά με όρεξη και πάθος για να μάθουν τα μυστικά της μπάλας και να προωθηθούν στη μεγάλη ομάδα. Να ξέρετε ότι το μέλλον της ομάδας είσαστε εσείς και σας ανήκει, αρκεί να δουλέψετε και να φροντίζετε παράλληλα και τις υποχρεώσεις σας στο σχολείο. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, έχουμε επιλέξει μια ομάδα ανθρώπων που θα σας συμπαρίσταται και θα είναι κοντά σας. Η σπουδαιότητα της ομάδας είναι μεγάλη, αφού έχει παράλληλη πορεία με την μεγάλη ομάδα. Η χαρά μας θα είναι μεγάλη αν διακριθείτε και μπορέσετε να αφομοιώσετε τις οδηγίες και τις συμβουλές του προπονητή σας. Καλή σεζόν και να είσαστε σιδερένιοι».
Χρειάζονται όλοι
Μετά τον αγιασμό από τον πάτερ Περικλή που ευχήθηκε στα παιδιά, ακολούθησε η βράβευση του συναδέλφου της «Ελευθερίας» Παναγιώτη Πρεζεράκου για την άριστη και συνεχή παρουσία του στις υποδομές και γενικότερα στο χώρο του αθλήματος. Μακάρι όλα τα ΜΜΕ να σταθούν δίπλα σε όλα τα μελλοντικά αστέρια και να τα προβάλλουν. Στην «πρώτη» των Νέων παρευρέθηκαν τα μέλη της οργανωτικής ομάδας, ο Κώστας Νικητέας, ο Τάκης Δεδούσης, ο Γιάννης Χουλιάρας, ο Δημήτρης Τσιφιλιτάκος, ο Γιάννης Πετρόπουλος, ο ενωσιακός προπονητής Αγγελος Σκαφιδάς, ο αντιπρ. της ένωσης προπ.Μεσσηνίας και προπ. Της ΑΕΚ Καλαμάτας Δημήτρης Ξυγκώρος, ο κ.Λεωνίδας Οικονομίδης, ο πρώην διαιτητής κ.Κότσαρης, εκπρόσωποι των φιλάθλων της «Μαύρης Θύελλας» από τα Bulldogs, και γονείς των παιδιών. Θα είναι σημαντικό να βρεθούν δίπλα στην ομάδα αυτή και κατ’επέκταση και στην πρώτη ομάδα, όλοι όσοι πέρασαν, πρόσφεραν, έφυγαν αλλά ...και δεν έφυγαν, αφού το μυαλό τους είναι στην ομάδα και θέλουν να τη βοηθήσουν, αλλά και όλοι οι γονείς και συγγενείς των παιδιών. Μόνο με ομοψυχία θα πάμε μπροστά... Ακολούθησε μπουφές με πλούσια εδέσματα και γλυκά προσφορά του Γ.Γεωργακόπουλου «Caramel” και του Γιάννη Χουλιάρα, τους οποίους η ΠΑΕ ευχαριστεί θερμά.






Μηλίτσης: «θέλουμε την στήριξη»
Ο Γιώργος Μηλίτσης θα συνεχίσει και φέτος στην ομάδα που ανέλαβε πέρσι και χτες δήλωσε: «Αρχίζουμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει η ΠΑΕ τις προσπάθειές μας, είμαι συνοδοιπόρος από το πόστο μου ως προπονητής ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα. Είναι μια νέα αρχή, χρειάζεται προσπάθεια από όλους, είναι μεγάλη η τιμή να συμμετέχω ως προπονητής σε αυτή την προσπάθεια και θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον. Θέλουμε την υποστήριξη από την τοπική κοινωνία και τη συνεργασία όλων των φορέων. Έχουμε φέτος καλούς παράγοντες που θα βοηθήσουν αλλά και τον Πρόεδρο και πιστεύω κι εύχομαι να πάνε όλα καλά».
Μίλησε με Πουρτουλίδη
Ο Νίκος Πουρτουλίδης ο παίκτης που έπαιξε πέρσι σε 31 παιχνίδια, όλα βασικός, και φόρεσε για 2.675’ την ασπρόμαυρη φανέλα βρίσκεται στην πόλη μας και χτες, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, μαζί με τον έμπειρο μέσο και φίλο του Σάββα Παντελιάδη και είχαν μια κουβέντα με τον Πρόεδρο. Ο Γρηγορόπουλος, έχοντας απέναντί του δυο παίκτες της αξίας και του ήθους των δυο βορειοελλαδιτών, φυσικά και δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει επίσημη πρόταση. Για τον μεν «Πούρτου» τα λόγια είναι περιττά: ο Καβαλιώτης παίκτης είναι «μεγάλη υπόθεση» να ανανεώσει στην ομάδα και θα είναι ένας από τους ηγέτες της φέτος, σε μια δύσκολη χρονιά. Έχουμε γράψει ότι το περσινό υπόλοιπο είναι μεγάλο, αλλά πιο πολλά είναι αυτά που τον ενώνουν με την «Μαύρη Θύελλα» και τον χωρίζει μόνο ένα...





Από την άλλη, ο 32χρονος Παντελιάδης, ο οποίος έχει πλούσια καριέρα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ο Παντελιάδης γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1977 και έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε Κιλκισιακό, Ολυμπιακό Βόλου, Χανιά, Καστοριά, Αστέρα Τρίπολης και Καβάλα. Σε Α’, Β’ και Γ’ Εθνική μετράει 299 συμμετοχές με 51 γκολ, ενώ έχει και 39 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας, με άλλα 10 γκολ. Συνολικά αριθμεί 307 επίσημες εμφανίσεις με 58 τέρματα. Μιλάμε λοιπόν για «παλιά καραβάνα» στο ποδόσφαιρο, πέρσι έπαιξε σε 31 ματς με τον Μακεδόνικό, σημειώνοντας και 3 γκολ, έχει γεμάτες χρονιές και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος να προσφέρει και να βοηθήσει. Στη χτεσινή διπλή προπόνηση της ομάδας, δεν ήρθε κάποιος παίκτης από αυτούς που ανακοινώθηκαν πριν 3 ημέρες και που αναμένονται 2 από αυτούς σήμερα, αλλά δοκίμασαν τρεις νέοι παίκτες: ο στόπερ Φώτης Νταιφώτης (22χρονών, πέρσι στον Αγιο Δημήτριο), ο Φίλιππας Χαρατσάρης (23 ετών, Λεωνίδιο) και ο 26χρονος Μεσσήνιος Σωτήρης Δημητρακόπουλος.





Ο Νίκος Κακαλέτρης σημείωσε τα καλά τους στοιχεία και θα τους ξαναδεί και σήμερα στις διπλές προπονήσεις. Δεν προπονήθηκαν οι Κώστας Ηλιόπουλος λόγω ίωσης αλλά σήμερα θα κάνει, ο στρατευμένος Αντώνης Κωνσταντόπουλος και ο Γιάννης Καλογερόπουλος που θα ξεκινήσει από αύριο. Τελικά δεν θα συνεχίσει στην Καλαμάτα ο Χρήστος Αμπεριάδης που δεν προπονήθηκε και αποχώρησε από την ομάδα. Το τεχνικό επιτελείο χτες ασχολήθηκε και με το κέντρο προετοιμασίας που θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες η ομάδα για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας.