Weather - Καιρός

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΑΙΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΑΡΗΣ
Έρχονται Μπαλτιμάς και Κάκαβος
ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ


Δύο παίκτες έμπειρους και γνώστες της κατηγορίας, τον τερματοφύλακα Γιάννη Μπαλτιμά και τον αριστερό μπακ Γιώργο Κάκαβο περιμένει σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στη Νέα είσοδο ο Νίκος Κακαλέτρης για να ενταχθούν στο ρόστερ της «Μαύρης Θύελλας». Αναμφισβήτητα η κάθοδος των δυο παικτών θα δώσει μια θωράκιση στην άμυνα και θα συνεχιστούν οι μεταγραφικές κινήσεις εκεί που χρειάζονται. Στον τομέα αυτό κινείται και η «πολιορκία» του Προέδρου της ΠΑΕ στον Νίκο Πουρτουλίδη, έναν παίκτη που βοήθησε πολύ πέρσι και το ίδιο θα συμβεί – αν αναεώσει- και φέτος.
Ο «Πούρτου» μπορεί να μην βρέθηκε χτες στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά μόλις ολοκλήρωσε την απογευματινή προπόνηση της η ομάδα, έτρεξε στο γνώριμο και αγαπημένο του προπονητήριο. Μέχρι την ώρα που θα αναχωρήσει για την Καβάλα, μαζί με τον έμπειρο μέσο και φίλο του Σάββα Παντελιάδη αναμένεται να έχουν άλλη μια πιο ουσιαστική κουβέντα με τον Πρόεδρο. Οι δυο παίκτες αποτελούν στόχο άλλων δυο ομάδων, αλλά προβάδισμα έχει η τοπική μας ομάδα.
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος, θέλει να ενισχύσει με της αξίας και του ήθους (σημαντικά και τα δυο) των δυο βορειοελλαδιτών, και δεν αφήσει χαμένη την ευκαιρία «που του ήρθαν στην πόρτα». Μάλιστα, αν η όλη συζήτηση έχει και αίσιο τέλος, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η παρέα να φέρει κι άλλον έναν έμπειρο παίκτη με παραστάσεις πρωταθλητισμού στη θέση του σέντερ φορ.
Ανεβάζουν στροφές
Οι χτεσινές προπονήσεις του Νίκου Κακαλέτρη είχαν μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό και στο «διπλό» είδαμε κατά διαστήματα καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Οι τρεις νέοι παίκτες και ο λόγος για τον στόπερ Φώτη Νταιφώτη (22χρονών, από τον Άγιο Δημήτριο), τον Φίλιππα Χαρατσάρη (23 ετών, Λεωνίδιο) και τον 26χρονο Μεσσήνιο Σωτήρη Δημητρακόπουλο συμμετείχαν και προσπάθησαν να πείσουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κακαλέτρης μέχρι αύριο θα έχει ξεχωρίσει τα καλά στοιχεία τους και θα τους αξιολογήσει. Κανονικά προπονήθηκαν ο Κώστας Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος και ο Γιάννης Καλογερόπουλος θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής. Ο ερχομός των δυο παικτών σήμερα θα σημάνει και την μεταπήδηση δυο παικτών στην ομάδα των Νέων.



Απουσιάζει η...μελέτη
Η τέχνη της υπεκφυγής και της αποποίησης ευθυνών καλλιεργείται με επιμέλεια εδώ και αιώνες στον εγχώριο πολιτικό στίβο και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Στις αθλητικές ή σχολικές επιτυχίες και στα πανηγύρια, οι δήμαρχοι τρέχουν πρώτοι να φωτογραφηθούν και να συγχαρούν τους «εξαίρετους δημότες» τους. Στα δύσκολα, όμως, ανασύρονται από το συρτάρι οι «μελέτες»: «Γιατί δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο στο χωριό;» «Είμαστε στο στάδιο της μελέτης». «Γιατί δεν έχει τελειώσει η γέφυρα/ ο δρόμος/ η πλατεία/ το πεζοδρόμιο;» «Η προηγούμενη μελέτη ακυρώθηκε και έχουμε προκηρύξει νέα μελέτη» «Γιατί δεν έχουν αντικατασταθεί τόσα χρόνια οι σωλήνες αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης;» «Εχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη, αλλά περιμένουμε χρηματοδότηση από την πολιτεία». Οι «μελέτες» δίνουν νέες διαστάσεις στην έννοια των έργων που «μένουν στα χαρτιά». Ένα έργο που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης δεν είναι ούτε ανύπαρκτο, ούτε ξεχασμένο. Κάποιος κάπου κάπως ασχολείται με αυτό, άσχετα αν αυτή η διαδικασία κρατάει χρόνια. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να πει ότι ο τοπικός άρχων αδιαφορεί. Κι αν τα πράγματα ζορίζουν υπερβολικά, υπάρχει και η απάντηση – μπαλαντέρ: «Εμείς θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε να τελειώσουμε το έργο, γιατί δεν υπάρχει πραγματική αυτοδιοίκηση. Όλα ελέγχονται από την κεντρική εξουσία».
Δεν αμφιβάλλω ότι σε αρκετά θέματα οι εξουσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι περιορισμένες και οι πόροι δυσεύρετοι. Κατανοώ επίσης ότι κάθε έργο χρειάζεται μια μελέτη πριν ξεκινήσει. Αλλά υπάρχουν και όρια. Δεν είναι δυνατόν ολόκληροι δήμοι να μένουν χωρίς βασικά έργα υποδομής για δεκαετίες, γιατί δεν τελειώνουν οι… μελέτες ή γιατί οι μελέτες προηγούμενων διοικήσεων (ή και Κυβερνήσεων) ακυρώνονται. Υπάρχουν, ασφαλώς, τοπικοί παράγοντες που μοχθούν και παράγουν έργο. Αν δεν υπάρχουν χρήματα, διεκδικήστε τα! Πιστέψτε στη δύναμη της τοπικής αυτοδιοίκησης και βρείτε λύσεις! Στο θέμα του Δημοτικού Σταδίου παραλίας: Είναι αλήθεια και προκύπτει κι από μια επίσκεψη του κάθε Δημότη, ότι το Στάδιο Καλαμάτας, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση (μετράει ήδη 33 χρόνια «ζωής») και χρειάζεται «λίφτινγκ», αφού το 1983 απέκτησε ταρτάν και το 2001 φώτα. Όμως με τις κατάλληλες εργασίες μπορεί να γίνει αξιοπρεπές και να φιλοξενεί άνετα αθλητικές διοργανώσεις. Υπάρχει προϋπολογισμός 2 εκατ. Ευρώ και διαθέσιμα μόνο 100.000 ευρώ! Η κ.Ξυνοστάθη αρμόδια μηχανικός ξέρει τί χρειάζεται. Πόσες φορές οι φίλαθλοι της «Μαύρης Θύελλας» δεν έχουν γίνει μούσκεμα; Πόσες φορές στα «Παπαφλέσσεια» δεν έχουμε φύγει μούσκεμα από τον ιδρώτα (ντάλα μεσημέρι γίνεται πάντα η επίσημη έναρξη;) Κάθε Κυριακή δεν έχουμε σύνδεση internet για τη δουλειά μας. Η ΕΤ 3 συνεχώς παραπονείται. Το ίδιο και η ΕΡΑ (υπάρχει τηλεφωνική γραμμή αλλά δεν υπάρχει τεχνικός). Ο Δήμος οφείλει να βρει τα χρήματα σε συνεργασία με την πολιτεία ώστε να έχουμε τα προσεχή χρόνια, μέχρι να φτιαχτεί νέο Στάδιο, ένα γήπεδο ασφαλές και αξιοπρεπές. Δύσκολο είναι;