Weather - Καιρός

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Θέλει προσθήκες παικτών

ΤΡΙΩΡΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΤΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ – ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ 8 ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ - Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΙΜΑΣ ΠΗΡΕ ΧΤΕΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ
Απαραίτητες προσθήκες
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ»

Με δεδομένη την οικονομική κρίση αλλά και τα συσσωρευμένα οικονομικά ανοίγματα στην ομάδα της Καλαμάτας, είναι γνωστό ότι οι φιλοδοξίες της «Μαύρης Θύελλας» θα κινηθούν λίγο-πολύ στο ίδιο περσινό μοτίβο. Ναι μεν η φετινή διοργάνωση της Β’ κατηγορίας λόγω των πλέι όφ θα είναι σαφώς πιο δύσκολη και πιο απαιτητική, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ομάδας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως, για να υλοποιηθεί ο στόχος, απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά και διορθωτικές κινήσεις. Το άνοιγμα στην τοπική ποδοσφαιρική αγορά και η συμμετοχή πολλών παικτών από τον Νομό μας, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για αυτά τα παιδιά που πήραν την τεράστια ευκαιρία, να ανταποκριθούμε και να δικαιώσουν αυτούς που τους πίστεψαν και να «κλείσουν τα στόματα» των ελαχίστων που παγίως διαφωνούν με τις ενέργειες του Γρηγορόπουλου, όχι από θέση αλλά από αντίληψη και συνήθειο...
Θέλει έμπειρους παίκτες
Η εικόνα της ομάδας μετά από συνολικά 25 προπονήσεις δεν είναι αυτή που θέλει ο κόσμος να είναι αλλά έχει τρομερά αποθέματα ταλέντου, δίψας και μέλλοντος! Αν και είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, στη κυριολεξία ο συναγωνισμός είναι ήδη μεγάλος και η σίγουρη επάνδρωση του ρόστερ με πιο έμπειρους και γνώστες της κατηγορίας παίκτες, θα δημιουργήσει το ιδανικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Φυσικά και λογικά υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για το κατά πόσο η ομάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, και να έρθει στην κατάλληλη φόρμα, την κατάλληλη στιγμή. Πολλές ομάδες θα ξεκινήσουν «δυνατά» και θα ξεφουσκώσουν και το αντίστροφο.
Η διάκριση και η σταθερή απόδοση, όμως, δεν απέχει από τις δυνατότητες της ομάδας, πλην όμως η έναρξη του πρωταθλήματος αυξάνει τις απαιτήσεις ως προς τη συγκρότηση ενός συνόλου που θα διαθέτει την ποιότητα και το αγωνιστικό βάθος για να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Γι' αυτό και ο Πρόεδρος αλλά και το τεχνικό τημ, θεωρούν πώς είναι αναγκαία η άμεση ενίσχυση της ομάδας, σε θέσης «κλειδιά» που αναλύθηκαν εκ νέου στο χτεσινό μίτινγκ. Οι παίκτες που βολιδοσκοπούνται δείχνουν ικανοί και έτοιμοι να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη δουλειά που θα τους ανατεθεί.
Ο Νίκος Κακαλέτρης μπορεί ως τώρα να χρησιμοποιεί «πειραματικά» στα διπλά όλους τους παίκτες, για να κριθεί αν έχουν την ποιότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα, για να πάρουν φανέλα βασικού. Και είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι μπορούν και κάποιοι άλλοι όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Φυσικά ισχύει και το ελαφρυντικό της «κοντής» προετοιμασίας που είναι υπέρ των παικτών.
Η αναγκαιότητα επάνδρωσης θεωρείται δεδομένη αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη. Θα χρειαστεί χρόνος και χρήματα για να έρθουν οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και χρειάζεται πολύ ψάξιμο για τον εντοπισμό τους...
Συνεχίζονται οι διπλές
Ο Νίκος Κακαλέτρης έχει αυξήσει την πίεση και την ένταση αλλά και τις αυστηρές οδηγίες! Οι παίκτες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι θα φοράνε τη φανέλα της Καλαμάτας και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Μέσα σε λιγότερο από είκοσι μέρες- οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου- θα πρέπει να έχει εικόνα για το ποιος μπορεί και ποιος όχι! Ο Πρόεδρος της ομάδας μπορεί να μην ήταν χτες στο προπονητήριο, αλλά το μεσημέρι είχε στενή τρίωρη συνεργασία με το τεχνικό τημ και προχώρησε σε μεταγραφικό σχεδιασμό αφού έχει πλήρη εικόνα της ομάδας. Κι όπως γράψαμε χτες, η κατηγορία είναι κυριολεκτικά «καρμανιόλα» και δεν θα γίνουν ...πειράματα και δεν θα δοθεί πίστωση χρόνου σε παίκτες που ήρθαν «ως έτοιμοι» αλλά δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα μετά από τόσες διπλές προπονήσεις.
Κι ενώ δεν καθυστερεί η επανένταξη του Γιάννη Καλογερόπουλου στους κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς, χτες απουσίασαν με άδεια ο Βασίλης Σκαρλάτος και ο Κώστας Κοστρένι. Κανονικά συμμετείχε ο 19χρονος Αλβανός Γκεντιάν Πέκα και έπαιξε για ένα ημίχρονο στο διπλό και ο Γιάννης Μπαλτιμάς. Ο Μανώλης Σπανός αντιμετωπίζει ένα θέμα με την στρατιωτική του θητεία και συνέχισε να προπονείται με την ομάδα και ο Σωτήρης Δημητρακόπουλος. Και ο Φώτης Νταιφώτης με τον Αλέξη Πενέση έλαβαν μέρος και η παρουσία τους ήταν καλή. Οι σημερινές προπονήσεις θα είναι διπλές (07:30 & 19:00). Μετά τις 16/8 θα γίνει το πρώτο φετινό φιλικό.

PRESS Room
· Την απόσυρση της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής αποφάσισαν ομόφωνα οι μεγαλομέτοχοι, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόστολος Παπαδόπουλος, οι εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων και οι παλαίμαχοι της ομάδας. Από σήμερα θα αρχίσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης με τον Θερμαϊκό Θέρμης-παρά τις αντιρρήσεις μερίδας φιλάθλων και παλαιμάχων-και τη μετονομασία της ομάδας σε «Νέος Απόλλων Καλαμαριάς Πόντου», που θα συμμετέχει στον Βόρειο Όμιλο της Γ’ Εθνικής από την προσεχή περίοδο. Τη θέση του Απόλλωνα στη Β’ Εθνική θα πάρει η Ρόδος, ως πρώτη… επιλαχούσα (ηττήθηκε στο μπαράζ ανόδου από τον Παναιτωλικό).
· Ο Σωκράτης Κόκκαλης στην Φοινικούντα! Αγαπάει ο Πρόεδρος του ΟΣΦΠ την Μεσσηνία (έχει και ρίζες μάλιστα) κι όταν μπορεί έρχεται. Χτες το μεσημέρι εμφανίστηκε με τη συνοδεία του και έφαγε, στο εστιατόριο «Έλενα» του Ηλία Τσώνη (πάντα εκεί επιλέγει να φαει), ήπιε το καφεδάκι του, άκουσε τους φίλους του Ολυμπιακού να ζητάνε (τί άλλο; Μεταγραφές) και ο ίδιος χαμογελώντας απάντησε: «Μην ανησυχείτε! Πάλι δικό μας θα είναι»...
· Ο Γιώργος Μηλίτσης συνεχίζει την σοβαρή δουλειά του στην ομάδα των Νέων της Καλαμάτας: καθημερινά, από χτες, στο γήπεδο «Γ.Λουκαρέας» χτίζονται οι υποδομές της Καλαμάτας. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα στις 16:30.