Weather - Καιρός

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Nίκος Λυμπερόπουλος: Π ι σ τ ό ς (σε όλα)!


Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Mεσσήνιος φορ Νίκος Λυμπερόπουλος σκόραρε κατά του Παναθηναϊκού. Το είχε κάνει με το... καλησπέρα, κατά την επιστροφή του στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας την περίοδο 2003-04 προβάροντας τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο διεθνής επιθετικός είχε φύγει κακήν κακώς από την Παιανία - αποτινάσσοντας, πάντως, την κατηγορία που του απηύθυναν ότι πρωτοστατούσε στις κλίκες που ευδοκιμούσαν στα αποδυτήρια του Τριφυλλιού-, αλλά η μοίρα του τα έφερε έτσι, ώστε να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και με σουτ έξω από την περιοχή να μειώσει σε 2-1 στο 77'. Η αντίδρασή του; Αντί να πανηγυρίσει, κατέβασε το κεφάλι και για εκείνη την ενέργειά του χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που προφανώς δεν... καταλαβαίνουν από κλίκες, αλλά απλούστατα έβλεπαν ότι είχαν χάσει έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας τους...
Συγκριτικά με εκείνο το (πρώτο από τα επτά) γκολ, που έχει σκοράρει απέναντι στον Παναθηναϊκό, τα δύο τέρματα που πέτυχε στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην καθαρή επικράτηση (2-0) της ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος _ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 2/2 στην κοινή έδρα των δύο ομάδων με οπαδούς μόνο της Ενωσης _ ήταν εντελώς διαφορετικά, εξ ου και η σημασία της αντίδρασης αρκετών φίλων του Τριφυλλιού, που χειροκρότησαν τον μεσήνιο σκόρερ. Προσέξτε: Τα γκολ του «Λύμπε» επιτεύχθηκαν στην έδρα του αντιπάλου, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, που δεν έκρινε την πρόκριση, αλλά το 2-0 ενδέχεται να είναι αρκετό για την εξασφάλισή της, και το σημαντικότερο; Τα πανηγύρισε κανονικά και με τον νόμο!
Ο Παναθηναϊκός και ο επαναληπτικός
«Αυτό το χειροκρότημα σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι ωραίο συναίσθημα να ακούς τα χειροκροτήματα του κόσμου. Στέκομαι σε αυτά, γιατί υπήρχαν και κάποιες αποδοκιμασίες. Τους ευχαριστώ και να ξέρετε ότι σημαίνει πάρα πολλά για μένα», εξομολογήθηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής μετά τη λήξη του... πρώτου ημιχρόνου, όπως συνηθίζεται να λέγεται ο πρώτος αγώνας μιας διπλής αναμέτρησης. Τι άλλα κατέθεσε ο 36χρονος άσος; «Σιγά - σιγά αρχίζουμε να αποκτάμε ποδοσφαιρική ταυτότητα μέσα στο παιχνίδι και αυτά που δουλεύουμε με τον προπονητή μας, έχουν αρχίσει να βγαίνουν μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο «Λύμπε» για να συμπληρώσει:«Αυτά, βέβαια, δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, κάτι που φαίνεται και από την προσπάθεια που κάνει και ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Εμείς, πάντως, ξέρουμε πλέον τι ακριβώς θέλουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με το πέρασμα του χρόνου και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα, θα αρχίσουμε να παίρνουμε τα παιχνίδια. Σημασία έχει ότι είχαμε δουλέψει πολύ τις προηγούμενες ημέρες, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι μέσα στο παιχνίδι, όλα πήγαν καλά και πήραμε μια δίκαιη νίκη».
Οσο για την παράδοση που έχει δημιουργήσει, να σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού; «Δεν σημαίνει τίποτε. Έχω περάσει επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό, ανδρώθηκα σε αυτή την ομάδα και έχω κρατήσει μόνο τα θετικά. Δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτά τα χρόνια, όσος καιρός κι αν περάσει. Τώρα η ΑΕΚ είναι η οικογένειά μου και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου». Ακόμη και για το σαφές προβάδισμα πρόκρισης που απέκτησε η Ενωση, ο σκόρερ των δύο γκολ διατηρεί τις επιφυλάξεις του. «Δεν νομίζω ότι θα επαναπαυτούμε. Έχουμε απέναντί μας μια καλή ομάδα, πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο συγκεντρωμένοι και μπορούμε να είμαστε όσο στο πρώτο παιχνίδι κι ακόμη περισσότερο», υπερθεμάτισε.
Τα τατουάζ, το Αγιο Ορος και οι αντίχειρες που έγιναν... δείκτες
Στις κινήσεις στο γήπεδο και στις δηλώσεις του μετά τον πρώτο προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ο Λυμπερόπουλος «πρόδωσε» δύο από τις μεγάλες αδυναμίες που έχει. Η πρώτη αφορά στην έννοια «ο ι κ ο γ έ ν ε ι α», που μπορεί να χρησιμοποίησε αναφερόμενος στην ΑΕΚ, αλλά άπαντες γνωρίζουν πόσο σέβεται την έννοια κυρίως στην προσωπική του ζωή. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από τα δύο τατουάζ που έχει «χτυπήσει» στο κορμί του με τα αρχικά των δύο παιδιών του, ενώ όσοι τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι πρώτα από όλους και από όλα βάζει την οικογένειά του.
Το δεύτερο είναι η σχέση του με τον Θ ε ό. Συχνός επισκέπτης στο Αγιο Ορος, ο «Λύμπε» δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τον Υψιστο, που του επιτρέπει να έχει την υγεία του και να αγωνίζεται διάγοντας το 36ο έτος της ηλικίας του. Ισως σε αυτή την πίστη να οφείλεται η αλλαγή στα... δάκτυλα που χρησιμοποιεί όταν πανηγυρίζει τα γκολ του. Σε έναν αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για το Κύπελλο Ελλάδος (2000-01) είχε γυρίσει προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού δείχνοντας επιδεικτικά τη φανέλα του με τους αντίχειρές του. Στον προημιτελικό της Τετάρτης (19/1) στο ΟΑΚΑ (ΠΑΟ - ΑΕΚ 0-2) και γενικότερα τα τελευταία χρόνια, οι αντίχειρες έγιναν... δείκτες και είχαν κατεύθυνση προς τον Θεό...