Weather - Καιρός

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το πλάνο για την Γ' και Δ' εθνική

Βία και αναδιάρθρωση   - ▶▶ ΓΓΑ – ΕΠΟ


Τα δύο βασικά θέματα που συζήτησαν χθες ο γγΑ, Π. Μπιτσαξής, και αντιπροσωπία του Δ.Σ. της ΕΠΟ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Σ. Πιλάβιο, ήταν η αναδιάρθρωση κατηγοριών με πιθανότερο σενάριο την ενοποίηση της Γ’ και της Δ’ Εθνικής και η καταπολέμηση της βίας. Τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σε ομάδες της Γ’ Εθνικής ήταν η αιτία για να τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο πλάνα που προβλέπουν την ενοποίηση της Γ’ και της Δ’ Εθνικής σε  μ ί α   ερασιτεχνική κατηγορία υπό την ευθύνη της ΕΠΟ.
Το πλάνο
Το πρώτο προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων ομίλων με 18 ομάδες, δηλαδή συνολικά 72, αντί για τις 193 που συμμετέχουν σήμερα στα δύο πρωταθλήματα. Τότε θα υπάρξει αύξηση των ομάδων στη Β’ Εθνική (από 18 σε 20). Τέσσερις θα υποβιβάζονται και οι τέσσερις πρώτες των ομίλων θα προβιβάζονται. Το δεύτερο πλάνο προβλέπει τη δημιουργία τριών ομίλων, που θα έχουν από 20 ομάδες. Θα ανεβαίνει στη Β’ Εθνική η πρώτη από κάθε όμιλο και θα υποβιβάζονται τρεις. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε: «Είμαστε φυσικοί σύμμαχοι της αναδιάρθρωσης. Δεν μπορεί
να επιβιώσει ένας κρατικοδίαιτος αθλητισμός».
Για το θέμα της βίας ο γγΑ έθεσε δύο συγκεκριμένα θέματα, την αυτόματη διακοπή ενός αγώνα σε περίπτωση εισβολής οπαδών και την αυστηροποίηση του κανονισμού της ΕΠΟ, όσον αφορά στις κροτίδες.