Weather - Καιρός

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ανταποκρίθηκε ο Κωνσταντινέας στο ντέρμπι

Άξιζε μόνο η ...ατμόσφαιρα!

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

Κίτρινες: Μίσελ, Χαλκιάς, Τσιρίλο, Τσουκαλάς
Κόκκινες:----
Δοκάρια:----
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Μπαλτάς-Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Άρης (Μιχαλήστος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πορτίγια (79' Μενδρινός), Χαβίτο, Κόκε, Σέζαρεκ (62' Kαστίγιο)
ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (84' Αθανασιάδης), Ίβιτς (68' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (77' Αθανασιάδης)
Σε ένα χαμηλού επιπέδου ντέρμπι, Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σε ένα παιχνίδι... κακοποίησης του ποδοσφαίρου. Καλύτερος ο Άρης σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε με το μέρος του τις περισσότερες από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, αλλά το γνωστό επιθετικό πρόβλημα των "κιτρινόμαυρων" έφερε το τελικό 0-0.
Αυτό που περιμέναμε αυτό είδαμε στο ξεκίνημα του ντέρμπι -και αναφερόμαστε ακόμα και στα χιλιάδες χαρτάκια που πέταξαν οι οπαδοί του Άρη και πήγαν πίσω την έναρξη του αγώνα κατά σχεδόν 10 λεπτά. Και καλά έκανε ο σχολαστικός Μεσσήνιος ρέφερι και καθυστέρησε... Γενικά ο Πέτρος Κωνσταντινέας τα πήγε πολύ καλά, έτρεξε, δεν του έφυγε καμία φάση (άντε μια κίτρινη στον Κοντρέρας...), ΑΝ ΚΑΙ το ματς ήταν "χαμηλών απαιτήσεων".
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΤΣ.... (ΚΥΠΕΛΛΟ+ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)!
Ο Άρης είχε μια σχετική πρωτοβουλία, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κλείνει τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά, σε ένα παιχνίδι που ήταν καθαρό... ντέρμπι και με τον ΠΑΟΚ σαφώς συντηρητικό στο παιχνίδι του.
Και ως γνωστόν, στα ντέρμπι οι καλές φάσεις δεν βγάζουν.... πλειοψηφία. Η πρώτη πάντως που είδαμε ήταν στο 13ο λεπτό, με το εξαιρετικό σουτ του Φατί που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά, ενώ στο 19' ο Τόχα δεν έκανε καλό κοντρόλ στη μικρή περιοχή και ο Χαλκιάς πρόλαβε να αποκρούσει.
Αντιθέτως, όχι μόνο πλειοψηφία, αλλά κυβέρνηση αλά... Σοβιετική Ένωση έκαναν τα λάθη. Που ήταν απλώς... αμέτρητα και φυσικά έπαιζαν το ρόλο τους στο να βλέπουμε ένα παιχνίδι που για να το χαρακτηρίσεις μέτριο έπρεπε να έχεις πάρα, μα πάρα, πολύ καλή διάθεση.
Στο 31' ο Βιεϊρίνια έκανε το πρώτο σουτ για τον ΠΑΟΚ, χωρίς καμία τύχη, ενώ στο 34' ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ:

Ο Μίσελ έβγαλε ωραία σέντρα στον Χαβίτο που θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση, αυτός όμως προτίμησε να πασάρει με το κεφάλι στον Κόκε που βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι και το σουτ που έκανε ο Κόκε κοντραρίστηκε από τον Τσιρίλο, στην τρίτη ουσιαστικά καλή φάση του αγώνα που κι αυτή ήταν για λογαριασμό του Άρη. Τι άλλο είχε το πρώτο ημίχρονο; Μόνο μια εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, από μακριά, που ανάγκασε τον Σηφάκη να στείλει την μπάλα κόρνερ, περισσότερο για να μη γίνει κανένα... λάθος.
Δεν περιμεναμε... τρελό θέαμα στην επανάληψη. Περισσότερο μια φάση που θα άλλαζε τα δεδομένα και θα έδινε μεγαλύτερο σασπένς στη συνέχεια. Πήγε να την... κάνει ο Άρης με το σουτ του Χαβίτο στο 49' αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τσιρίλο και ο Ισπανός δεν σκόραρε στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη.


Ο Άρης πάντως συνέχιζε να έχει τον πρώτο λόγο. Στο 53' το σουτ του Φατί πέρασε άουτ, καλύτερο ήταν το σουτ του Βαγγέλη στο 57', είχε και αυτό όμως την ίδια τύχη και η προσπάθεια του Άρη (που διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα ας μην ξεχνάμε) για το γκολ συνεχιζόταν. Στο 62' ο Νέρι Καστίγιο έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη το ματς όμως είχε μπει σε έναν ρυθμό που δεν άλλαζε με καμία... αλλαγή.
Που ήταν όποιος το βάλει κερδίζει, αλλιώς... 0-0". Και όπως πήγαινε αυτό το κακό παιχνίδι, το ένα γκολ φαινόταν σαν μικρό... θαύμα. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ κρατούσε με άνεση το 0-0, γιατί έτσι όπως έπαιζε ο "δικέφαλος" αυτός ήταν ο στόχος του και η επιδίωξή του.
Και αφού 0-0... ήθελε, 0-0 πήρε.
Αφού και η βολίδα του Καστίγιο στο 90ό λεπτό πέρασε... ξυστά από το δοκάρι, η "λευκή" ισοπαλία ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σε ένα... άθλιο ντέρμπι με απαράδεκτο θέαμα και με τον Άρη καλύτερο, αλλά τι να το κάνεις αν δεν μπορείς να στείλεις την μπάλα στα δίχτυα...