Weather - Καιρός

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Bγαίνουν τα ...πιστόλια!

O τίτλος παει Πειραιά και ΟΛΟΙ οι άλλοι "σφάζονται"

Χτες ζήσαμε την πρώτη αγωνιστική της νέας χρονιάς στην Σούπερ Λιγκ και στις άλλες δυο μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εστω κι αν είμαστε μακριά από το φινάλε, σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, ο τίτλος του Πρωταθλητή αναμένεται να δοθεί στην ομάδα του Μαρινάκη, σαν πρώτο  "δώρο" για την ενασχόλησή του με το άθλημα! Την ώρα που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ παρουσιάζουν σοβαρά δείγματα ερασιτεχνισμού και είναι πλέον αδύνατο να σταθούν εμπόδιο στις επιδιώξεις των ερυθρόλευκων, οι υπόλοιπες ομάδες δείχνουν μεγάλη αστάθεια και έχουν επάξια κερδίσει την ταμπέλα των "μικρομεσαίων". Ούτε καν πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων δεν έχουμε, απλά κούρσα για έναν! Κι αν το πρωτάθλημα αποκτά ενδιαφέρον είναι λόγω της αστάθειας που έδειξε ο Ολυμπιακός. Με ξεσπάσματα τύπου Χαριλάου (0-4 η ΑΕΚ) και τύπου Ξάνθης (0-2 Παναθηναϊκός), ΔΕΝ σώζεται η παρτίδα... Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και κυρίως ο ΠΑΟΚ έχει μείνει 15 πόντους πίσω και σε λίγο θα χρειάζεται κυάλια για να δει την κορυφή. Ο Αρης έδωσε βάρος στην Ευρώπη και στο εσωτερικό άλλες φορές είναι καλός κι άλλες τραγικός. Στην "ουρά": η Λάρισα "καπάρωσε" οριστικά την θέση του υποβιβασμού και λογική συνέπεια ήταν να πέσουν και τα πρώτα γιαούρτια και αβγά "για το καλό της χρονιάς".... Το σίγουρο είναι ότι στον Κάμπο τα ...προεόρτια του υποβιβασμού θα έχουν και συνέχεια, χωρίς να αποκλείεται να δούμε και χειρότερα. Ετσι το "παλάτι του Κάμπου" θα νιώθει την αίγλη του χρόνου, ΜΟΝΟ με την Εθνική ομάδα!
Μεγάλη μάχη για την παραμονή θα δώσουν ο Πανσερραϊκός, η Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και ο Ηρακλής. Ο Πανιώνιος μετά την...μεταβίβαση του Μανιάτη και του Κουμουρτζί στον Ολυμπιακό, απέκτησε "προβάδισμα φιλίας και υποστήριξης"....
Η Κέρκυρα αν συνεχίσει να "τσιμπάει" πόντους από τους πρωτοπόρους και κάνει και 4 ΒΑΣΙΚΕΣ νίκες στην έδρα της, δεν θα κινδυνέψει.
Η Ξάνθη μετά το περσινό "χαστούκι" που σώθηκε στο παρά 1', έβαλε μυαλό και κινείται εμφανώς καλύτερα. Ο Μπέος και ο Σάκης Τσιώλης πάνε καλά το καράβι του Βόλου κι αποτελούν την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Με σοβαρότητα και διάρκεια, λογικά θα τερματίσει μέσα στην οκτάδα!
Όσο για την Β' και Γ' εθνική: από χτες φάνηκε ότι πιάνουν δουλειά οι ...διαιτητές! Παιχνίδια που θέλουν να "καθαριστούν" καθαρίζονται και ομάδες που σε 3-4 αγωνιστικές ίσως και να έχουν ΔΙΑΛΥΘΕΙ έχουν ήδη χάσει την υπομονή και τους στόχους!
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ξανά του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ κι από εκεί και κάτω Λεβαδειακός, ΟΦΗ και Παναιτωλικός θα δώσουν τη μεγάλη μάχη της ανόδου...
Το βέβαιο είναι ότι η σέντρα τον Σεπτέμβριο του 2011 θα βρει τουλάχιστον 15 ομάδες "στον πάγκο".... Και μιλάμε για ομάδες με...ιστορία!