Weather - Καιρός

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σε έξαρση η νέα γρίπη στη Μεσσηνία!

«Φουντώνει» η νέα γρίπη
30 ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ - ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ 17χρονου Ρομά

Στο ξεκίνημά του βρίσκεται το κύμα έξαρσης της νέας γρίπης, με το ρυθμό εμφάνισης κρουσμάτων να θεωρείται ήπιος και τους επιστήμονες να αναμένουν κορύφωση του φαινομένου το Μάρτιο.

Οι λοιµωξιολόγοι χαρακτηρίζουν αναµενόµενη την ένταση του κύματος της εποχικής γρίπης και εφιστούν την προσοχή των πολιτών, καθώς το στέλεχος Η1Ν1 παραµένει το επικρατέστερο φέτος.
«Εξαιρετικά ήπια» είναι η πορεία της νέας γρίπης τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, πριν μια εβδομάδα, μια ημέρα μετά τον πρώτο θάνατο πανελλαδικά, με θύμα μια 53χρονη χωρίς υποκείμενο νόσημα. Τουλάχιστον άλλα 25 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με συμπτώματα νέας γρίπης, ανάμεσά τους νέοι και υγείες αλλά ορισμένοι με βαριά συμπτωματολογία, ενώ εκτιμάται ότι πολύ περισσότερα είναι τα ύποπτα κρούσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες έγιναν τουλάχιστον 30 εισαγωγές στην Παθολογική μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ, ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΙ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ...
Επίσης σε ένα θέμα ακόμα πιο σοβαρό, χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ένα παιδί 17 ετών έχασε χτες τη ζωή του και οι έρευνες για τα αίτια ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...
Όσοι εμβολιάζονται για την κοινή γρίπη ανταποκρίνονται τελικά καλύτερα σε περίπτωση που νοσήσουν από τον ιό της νέας γρίπης. Δυστυχώς, όμως, τα ποσοστά εμβολιασμού διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και μεταξύ των εργαζομένων στα νοσοκομεία... 
Καθησυχάζει το υπουργείο Υγείας
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η έξαρση της νέας γρίπης βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ενώ ο ιός Η1Ν1 που την προκαλεί αντιμετωπίζεται φέτος όπως η εποχική γρίπη.
Οπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αντώνης Δημόπουλος, οι πολίτες είναι πιο συγκρατημένοι φέτος, όσον αφορά τον εμβολιασμό και την ανησυχία, και «δεν έχουν λόγο να ανησυχούν». Σύμφωνα με το υπουργείο, παρατηρείται επάρκεια εμβολίων κατά της νέας γρίπης και οι εμβολιασμοί είναι περιορισμένοι. Οσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί ανήκουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, ενώ όσοι ανήκουν στον υγιή πληθυσμό δε δείχνουν ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό.
Υπάρχει χρόνος για εμβολιασμό
Με αφορµή την έξαρση της εποχικής γρίπης, οι επιστήμονες υπογραµµίζουν ότι υπάρχει χρόνος για τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς οµάδες να εμβολιαστούν µε το εποχικό εµβόλιο, που παρέχει προστασία και από τον ιό Η1Ν1. Παράλληλα, εκτιμούν ότι με δεδομένο τον αριθμό των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής -περίπου 130 - βρισκόμαστε στην περίοδο έναρξης του φαινομένου, που αναμένεται θα διαρκέσει δυο ακόμη μήνες, ενώ υπενθυμίζουν ότι ισχυρή ασπίδα προστασίας συνιστά η τήρηση των κανόνων υγιεινής.