Weather - Καιρός

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Καθάρισε στα Πηγάδια με γκολάρα του Λυμπερόπουλου!

Με καλή ψυχολογία και την απαιτούμενη ηρεμία πάει στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ, που νίκησε σχετικά εύκολα με 2-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια, ξεπερνώντας την ήττα από τον Βόλο στο ΟΑΚΑ. Παρά τις πολλές και σημαντικές της απουσίες, η ομάδα του Χιμένεθ έπαιξε έξυπνα, ήταν αποτελεσματική και με τέρματα των Λεονάρντο, Λυμπερόπουλου (φωτό) στο α' ημίχρονο καθάρισε από νωρίς το τρίποντο, πιάνοντας τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση. Η Ξάνθη από την άλλη δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και ηττήθηκε για τρίτη διαδοχική αγωνιστική.
Θετικό το ντεμπούτο του Μίτσελ, που παρότι δεν είχε δυνάμεις, έδειξε την ποιότητά του.
"Τσαφ" ο Βάλλας, γκολ ο Λεονάρντο
Ιδιαίτερα αποτελεσματική παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στα Πηγάδια, που χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφερε από το μισάωρο να βάλει ισχυρές βάσεις για το τρίποντο. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Χιμένεθ, αφού μόλις στο 3' ο Λεονάρντο, που ίσως έπαιξε για τελευταία φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα, εκμεταλλεύτηκε λάθος του Βάλλα και με σουτ-βολέ άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι δεν φάνηκε να επηρεάζονται από το γρήγορο γκολ και αφού ανέλαβαν την πρωτοβουλία έψαξαν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα.
Απόλυτη ευστοχία και 2-0 με Λύμπε
Αυτά εμφανίστηκαν στις πτέρυγες, εκεί που οι Νταντόμο και Αργυρίου είχαν αρκετά προβλήματα με τους γρήγορους Λέιτε, Κατόνγκο και Πόι. Παρά τα 11 κόρνερ των ακριτών, ο Αραμπατζής δεν είχε μεγάλη πίεση και η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην δεύτερη ουσιαστικά καλή της ευκαιρία, όταν ο Λυμπερόπουλος μετά από κόρνερ νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκσμπούρνινγκ. Με την άνεση του 2-0, η Ενωση διαχειριζόταν σωστά το ματς, έχοντας στην 11άδα και τον Μίτσελ, που ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, δείχοντας τα ποιοτικά του στοιχεία, αλλά στη συνέχεια να μην βγάζει την ίδια ενέργεια.
Αστοχοι οι ακρίτες
Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε με σαφώς πιο επιθετικές διαθέσεις. Οι ακρίτες μετέφεραν το παιχνίδι προς την περιοχή της Ενωσης, που είχε οπισθοχωρήσει, και στο πρώτο τέταρτο δημιούργησαν τρεις καλές ευκαιρίες με τους Πόι (55' και 60') και Καζάκη (60'), αλλά να μην καταφέρνουν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα απάντησαν και άγγιξαν το 3-0, αλλά ο Γκσμπούρνινγκ απόκρουσε σωτήρια το πλασέ του Λεονάρντο.
Ανορθόδοξα η Ξάνθη, χωρίς άγχος η ΑΕΚ
Ο Παπαδόπουλος έριξε όποιο επιθετικό όπλο είχε και η Ξάνθη ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά για να εντείνει την πίεσή της. Παρ' όλα αυτά δεν έβρισκε λύση και η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στην άμυνά της με τον Εντερ να σπαταλάει αρκετά καλή στιγμή για να διευρύνει το σκορ. Στα τελευταία λεπτά οι ακρίτες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Αραμπατζή, αλλά οι παίκτες του Χιμένεθ αντιμετώπιζαν εύκολο τον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξής τους, κατακτώντας τελικά σχετικά εύκολα τη νίκη.

*** Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

*** Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο Μίτσελ, όπως και ο 18χρονος Γιώργος Νικόλτσης.

Συνεχίζει το καλό σερί του ο Παναθηναϊκός!
Mε δύο κεφαλιές των Ζιλμπέρτο και Καντέ ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" από το ημίχρονο την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη και με το τελικό 2-0 πλησίασε στους τέσσερις βαθμούς τον Ολυμπιακό, ο οποίος δοκιμάζεται αύριο Κυριακή στο Βόλο.
Νωρίτερα, Ηρακλής και Κέρκυρα μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο 0-0 του Καυταντζογλείου.