Weather - Καιρός

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ο Πλατινί προτείνει καλοκαιρινά πρωταθλήματα!


Η ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ αποδεικνύεται, εκτός από αμφιλεγόμενη, και ικανή να επιφέρει πολύ σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν με το ερώτημα αν μπορεί να διεξαχθεί τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου τους ιδιαίτερα καυτούς καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι θερμοκρασίες στην αραβική χώρα αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου και συνεχίστηκαν με τις προτάσεις να διεξαχθεί το Μουντιάλ 2022 τον χειμώνα εκείνης της χρονιάς! Προκειμένου να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το ποδοσφαιρικό καλαντάρι και όπως αποκαλύπτουν γερμανικές και αγγλικές εφημερίδες, ήδη οι κορυφαίες διεθνείς ομοσπονδίες καταστρώνουν τα πλάνα τους προκειμένου να το καταφέρουν.
Ο κ. Μισέλ Πλατινί, ο οποίος επανεκλέχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία στην προεδρία της UEFA, φέρεται να σχεδιάζει τη ριζική αλλαγή της ποδοσφαιρικής περιόδου, η οποία παραδοσιακά αρχίζει τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται τον Μάιο, προτείνοντας το οκτάμηνο Μαρτίου - Οκτωβρίου για τις συλλογικές διοργανώσεις. Στους υπόλοιπους μήνες θα ξεκουράζονται οι ποδοσφαιριστές, θα δίνονται όλοι οι διεθνείς αγώνες, είτε είναι προκριματικής φάσης, είτε φιλικοί, είτε τελικές φάσεις Μουντιάλ, τελικές φάσεις ηπειρωτικών διοργανώσεων! Πιο συγκεκριμένα από τα μέσα Νοεμβρίου, ως τα μέσα Δεκεμβρίου θα είναι το διάστημα όπου οι εθνικές ομάδες θα δίνουν προκριματικούς αγώνες, στη συνέχεια θα ακολουθεί ένας μήνας διακοπών, ενώ οι μεγάλες διοργανώσεις θα γίνονται Φεβρουάριο.
Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε, ο γάλλος παράγοντας, που κατηγορείται από τους ισχυρούς ευρωπαϊκούς συλλόγους για την αλλαγή στον χαρακτήρα του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγοντας την πόρτα σε «τριτοκοσμικούς» ποδοσφαιρικά συλλόγους, προτείνει να εφαρμοστεί το νέο καλαντάρι από το 2015!
Η αποκάλυψη έγινε από το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA κ. Τσακ Μπλέιζερ, ο οποίος απόρησε όταν είδε πόσοι συνάδελφοί του ψήφιζαν υπέρ του Κατάρ για την ανάληψη του Μουντιάλ 2022. «Καλά, κανείς δεν σκέφτεται τους ποδοσφαιριστές;» είπε ο αμερικανός παράγοντας κοιτάζοντας προς το μέρος του κ. Πλατινί: «Μην αγχώνεσαι, δεν πρόκειται να γίνει καλοκαίρι το Μουντιάλ, θα το μετακινήσουμε» φέρεται να απάντησε ο πρόεδρος της UEFA. Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη ριζική αλλαγή του ποδοσφαιρικού στάτους, αναφέρουν ότι ο κ. Πλατινί που ουδέποτε ενεργεί χωρίς να έχει την έγκριση του μέντορά του και προέδρου της FIFA κ. Ζεπ Μπλάτερ, προσπαθούν να κρατήσουν τα σχέδιά τους καλά κρυμμένα στο παρασκήνιο μέχρι να βρουν την κατάλληλη στιγμή να τα δημοσιοποιήσουν.
Α ν τ ι δ ρ ά σ ε ι ς
Αντίστοιχο σχέδιο είχε επιχειρήσει να φέρει στο προσκήνιο ο κ. Πλατινί, όταν λειτουργούσε ακόμη ως σύμβουλος του κ. Μπλάτερ το 1998. Ωστόσο τότε αντέδρασαν άμεσα ιταλοί και ισπανοί παράγοντες της διεθνούς ομοσπονδίας. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι αντιδράσεις θα είναι το ίδιο έντονες. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσουμε σε αυτό το σχέδιο» είπε παράγοντας της αγγλικής λίγκας συμπληρώνοντας: «Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι χειμερινό σπορ τα τελευταία 140 χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Επιπλέον, πέρα από το θέμα της παράδοσης, υπάρχει και το πρόβλημα να επισκιαστούν αθλήματα όπως το ράγκμπι και το κρίκετ που παίζονται το καλοκαίρι. Φυσικά αν προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο είναι βέβαιο ότι θα σημάνει και την αναδιάρθρωση της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς είναι αδύνατο να χωρέσει στο πρόγραμμα 32 εβδομάδων ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων, δηλαδή 36 αγωνιστικών, καθώς υπάρχει το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της γερμανικής λίγκας κ. Ράινχαρντ Ράουμπαλ ξεκαθάρισε: «Οσο τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα θα αντιστέκονται σε αυτή τη γελοία ιδέα, αυτή δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, ενώ το ίδιο απ' όσο αντιλαμβάνομαι είναι και οι Αγγλοι. Επιπλέον μου φαίνεται αστείο κάποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να κρίνονται Ιούλιο και Αύγουστο».