Weather - Καιρός

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Αλλού φιέστα κι αλλού... σιέστα!
ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ...ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ «ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» - ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ «ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ»


Αυτό ήταν! Μετά από έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό «μαραθώνιο» με πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά με θετικό απολογισμό, ολοκληρώνει σήμερα το απόγευμα στις 17:45 τους αγώνες της η αποδεκατισμένη «Μαύρη Θύελλα» κόντρα στην επίσης αδιάφορη Κέρκυρα, στο όμορφο νησί του Ιονίου. Οι πολλές απουσίες και η «αδιαφορία» της βαθμολογίας, θα προσφέρει σε άλλα γήπεδα φιέστα και σε άλλα (και στην κέρκυρα).... σιέστα (χαλαρό υπνάκο), για να μην γράψουμε άλλη κοντινή λέξη! Η αποστολή της Καλαμάτας αναχώρησε χτες το πρωί στις 9:40 για την Κέρκυρα, και έφτασε στις 20:30 το βράδυ (αφού έκανε ένα ξεμούδιασμα) αλλά η προετοιμασία εν όψει του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, ολοκληρώθηκε με τις εξής απουσίες: τιμωρημένοι είναι οι Σπυριδάκης, Ηλιόπουλος, Ψυχογιόπουλος, τραυματίες είναι οι Μπριλάκης, Μαρσελίνιο, Κοψαχείλης, Αμπεριάδης, Λουιζίνιο και στρατευμένοι οι Γενιτσαρίδης και Κωνσταντόπουλος! Στο φετινό ρεκόρ απουσιών, προστέθηκε την «τελευταία στιγμή» και ο Πάντος Τζανετάκος που ταλαιπωρείται από μια τροφική δηλητηρίαση και χτες τα ξημερώματα επισκέφτηκε και το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύνολο απόντων 11! Από όλα αυτά προκύπτει ότι ο καταρτισμός της ενδεκάδας είναι «σταυρόλεξο για δυσκολους λύτες», αφού οι επιλογές του Γιώργου Μπένου είναι ελάχιστες. Ο 45χρονος Μεσσήνιος τεχνικός θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που πήρε μαζί του και το σίγουρο είναι ότι όσοι ταξίδεψαν θα παίξουν! Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουμε την συνύπαρξη στην επίθεση του Βασίλη Σκαρλάτου και του Σταύρου Τσουλάκου που σε ένα ελεύθερο και χωρίς πίεση ματς καλό θα είναι να...ξεμπουκώσουν! Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο κ.Κουτσιαύτης Α. του ΣΔΠ Αρτας, βοηθοί οι Μαγιάννης Χ. του ΣΔΠ Αρτας και ο Καρβούνης Β. Του ΣΔΠ Θεσπρωτίας και 4ος ο Ντίτσος Γ. ΣΔΠ Πρέβεζας.

Το βάρος στην «επόμενη ημέρα»

Όπως και να έχει το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί και από αύριο θα ξημερώσει μια ημέρα απαιτήσεων για όλους: αφού γίνει ο απολογισμός θα ακολουθήσει ο διακανονισμός πληρωμών και ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας. Από τώρα, όχι όπως άλλες χρονιές και μάλιστα στόχος είναι τη Δευτέρα στις 13 Ιουλίου να έχει αρχίσει η προετοιμασία. Το οικονομικό θέμα είναι πρώτο στην αντζέντα και ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θα βρεθεί για περισσότερες από 48 ώρες στην Αθήνα για να βρει μια λύση στο φλέγον ζήτημα.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Θέλει τη νίκη
Έχοντας πολλά αγωνιστικά προβλήματα θα αντιμετωπίσει ο ΑΟ Κέρκυρα την Καλαμάτα, στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, χωρίς ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη. Ο Νίκος Παντέλης άφησε εκτός αποστολής τους τιμωρημένους Νικολόπουλο (θα εκτίσει τη δεύτερη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του, αφού έχει επτά κάρτες) και Καπετάνο (έχει τέσσερις κάρτες), τους τραυματίες Αθανασιάδη, Αποστολίδη, Σουαρέ και Τσεμπερίδη, τον στρατευμένο Μανουσαρίδη, καθώς και τον ανέτοιμο Φλαβίνιο. Ο τεχνικός των «Φαιάκων» συμπεριέλαβε στην αποστολή τους υπόλοιπους 19 ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ρεπερνέ, παρότι δεν είναι 100% έτοιμος και πιθανότατα δεν θα παίξει, καθώς και όλοι οι νεαροί της ομάδας (Βούρας, Μάμαλος, Σακκάς, Μυρίλλας και Μπράτος). Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, επιστρέφουν οι Σεντεμέντες, Πελαγίας, Κοντοδήμος, Ρεπερνέ και Μυρίλλας. Η 19άδα έχει ως εξής:Συμεωνίδης, Βούρας, Γκουστάβο, Μουστόγιαννης, Βιτουλαδίτης, Γιαννιτσανάκης, Σεντεμέντες, Ίσραελ Σίλβα Μάτος, Μπουτζίκος, Μπράτος, Πελαγίας, Μάμαλος, Σακκάς, Σμαρτ, Μακρυδημήτρης, Κολοτούρος, Μυρίλλας, Ρεπερνέ και Κοντοδήμος. Στο γήπεδο δεν αναμένονται περισσότεροι από 300 θεατές...


Φτάσαμε στο φινάλε!
Λίγες ώρες απέμειναν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, το οποίο επιβεβαιώνει την φήμη του «απρόβλεπτου», αφού κάθε χρόνο μέχρι τελευταία στιγμή κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Ευτυχώς για εμάς, η «Μαύρη Θύελλα» όχι μόνο δεν.... συμμετέχει στους υπολογισμούς με τα κομπιουτεράκια κι έχει εξασφαλίσει πριν από το Πάσχα την παραμονή! Και αν τα πράγματα σε ότι αφορά στην άνοδο στη Superleague έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετές αγωνιστικές δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον υποβιβασμό, όπως γράψαμε την Τρίτη. Να λοιπόν όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια της παραμονής που θα μας απασχολήσουν σήμερα: Η Καστοριά είναι ήδη υποβιβασμένη. Από εκεί και πέρα πέντε ομάδες (Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Αστέρας, Απόλλων Καλαμαριάς, Βέροια) είναι υποψήφιες για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράνε πρώτα τα αποτελέσματα στις αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων και στη συνέχεια η διαφορά τερμάτων. Σε πιο δύσκολη βαθμολογικά θέση βρίσκεται η Καλλιθέα με 34 βαθμούς, η οποία περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να εξασφαλίσει την σωτηρία της. Θα πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας τον Ηλυσιακό, να ηττηθεί ο Εθνικός Αστέρας εκτός έδρας από τον Διαγόρα Ρόδου και η Αναγέννηση Καρδίτσας να αναδειχθεί ισόπαλη με την Βέροια. Οι τρεις ομάδες (Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Αστέρας) θα ισοβαθμίσουν με 37 πόντους, όμως η Καλλιθέα θα έχει συγκομιδή βαθμών 7 έναντι 5 της Καρδίτσας και 4 του Εθνικού Αστέρα. Αν η Καλλιθέα έρθει ισόπαλη με τον Εθνικό Αστέρα θα πέσει και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αναγέννηση Καρδίτσας θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία και οι δύο. Σε περίπτωση που η Καλλιθέα δεν νικήσει τον Ηλυσιακό και ισοβαθμίσουν με 37 βαθμούς ο Εθνικός Αστέρας με την Αναγέννηση Καρδίτσας, τότε υποβιβάζεται η ομάδα της Καισαριανής καθώς το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0 και στην πόλη της Θεσσαλίας οι γηπεδούχοι είχαν νικήσει 1-0. Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Εθνικού Αστέρα, η πρώτη υπερτερεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αρκεί βέβαια η Καλλιθέα να μην καταφέρει να κερδίσει τον Ηλυσιακό εκτός έδρας. Αν όμως η Αναγέννηση Καρδίτσας κερδίσει τη Βέροια και προκύψει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στη Βέροια, τον Απόλλων Καλαμαριάς και τον Εθνικό Αστέρα τότε οι δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την Καστοριά στην Γ΄ Εθνική θα είναι η Καλλιθέα και ο Εθνικός Αστέρας, καθώς στην ειδική βαθμολογία στα μεταξύ τους ματς μετράει 4 βαθμούς έναντι 5 της Καλαμαριάς και 6 της Βέροιας. Υπομονή και στις 19:45 σήμερα θα ξέρουμε τί από όλα αυτά θα έχει συμβεί!
Η βαθμολογία της ουράς

13.Βέροια 3814.Απόλλων Καλαμαριάς 3815.Εθνικός Αστέρας 3716.Αναγέννηση Καρδίτσας 3617.Καλλιθέα 3418.Καστοριά 20Το πρόγραμμαΑπόλλων Καλαμαριάς-ΚαστοριάΗλυσιακός-ΚαλλιθέαΔιαγόρας-Εθνικός ΑστέραςΒέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας