Weather - Καιρός

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕ 2-1 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2-2 ΣΤΟ 92’!
Πικρό φινάλε με γλυκειές αναμνήσεις
ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΥΧΩΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΜΕ 43 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗΝ «ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ»

Μετά από ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικές σκοπιμότητες και πιέσεις που ανέδειξε νικήτρια την γηπεδούχο Κέρκυρα με 2-1 έκλεισε την φετινή της μερικώς επιτυχημένη πορεία η «Μαύρη Θύελλά». Το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών κατάφερε να σταματήσει χτες το απόγευμα η Κέρκυρα στην έδρα της, κόντρα στην ομάδα της Καλαμάτας. Μπορεί το παιχνίδι από βαθμολογικής πλευράς να ήταν αδιάφορο, ωστόσο οι παίχτες και των δύο ομάδων είχαν τη διάθεση να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο μέρος, αφού εκεί σημειώθηκαν και τα τρία τέρματα της αναμέτρησης. Όμως την παράσταση "έκλεψε" η συμμετοχή για 25' του βασικού πορτιέρο των φιλοξενούμενων Καλομοίρη ως δεξί χαφ από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Σκόζα και τη θέση του πήρε ο δεύτερος τερματοφύλακας της Καλαμάτας Μανώλης Σπανός, που δυο φορές που χρειάστηκε ήταν πολύ καλός και σταθερός, βγάζοντας ένα τετ α τετ κι μια σέντρα σουτ σε κόρνερ. Αυτό συνέβη διότι οι φιλοξενούμενοι λόγω των πολλών τραυματιών αλλά και τιμωρημένων είχαν μόλις 14 παίκτες στην αποστολή, είχαν ήδη αποχωρήσει ως αλλαγή λόγω τραυματισμού ο Νίκος Πλάτανος και ο Σκόζα Γκεντιάν και ο Σωκράτης Κοψαχείλης ταξίδεψε αν και είναι επίσης τραυματίας! Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Στάδιο της Κέρκυρας δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 120 φίλαθλοι! Η Κέρκυρα είχε δοκάρι με τον Γκουστάβο στο 5’ αλλά ο Σταύρος Τσουλάκος ισοφάρισε τα δοκάρια στο 36’, ένα λεπτό πριν γίνει το 2-1! Οι παίκτες του Γιώργου Μπένου διαμαρτυρήκαν στον ρέφερι για ανατροπή του Τσουλάκου στο 42’ που αν δινόταν πέναλτι θα είχαμε ανατροπές! Πάντως, στο φινάλε μετά από φάουλ του αρχηγού χτες Αλέκου Δέδε, ο Μανιάτης πάσαρε στον Γιώργο Κάκο που ήταν μόνος και έρημος δυο μέτρα πριν τη γραμμή του Συμεωνίδη και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του χωρίς να μπορέσει ο έμπειρος χαφ να κάνει την ισοφάριση, που θα ήταν και το πιο δίκαιο σκορ...Οι γηπεδούχοι έκαναν λίγες φάσεις, έπαιξαν με σχεδόν όλους τους βασικούς παίκτες, κι όμως η Καλαμάτα θα μπορούσε να πάρει πόντο ή πόντους, ακόμα και με αυτή την αποστολή! Ο Στέφανος Ανδρουτσής έκανε στο φινάλε του πρωταθλήματος το ντεμπούτο του.

Κακό γήπεδο – σκόρερ ο Γιαννιτσανάκης

Η Κέρκυρα αξιοποίησε αυτή τη φορά το πλεονέκτημα της έδρας και επιβλήθηκε 2-1 επί της Καλαμάτας, και πρωταγωνιστής του αδιάφορου βαθμολογικά αγώνα, ήταν ο Μιχάλης Γιαννιτσανάκης που πέτυχε και τα δύο τέρματα της νησιώτικης ομάδας φτάνοντας τα 10 γκολ. Ενδιαμεσα είχε ισοφαρίσει ο Μανιάτης, που σούταρε δυνατά με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Νάσου Σεντεμέντε. Ο ΑΟΚ επέβαλε το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι αλλά οι ελλιπείς Μεσσήνιοι έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Οι νησιώτες πίεσαν τους αντιπάλους τους και στο 12' μετά από σέντρα στην πλάτη της άμυνας, ο Γιαννιτσανάκης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, οι Καλαματιανοί αντέδρασαν και στο 32' έφεραν το ματς στα ίσα σε μία φάση στην οποία ο Μανιάτης επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σεντεμέντε και αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα Συμεωνίδη. Η χαρά της ομάδας του Γιώργου Μπένου, όμως, δεν κράτησε για πολύ αφού στο 37' ο Γιαννιτσανάκης με απευθείας σουτ μετά από σέντρα του Μουστόγιαννη, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους.


· Το παιχνίδι της Κέρκυρας, που διεξήχθη σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, παρακολούθησε (το έχει κάνει πολλές φορές φέτος) ο διαιτητής της Σούπερ Λίγκας κ.Τάσος Κάκος, απουσίαζε όμως και οι δυο πρόεδροι τόσο ο κ.Σπύρος Καλογιάννης όσο και ο Γιώργος Γρηγορόπουλος που θα συναντηθούνε σήμερα και αύριο στην Αθήνα.
· Ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας Νάσος Σεντεμέντες, μιλώντας τηλεφωνικώς χτες το βράδυ στην εκπομπή «Όλα στη φόρα», είπε χαρακτηριστικά: «Έχω υπάρξει στην ομάδα της Καλαμάτας με 4 παίκτες! Θέλω να γυρίσω και περιμένω πρόταση από τον Πρόεδρο. Δεν με φοβίζουν τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Το μόνο που λείπει από την «Μαύρη Θύελλα» και τον κόσμο της είναι ο σπινθήρας. Είναι θέμα σχεδιασμού αλλά και χρημάτων». Και είναι απόλύτως λογική αυτή η δήλωση του Νάσου, όταν ανήκει στην κατηγορία των παικτών που δεν έφυγαν παραπονούμενοι (κυρίως οικονομικά) από την ομάδα. Απλά έψαξε και καλά έκανε και βρήκε κάτι «καλύτερο επαγγελματικά και οικονομικά».
· Η αποστολή της ομάδας επέστρεψε στις 5:30 το πρωί στην πόλη μας, σήμερα Τρίτη ο Γιώργος Μπένος έχει δώσει φυσικά ρεπό και ραντεβού αύριο Τετάρτη στις 17:30 στη Νέα είσοδο.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Κέρκυρα (Νίκος Παντέλης): Συμεωνίδης, Βιτουλαδίτης, Μπουτζίκος, Σεντεμέντες, Κολοτούρος, Μακρυδημήτρης, Γκουστάβο, Σμαρτ (78' Μάμαλος), Μουστόγιαννης (88' Μπράτος), Σίλβα, Γιαννιτσανάκης (90' Σακκάς).
Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Καλομοίρης, Δέδες, Πουρτουλίδης, Νικητόπουλος, Πλάτανος (63' Ανδρουτσής), Τάσιτς, Μανιάτης, Τσουλάκος, Σκότζα (75' λ.τ Σπανός), Σκαρλάτος, Κάκος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης Α. ΣΔΠ Αρτας (καλός) - ΒΟΗΘΟΙ: Μαγιάννης Χ. ΣΔΠ Αρτας, Καρβούνης Β. ΣΔΠ Θεσπρωτίας.ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκουστάβο, Σίλβα – Σκόζα.


ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ

Γιώργος Μπένος (προπ. Καλαμάτας): «Θέλαμε να ολοκληρώσουμε το φετινό πρωτάθλημα όσι πιο αξιοπρεπώς μπορούσαμε, δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα και το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, εντελώς υποχρεωτικό και για τις δυο ομάδες. Σταθήκαμε πολύ καλά στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, παρά τις πολλές απουσίες. Συγχαρητήρια στην Κέρκυρα που κλείνει νικηφόρα την σεζόν, εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο που ασχολείται με την Β’ εθνική και καλή επιτυχία του χρόνου και στις δυο ομάδες».

Χρήστος Μανιάτης (ποδοσφ. Καλαμάτας): «Ολοκληρώθηκε μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς και μέσα από τις απίστευτες και διαδοχικές δυσκολίες καταφέραμε να φανούμε αντάξιοι. Δίνω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου και εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους».

Νίκος Παντέλης (προπονητής ΑΟΚ): «Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ελεύθερο, χωρίς σκοπιμότητες. Εμείς μετά από 4 ήττες ευτυχήσαμε να κερδίσουμε, να πάρουμε τους βαθμούς και να ανέβουμε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Σημασία έχει η επόμενη ημέρα και η πρώτη μεταγραφή που πρέπει να κάνει ο ΑΟΚ είναι το γήπεδο! Αν φτιάξουν και κάποια άλλα πράγματα, η ομάδα θα έχει καλύτερη τύχη την επόμενη χρονιά και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκ. Ευχαριστώ τον κόσμο που αγαπά την ομάδα κι αν τους πικράναμε με τις 2 ήττες από την Καστοριά και την Καλαμαριά που χάλασαν τις εντυπώσεις. Εμείς υπερβάλλαμε εαυτούς και παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω του γηπέδου και της Διαιτησίας, με σωστό προγραμματισμό θα διεκδικήσουμε την άνοδο».

Γιώργος Πελαγίας (ποδοσφ. ΑΟΚ): «Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε και μας συμπαραστάθηκε όλη τη χρονιά. Ζητάμε συγγνώμη που δεν ανεβήκαμε στην Α’ εθνική».