Weather - Καιρός

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ «ΡΑΜΕΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ
Η «Μαύρη Θύελλα» θέλει ανάσες...
Η ΟΜΑΔΑ ΣΩΘΗΚΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ


Απομένει μόνο μια αγωνιστική με ένα εκτός έδρας παιχνίδι – εντελώς αδιάφορο- που σε 4 ημέρες θα έχει περάσει στο παρελθόν. Η «Μαύρη Θύελλα» ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα πάρει επί της κραυγαλέα αδιάφορης Κέρκυρας που κάνει....τάχα ανανέωση και βάζει παιδάκια να παίζουν «για να πάρουν εμπειρίες», θα τα δώσει όλα για να νικήσει, αφού την περασμένη Δευτέρα ο Α.Ο. Κέρκυρα γνώρισε την βαριά ήττα στην Καισαριανή από τον Εθνικό Αστέρα, κάτι το οποίο φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο. Δεν ήταν λίγοι οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι και που το σχολίασαν αφήνοντας πολλά υπονοούμενα!
Στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας «Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ», στο ρεπορτάζ του αγώνα, διαβάσαμε το παρακάτω σχόλιο: «Για την αναμέτρηση της Καισαριανής δεν μπορούν να ειπωθούν και πολλά πράγματα, παρά μόνο το πώς επιτεύχθηκαν τα γκολ. Κι αυτό, διότι στην Ελλάδα ζούμε και δεν χρειάζεται να έχουμε και πολύ φαντασία. Κι αν διαθέτουμε εμείς υπερβολική φαντασία, το ίδιο κάνει και ο ΟΠΑΠ που ως βασικός χορηγός του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής δεν συμπεριλαμβάνει τους αγώνες του στο κουπόνι του Στοιχήματος, για λόγους προστασίας του προϊόντος του. Η ...αδιάφορη Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια νέα παιδιά και όλα κύλησαν ήρεμα από την αρχή έως το τέλος. Η εικόνα του αγώνα, παρά τα έξι γκολ που σημειώθηκαν, ήταν μονότονη και σε έκανε βέβαιο για το τι θα συμβεί». Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Νίκου Παντέλη για να μην (ξανα) αντιμετωπίσει τον χλευασμό και τις αποδοκιμασίες, θα επιδιώξει πάση θυσία το τρίποντο. Από την άλλη, η ομάδα μας δεν θα παει για τουρισμό στο νησί των «Φαιάκων» και θα κυνηγήσει να κάνει ρεκόρ συγκομιδής πόντων και φυσικά να παίξουν όσοι υπολείπονται σε χρόνο συμμετοχής.

Το βάρος στην οργάνωση
Η Τρίτη 19/5 θα είναι η απαρχή της περίφημης «επόμενης ημέρας»! Θα απομένουν τότε 12 ημέρες μέχρι να εμφανιστούν (αν συμβεί αυτό) νέοι, παλιοί, γνωστοί, άγνωστοι, ευκατάστατοι, «βιτρινάτοι» επενδυτές, που θα θελήσουν να συνεισφέρουν στο να «πάρει ανάσες» η ομάδα στο οικονομικό κομμάτι και να «ανασάνει» καλύτερα, σχεδιάζοντας οργανωμένα την επόμενη ΔΥΣΚΟΛΗ χρονιά.
Μέχρι τις 31/5 θα «δούμε», θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά!
Όμως, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, ΟΛΑ θα περάσουν στην ιστορία και ΠΡΕΠΕ να ξεκινήσει ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ της πορείας του Πρωταθλητισμού κι όχι της μιζέριας, της γκρίνιας και της κλάψας, που εξυπηρετεί ΜΟΝΟ λίγους.
Πρώτο κεφάλαιο: Προπονητής! Η ομάδα ΕΧΕΙ έναν ικανό και φιλόδοξο προπονητή, τον Γιώργο Μπένο που θέλει να μείνει στην ομάδα και να δουλέψει ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με τους δικούς του αγωνιστικούς σχεδιασμούς κι όχι «με ό,τι βρήκε».
Δεύτερον: Μπάτζετ, κοινώς, πόσα χρήματα θα ξοδευτούν για να μείνει ένας κορμός παικτών και να έρθουν νέοι. Τρίτον: Μάρκετινγκ, προβολή, διαφημίσεις, έσοδα! Μια λέξη ΑΓΝΩΣΤΗ για την ομάδα εδώ και μερικά χρόνια. Ως πότε θα βάζει ο Γρηγορόπουλος και δεν θα βρίσκει ανταπόκριση;
Η μόνιμη Σ Ω Τ Η Ρ Ι Α της ομάδας μας είναι η επάνοδος στη Σούπερ Λιγκ.
Θα το γράφουμε μέχρι να γίνει!

Από σήμερα...Κέρκυρα
To ρεπό τους απόλαυσαν χτες οι ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Θύελλας" και σήμερα στις 17:30 επιστρέφουν στις προπονήσεις για το τελευταίο φετινό παιχνίδι στην Κέρκυρα. Ο Γιώργος Μπένος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Λουϊζίνιο, τον στρατευμένο Αντώνη Κωνσταντόπουλο και τους τιμωρημένους λόγω συμπλήρωσης καρτών Μανώλη Σπυριδάκη, Κώστα Ηλιόπουλο και Αντώνη Ψυχογιόπουλο. Τέλος η ομάδα των Νέων θα υποδεχτεί το Σάββατο στις 11:00 την αντίστοιχη ομάδα της Κέρκυρας στο Στρατόπεδο.

Σφυρίζει ο Κουτσαύτης
Ο Αριστομένης Κουτσαύτης από τον ΣΔΠ Άρτας θα σφυρίξει για δεύτερη φορά αγώνα της Καλαμάτας: ο πρώτος ήταν στον Εύοσμο (8/3/09) όπου και ηττηθήκαμε με 2-0 από τον Αγροτικό Αστέρα. Αντίθετα, ένα ματς έχει σφυρίξει στην Κέρκυρα φέτος και ο ΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στις 22/3/09...

Αποφάσεις ΔΣ της ΕΠΑΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' & Γ' Εθνικής Κατηγορίας κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα: α) Την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου & 2ου Ομίλου του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γ’ Εθνικής κατηγορίας. β)Ο αγώνας κατάταξης μεταξύ των ομάδων "ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΡΟΔΟΣ" να διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαϊου 2009, σε γήπεδο το οποίο θα αποφασισθεί αύριο Πέμπτη 14 –5- 2009 και ώρα 13:00 αφού ολοκληρωθεί η κλήρωση για τον ορισμό γηπεδούχου ομάδος. γ) Ο τρόπος διεξαγωγής των play-off & play-out, για την κατάκτηση της 3ης θέσης ανόδου ή της 16ης υποβιβασμού αντίστοιχα με συντελεστή 4, κατόπιν κληρώσεως των ενδιαφερομένων ομάδων. Σε αυτό βρέθηκε κι ο Γιώργος Γρηγορόπουλος που έκανε τις επαφές και για την εξασφάλιση της τελευταίας φετινής χρηματοδότησης για να καλυφθούν πολλές εκκρεμότητες.


Ποιός θα βγει πρώτος σκόρερ;
Ο Νίκος Σουλτανίδης της Καβάλας με τα 3 γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο, πέρασε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με 21 γκολ. Ακολουθούν ο Σαϊτιώτης του ΠΑΣ με 20 και ο Κάμπας του Ηλυσιακού με 19. Η πρωτιά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Ο ΑΟΚ αγωνίζεται μέσα στον Ιωνικό, ο ΠΑΣ μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, και ο Ηλυσιακός στην έδρα του με την Καλλιθέα. Τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Στη «Μαύρη Θύελλα» πρώτος σκόρερ (εκτός του Βαγγέλη Καούνου που έφυγε τον Ιανουάριο σημειώνοντας μέχρι τότε 9 γκολ) είναι ο 22χρονος Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο με 6 γκολ, ακολουθεί ο Μανώλης Σπυριδάκης με 4, και ο Νίκος Πουρτουλίδης με 3 γκολ.


Η προϊστορία στην Κέρκυρα
Όλα τα αποτελέσματα έχουν σημειωθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Κέρκυρας μεταξύ της τοπικής ομάδας και της «Μαύρης Θύελλας». Πολύ μεγάλη ήταν η νίκη της ομάδας μας στις 30 Απριλίου 2006 με 2-4, με σκόρερ τους Χάρη Μπριλάκη στο 7’, Καλαγκάνη στο 54’, Μισερντόφκσι με πέναλτι στο 74’ και τον Μιχελή στο 84’, παρουσία 900 θεατών, με προπονητή τον κ.Βουτσακέλη.

07/10/07 - Β Κέρκυρα - Καλαμάτα 2-0
30/04/06 - Β Κέρκυρα - Καλαμάτα 2-4
29/02/04 Β Κέρκυρα - Καλαμάτα 1-0
22/12/02 Β Κέρκυρα - Καλαμάτα 0-0
17/03/93 - Γ - Κέρκυρα - Καλαμάτα - 1-0


Οι ποινές της Πειθαρχικής
Η Πειθαρχική επιτροπή επέβαλε στην ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ την ποινή του χρηματικού προστίμου των δυο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ (αγώνας της 4-4-09 με ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ). Απήλλαξε την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 04-05-09 με ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ). Απήλλαξε την ΠΑΕ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ και τον πρόεδρο αυτής ΙΩΣΗΦ ΜΕΡΤΥΡΗ, λόγω ικανών αμφιβολιών που ανέκυψαν σε σχέση με την τέλεση της αποδιδόμενης σε αυτούς κατηγορίας περί απόπειρας παθητικής δωροδοκίας του αναπληρωτή προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 κ. Α. ΚΟΥΓΙΑ (αγώνας της 15-3-09 με ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005). Η εκδίκαση των υποθέσεων των ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (αγώνας της 12-4-09 με ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ), ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005(αγώνας της 14-1-09 με ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ), αναβλήθηκε για τη Τετάρτη 20-5-2009 και ώρα 12:30.