Weather - Καιρός

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΗΜ ΤΗΣ «ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ» ΘΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ – ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
Αρχίζουν οι δοκιμές παικτών
ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ – ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ενώ ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος βρίσκεται για τρίτη ημέρα στην Αθήνα, όπου και συνεχίζει τις επαφές του για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων για την ομάδα, από την ΠΑΕ ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ανακοινώθηκε χτες ότι από την Τετάρτη 20 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 31/5, στο προπονητήριο στη Νέα είσοδο, θα λάβουν μέρος οι δοκιμές των παικτών που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις της "Μαύρης Θύελλας". Καθημερινά και για όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα, όσοι Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές το επιθυμούν, και όχι μόνο, μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο και να μπουν στο «μικροσκόπιο» του προπονητικού τημ για να φανεί αν είναι ικανοί να φορέσουν τη φανέλλα της πρώτης ομάδας της πόλης μας. Με αυτή τη κίνηση εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα, γίνεται (άλλο) ένα "άνοιγμα" στην Μεσσηνιακή ποδοσφαιρική αγορά και υπάρχει η πεποίθηση ότι θα είναι αρκετοί οι αθλητές που θα βρεθούν στη νέα είσοδο. Ήδη κάποιοι από αυτούς που έμειναν ελεύθεροι από ομάδες μικρότερων κατηγοριών, θα λέγαμε ότι προετοιμάζονται για το «δεκαήμερο της κρίσης», εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την κίνηση αυτή.
Ονειρο κάθε ποδοσφαιριστή σε έναν Νομό είναι να αγωνιστεί και να αναδειχτεί στην πρώτη ομάδα της πόλης του. Και είναι πολλοί αυτοί που ξεκίνησαν ή έκαναν ένα εντυπωσιακό πέρασμα από τη «Μαύρη Θύελλα» και κατάφεραν να αγωνίζονται και σε ξένα πρωταθλήματα.
Η πορεία των Γεωργέα, Λυμπερόπουλου, Παπασταθόπουλου, Φωτάκη και άλλων «δικών μας» παιδιών πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης για τους νεότερους.

Μεσσηνία έχεις ταλέντο!
Η Μεσσηνία διαθέτει πολλά ταλέντα αλλά και παίκτες που μπορούν να πάνε ένα σκαλί παραπάνω. Η οικονομική κρίση, τα συσσωρευμένα οικονομικά βάρη στην ομάδα αλλά και η έλλειψη υποστήριξης από φορείς, επιχειρηματίες και παραγόντων, οδηγεί την διοίκηση της ομάδας να κάνει μια πολύ επιτυχημένη κίνηση, ειδικά φέτος που δικαιώθηκε όταν ο ερχομός του Γιώργου Μπένου, άναψε πράσινο φως στους Αλέκο Δέδε, Αντώνη Ψυχογιόπουλο, Αργύρη Νικητόπουλο, Κώστα Ηλιόπουλου, Αντώνη Κωνσταντόπουλο, Σταύρο Τσουλάκο, Στέφανου Ανδρουτσή και στον Πάντο Τζανετάκο να φορέσουν την μελανόλευκη και να την τιμήσουν.
Και η «Καλαμάτα» ήταν από τις ομάδες που έχουν παίκτες από την περιοχή που έχει και έδρα και δεν αποτέλεσαν μειοψηφία. Πάντα με την εξαιρετική βοήθεια, υποστήριξη και προσφορά και των υπολοίπων παιδιών, που κέρδισαν την παραμονή της ομάδας πριν το Πάσχα!
Κι αν το ξεκίνημα ήταν καλύτερο και υπήρχαν περισσότερες λύσεις στον επιθετικό τομέα, θα μιλούσαμε και για άνοδο

Κάλεσμα και για τη Νέων
Το κάλεσμα που απηύθυνε η ΠΑΕ αφορά και την νεολαία της ευρύτερης περιοχής και τα σωματεία τους να προσέλθουν για δοκιμές το τελευταίο δεκαήμερο του Μαίου, ώστε και η ερασιτεχνική ομάδα να εκμεταλλευτεί το ντόπιο δυναμικό κατά τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα Νέων, γιατί και αυτή είναι ομάδα της πόλης! Η ΠΑΕ θέλει τη συνεργασία των ερασιτεχνικών σωματείων με τη συγκατάθεση των οποίων θα έρθουν τα παιδιά να δοκιμαστούν και δεν υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα.
Στο τέλος των δοκιμών οι προπονητές θα παραδώσουν ξεχωριστές εκθέσεις από τις οποίες θα γίνει η σύνθεση των τελικών επιλογών. Και πολλοί γονείς θα εμπιστευτούν το προπονητικό δυναμικό της ομάδας που για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και η οποία αρχίζει να αποδίδει καρπούς με την προώθηση 5 παικτών τον τελευταίο χρόνο στην επαγγελματική ομάδα. Το μήνυμα να αξιοποιηθούν οι ντόπιοι παίκτες πρέπει να τύχει θερμής υποστήριξης από όλους. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση των ταλέντων είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο οποίο η ΠΑΕ δεν είχε δώσει σημασία τα προηγούμενα χρόνια με συνέπεια να προωθούνται ελάχιστοι Καλαματιανοί παίκτες στην ΠΑΕ και άλλοι να φεύγουν σε άλλες ομάδες.
Το όνειρο, η ελπίδα και η ευχή των φιλάθλων είναι αφενός να βλέπουν την ομάδα μας στη Σούπερ Λίγκα, αφετέρου να παίζουν ντόπιοι σ' αυτήν την ομάδα.
Τον κορμό πρέπει σε μερικά χρόνια να τον αποτελούν οι ντόπιοι.

Χρόνο συμμετοχής σε όλους
Στα αγωνιστικά, μετά το ρεπό της Τετάρτης, επέστρεψαν χτες στις προπονήσεις οι παίκτες της Καλαμάτας, ξεκινώντας την προετοιμασία της ομάδας για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στη Κέρκυρα με την τοπική ομάδα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ό Μαρσελίνιο και για προληπτικούς λόγους αποχώρησε ο Σωκράτης Κοψαχείλης λόγω μιας ενόχλησης στον δικέφαλο. Για το παιχνίδι στο νησί των "Φαιάκων" δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Σπυριδάκης, Ηλιόπουλος και Ψυχογιόπουλος, ο τραυματίας Λουϊζίνιο και ο στρατευμένος Κωνσταντόπουλος. Ο Αργύρης Νικητόπουλος δοκιμάστηκε ως αμυντικό χαφ χτες και ο Μεσσήνιος τεχνικός θα επιδιώξει να παίξουν όσοι παίκτες υπολείπονται σε χρόνο συμμετοχής ή δεν έχουν καμία (Ανδρουτσής, Αμπεριάδης). Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στη νέα είσοδο στις 17:30. Τέλος, αύριο το πρωί στις 11:00, η ομάδα των Νέων θα υποδεχτεί την αντίστοιχη ομάδα της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.