Weather - Καιρός

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Μετά την Κέρκυρα τα ξεκαθαρίσματα...
ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΓΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ


Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος ηγείται και διοικεί την ΠΑΕ ΠΣ Η Καλαμάτα για περίπου 10 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα έχουν συμβεί πολλά και ο ίδιος έχει μάθει από τα λάθη του και το παραδέχεται. Πρώτο φετινό μέλημα, όταν με το καλό ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα την προσεχή Δευτέρα, είναι να συμφωνήσει με τον προπονητή της ομάδας, που θα είναι ο Γιώργος Μπένος, το πλάνο και τον «οδηγό» που θα κινηθεί η «Μαύρη Θύελλα» την επόμενη πιο δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Ο Πρόεδρος σκοπεύει να καλέσει ξεχωριστά έναν έναν ποδοσφαιριστή στο γραφείο του, να καθίσουνε κάτω και να βρούνε τη «χρυσή τομή» ώστε είτε να χωρίσουν οι δρόμοι είτε να συνεχιστεί η συνεργασία. Και παρά τα γραφόμενα, ΠΟΛΛΟΙ θα είναι οι παίκτες που δεν θα φύγουν από την ομάδα! Και η...λύση των προσφυγών που αναφέρονται, θα αποφευχθεί, απλά γιατί ο Πρόεδρος της ΠΑΕ προτίθεται να καλύψει τις υποχρεώσεις του και από την άλλη, οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι άτομα αξιόπιστα, φερέγγυα και αγαπάνε την ομάδα και την πόλη και δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τους εκκρεμότητες. Φυσικά, όλοι θα κοιτάξουν το συμφέρον τους ως επαγγελματίες κι αν βρουν καλύτερες προτάσεις από ομάδες θα τις ακολουθήσουν. Μάλιστα, ο ίδιος ο Γρηγορόπουλος – και το ξέρουν καλά όλοι- θα διευκολύνει ή ακόμα θα «διαφημίσει» το ποδοσφαιρικό υλικό που έχει τώρα στην ομάδα, κάτι που δεν κάνει κανείς! ΑΝ φύγεις από μια ομάδα, τα περισσότερα που ακούς (ή σου μεταφέρουν) είναι αρνητικά...Την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, κι ενώ θα συνεχίζονται οι προπονήσεις σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, θα γίνουν τα «ξεκαθαρίσματα». Κι ας αναλογιστούμε το εξής: αν η «Μαύρη Θύελλα» καταφέρει και νικήσει μέσα στην Κέρκυρα, θα τερματίσει στην 5η θέση... Αυτό λεει πολλά, ειδικά σε αυτούς που έλεγαν στις αρχές της χρονιάς αλλά και τον Ιανουάριο που υποτίθεται ότι η ομάδα «αποδεκατίστηκε», ότι ο υποβιβασμός είναι σίγουρος...

Αποδεκατισμένη στην Κέρκυρα

Oι παίκτες της Καλαμάτας συνέχισαν χτες την προετοιμασία τους για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στη Κέρκυρα με την τοπική ομάδα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και χτες ο Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο αλλά θα είναι έτοιμος τη Δευτέρα, ο Μανώλης Σπυριδάκης, ενώ ασκήσεις ενδυνάμωσης έκανε ο Σωκράτης Κοψαχείλης λόγω μιας διάτασης στον έσω πλάγιο κι ενός διαστρέμματος. Δεν προπονήθηκε λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος ο Χάρης Μπριλάκης, ενώ αποχώρησε λίγο πριν το τέλος ο Γιώργος Κάκος με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και σήμερα θα εκτιμηθεί η κατάστασή του. Για το παιχνίδι στο νησί των "Φαιάκων" δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Σπυριδάκης, Ηλιόπουλος και Ψυχογιόπουλος, ο τραυματίας Λουϊζίνιο και ο στρατευμένος Κωνσταντόπουλος, που ορκίζεται στις 28/5. Η σημερινή τελευταία προπόνηση θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο στις 11:00 και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή (όλοι θα είναι αφού οι απουσίες είναι πολλές), που θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα αύριο το πρωί στις 8:30. Τέλος, σήμερα το πρωί στις 11:00, η ομάδα των Νέων θα υποδεχτεί την αντίστοιχη ομάδα της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος στο γήπεδο του Στρατοπέδου.
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ, από την Τετάρτη 20 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 31/5, στο προπονητήριο στη Νέα είσοδο, θα λάβουν μέρος οι δοκιμές των παικτών που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις της "Μαύρης Θύελλας".

Παραμένει η βαθμολογία ως έχει
Τελικά, μετά από τις φωνές διαμαρτυρίες, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έβγαλε νωρίτερα απόφαση και απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Βέροια κατά της υπ΄ αριθμ. 320/2009 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ενωσης Β΄- Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και των ΠΑΕ Ηλυσιακός, Καλλιθέα, Απόλλων Καλαμαριάς.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Θέλει νίκη γοήτρου...
Στόχος όλων στην ομάδα του Νίκου Παντέλη είναι να κάνει τώρα στο φινάλε μια νίκη έστω και για λόγους γοήτρου... Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Φαιάκων έστω και αν ο αγώνας κόντρα στην Καλαμάτα δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους δύο αντιπάλους. Μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες (με Καστοριά, Διαγόρα, Καλαμαριά, Εθνικό Αστέρα), ο Νίκος Παντέλης θέλει να αποχαιρετήσει το φετινό πρωτάθλημα με το τρίποντο της νίκης κόντρα σε μια ομάδα η οποία θα ταξιδέψει στο νησί με αρκετές απουσίες. Η δυσαρέσκεια των φιλάθλων στο νησί είναι μεγάλη, αφού επί δύο χρόνια και τρεις μήνες (!), δεν είχει χάσει μέσα στην πρωτεύουσα, έχοντας 5 νίκες και 5 ισοπαλίες ο ΑΟ Κέρκυρα! Η τελευταία ήττα του ΑΟΚ στην Αθήνα ήταν με αντίπαλο τον Ατρόμητο, την Κυριακή 28/1/2007 (Ατρόμητος – ΑΟ Κέρκυρα 4-1), για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Μετά από αυτό το παιχνίδι, οι νησιώτες δεν είχαν ηττηθεί μέσα στην πρωτεύουσα για το Πρωτάθλημα, αλλά το 4-2 από τον Εθνικό Αστέρα «τους κάθισε άσχημα»... Παρά το γεγονός ότι από την Κέρκυρα θα λείψουν οι Καπετάνος, Νικολόπουλος (τιμωρημένοι) και Αθανασιάδης, Σουαρέ (τραυματίες), εντούτοις δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τόσοι πολλοί νεαροί και άπειροι παίκτες όπως στην Καισαριανή. Η Π.Α.Ε Κέρκυρα ανακοινώνει ότι: η είσοδος για τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα είναι Δωρεάν για τον αγώνα της Δευτέρας 18/05/2009 στις 17:45 στο Ε.Α.Κ.Κέρκυρας που θα δώσει η ομάδα μας με αντίπαλο την ομάδα της Καλαμάτας στα πλαίσια της 34ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. Β΄Εθνικής Κατηγορίας.


* Στην 6η θέση του πίνακα των σκόρερ της Βʼ Εθνικής βρίσκεται ο Βραζιλιάνος επιθετικός του ΑΟ Κέρκυρα Ίσραελ Σίλβα Μάτος Ντε Σόουζα, με τα 12 γκολ που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Βλέπουμε παρακάτω τους πρώτους… κανονιέρηδες της Κατηγορίας:21 γκολ: Νίκος Σουλτανίδης (ΚΑΒΑΛΑ)19 γκολ: Γιώργος Σαϊτιώτης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)18 γκολ: Ηλίας Σολάκης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Ηλίας Κάμπας (ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ)15 γκολ: Ηλίας Ιωάννου (ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ)14 γκολ: Εντουάρδο Μπρίτο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)12 γκολ: Ίσραελ Σίλβα Μάτος Ντε Σόουζα (ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ)11 γκολ: Τάσος Τριανταφύλλου (ΔΙΑΓΟΡΑΣ)