Weather - Καιρός

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Καλαμάτα - Ιωνικός 3-1

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΝΙΚΗ ΜΕ 3-1 ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Η «ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»
«Για την φουκαριάρα την ομάδα μας»!
ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΙΣΩ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΩΣ ΤΙΣ 31/5 ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»


Καλύτερη και πιο αποτελεσματική ήταν η «Μαύρη Θύελλα» το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας και επιβλήθηκε εύκολα με 3-1 του Ιωνικού μπροστά σε 400 θεατές, που παρακολούθησαν ένα ανοικτό παιχνίδι, με πολλές φάσεις και 4 γκολ. Ο Ιωνικός θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με τον Φαμπίνιο στο 4’ που αστόχησε από τα 5 μέτρα μπροστά στην εστία του Κοψαχείλη και στο 22’ με τον Γκόγκα που πλάσαρε αλλά λίγο πριν τη γραμμή έδιωξε ο Ψυχογιόπουλος με υπερένταση. Στο 32’ ο Πουρτουλίδης σέντραρε από δεξιά, ο Χαντζής βρέθηκε στη πορεία της μπάλας και την έσπρωξε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-0 για την Καλαμάτα. Στο 35’ ο Μαρσελίνιο μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πουρή. Στην επόμενη φάση ο Μανώλης Σπυριδάκης με δεξί πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της «Μαύρης Θύελλας». Στο 42’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάσας, πετάχτηκε ο Φουκούντα και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Η ζέστη που επικρατούσε (σχεδόν 29 βαθμοί με υγρασία) έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα και δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, που στην επανάληψη «έριξαν στροφές» και δεν έγιναν πολλές φάσεις στις δυο εστίες. Στο 74’ ο καλύτερος παίκτης της «Μαύρης Θύελλας» ο 22χρονος Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο, ξέφυγε από την επιτήρηση του Παπαζούδη, σπρίνταρε και πλάσαρε με το αριστερό τον Πουρή που έκανε έξοδο, κάνοντας το τελικό 3-1. Στο 83’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ιωνικού. Περίπου 10-15 οπαδοί των «Νοτίων» με πανό και συνθήματα, που έγραψαν το προηγούμενο βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο και προκάλεσαν την οργή των υπαλήλων και του Αθλητικού Φορέα που έσπευσαν να σβήσουν τα περισότερα, ζητούσαν την αλλαγή ιδιοκτήτη στην ΠΑΕ Καλαμάτα, με τα ...γνωστά πλέον άκομψα συνθήματα. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να εκφράσεις την δυσαρέσκειά σου για μια κατάσταση και όχι με αυτόν τον τρόπο. Ειδικά από μια ομάδα ανθρώπων που έχουν βρεθεί κοντά στην ομάδα και είναι «σάρκα από τη σάρκα της». Οι «εμφύλιοι» δεν θα αφήσουν ΠΟΤΕ την ομάδα της Καλαμάτας να δει «άσπρη μέρα»...

Μόνο μια ήττα φέτος!

Η ομάδα της Καλαμάτας κατάφερε και ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα κάνοντας μόνο μια ήττα στην έδρα της! Μόνο η Καβάλα πήρε «διπλό» με ...σπρώξιμο του ρέφερι Σταυρίδη και όλες οι άλλες ομάδες έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι! Ο Ιωνικός ξεκίνησε κάνοντας πρωταθλητισμό, δεν άλλαξε προπονητή, θα τερματίσει 4ος αλλά χτες δέχτκε εύκολα 3 γκολ και θα μπορούσε να φάει κι άλλα από την «Μαύρη Θύελλα» που «κένταγε» με καλή κυκλοφορία της μπάλας, πολλές και σωστές πάσες, με τον Μαρσελίνιο τον Πουρτουλίδη και τον Σπυριδάκη σε μεγάλα κέφια και τον Ιβαν Τάσιτς αν και με μόνο μια προπόνηση όλη ην εβδομάδα να είναι μαζί με τους Κάκο, Γενιτσαρίδη «ογκόλιθοι» και απροσπέλαστοι! Η άμυνα έκανε ελάχιστα λάθη και δέχτηκε μόνο ένα γκολ από μια ομάδα που διαθέτει παίκτες της αξίας του Κάσας, του Φουκούντα και του Φαμπίνιο!

  • Μπορούσε ψηλότερα
    Οι παίκτες του Γιώργου Μπένου με όλα όσα πέρασαν στο οικονομικό και με πολλές απουσίες, αφού μόνο χτες είχε 2 απουσίες, κατάφεραν και ανέβηκαν στην 7η θέση (!) χωρίς να συμμετέχουν σε σενάρια και καραμπόλες, παίζοντας αξιοπρεπώς για την ομάδα και το μέλλον τους, χωρίς να δώσουν δικαίωμα σχολιασμού. Η «Μαύρη Θύελλα» θα μπορούσε να είχε τερματίσει ακόμα ψηλότερα και αυτό να το δούνε όλοι αυτοί που την «πολεμούν» με ...πυροτεχνήματα και φληναφήματα. Κι αν είχε τον κόσμο δίπλα της, η άνοδος θα ήταν εύκολη! Όσο την πολεμάμε, άσπρη ημέρα δεν θα έρθει... Ακόμα κι αν αλλάξει η Διοίκηση ή και όλοι οι παίκτες. Απομένει ένα παιχνίδι στην Κέρκυρα, η ομάδα έχει 43 πόντους και πρέπει να κάνει τα σχέδια της «επόμενης ημέρας»...

    ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ
    Στο 4’ ο Φαμπίνιο αστοχεί από κοντά και δεν ανοίγει το σκορ ο Ιωνικός...
    Στο 10’ ο Βασίλης Σκαρλάτος καθυστερεί από κοντά λίγο πριν τον Πουρή!
    Στο 14’ ο Μαρσελίνιο «τσιμπάει» τη μπάλα από τον Παπαζούδη, κάνει αριστερό πλασέ και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!
    Στο 17’ ο Τάσιτς πασάρει στον Σκαρλάτο αλλά το πλασέ του αδύναμο μπλοκάρει ο Πουρής.
    Στο 22’ κοντά στο γκολ φτάνει ο Ιωνικός μετά από γλίστριμα του Μπριλάκη, ελίσσεται πλασάρει και λίγο πριν τη γραμμή διώχνει ο Ψυχογιόπουλος σε κόρνερ και κρατάει το 0-0.
    Στο 26’ ο Μαρσελίνιο πέρασε όλη την άμυνα, δεν σούταρε αλλά «έσπασε» δεξιά και δεν ήταν κανείς να σουτάρει!
    Στο 41’ ο Κάσας σουτάρει με το αριστερό αλλά ο πολύ καλός Κοψαχείλης διώχνει σε κόρνερ.
    Στο 62’ με ένα καλό σουτ από τα 25μ. του Σπυριδάκη «ξυπνάει» το γήπεδο και διώχνει ο Πουρής.
    Στο 71’ ο Σπυριδάκης δίνει ωραία στον Κάκο κι αυτός πιάνει αδύναμο πλασέ.
    Στο 86’ ο Κάσας εκτελεί φάουλ και με υπέροχη εκτίναξη ο Κοψαχείλης κρατάει το 3-1.
    Στο 93’ δυνατό δεξί σουτ του Κρητικού φεύγει άουτ. Λίγο πριν αποβάλλεται ο Ψυχογιόπουλος με 2η κίτρινη.



    Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Κοψαχείλης, Δέδες, Γενιτσαρίδης (69' Νικητόπουλος), Σπυριδάκης (76' Ηλιόπουλος), Περέιρα, Πουρτουλίδης, Μπριλάκης, Τάσιτς, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος (52' Πλάτανος), Κάκος.

  • Ιωνικός (Νίκος Γκουλής): Πουρής, Α. Παπαζούδης, Αναστασιάδης, Πέτρου, Οικονόμου, Κιμπικούλα (90+2' Γάλας), Χατζής, Φαμπίνιο (69' Κρητικός), Κάσας, Φουκούντα, Γκόγκας (27' λ.τ Αποσκίτης).
    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρούσσος-Μπεκερτζής Ν. ΣΔΠ ΠρέβεζαςΒΟΗΘΟΙ: Αλεξανδρόπουλος Α. ΣΔΠ Αχαΐας, Καμζόλας Α. ΣΔΠ ΑχαΐαςΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάκος, Σπυριδάκης, Ψυχογιόπουλος, Ηλιόπουλος - Κάσας, Α. Παπαζούδης, ΦαμπίνιοΚΟΚΚΙΝΗ: 90+2' Ψυχογιόπουλος

    Γρηγορόπουλος «Τιμή μου που πουλάω παγωτά»!
    Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος σε δηλώσεις του μετά το ματς ανέφερε ότι «φέτος η ομάδα έκανε έναν άθλο. Περιμένω ως τις 31/5 όποιον ενδιαφερόμενο επενδυτή και από την επόμενη ημέρα, αν δεν έρθει κάποιος ξεκινάμε τον σχεδιασμό. Ο δικηγόρος κ.Ράλλης είναι ένας λασπολόγος και θα λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη και τον ΣΔΟΕ σχετικά με το χρέος που οφείλει στην ΠΑΕ Καλαμάτα». Είναι τιμή που μου υπήρξα πιλότος της Π.Α., και είναι τιμή μου που πουλάω παγωτά και δεν είμαι ούτε έμπορος ναρκωτικών, ούτε ξεπλένω χρήματα, ούτε στοιχήματα ούτε τίποτα παράνομα πράγματα! Είναι μια μικρή μερίδα φιλάθλων, που ίσως να έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, όμως μέχρι τις 31/5/09 περιμένω τους επενδυτές να φέρουν προτάσεις και αν δεν έρθουν, μετά ξεκινάμε. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα κέρδισε, έμεινε και όμως με βρίζανε! Τσάκωνας και Παπαδόπουλος είναι δυο άτομα και δεν τα βρίσκουνε, φαντάσου με όλους τους άλλους! Ψάχνουμε ΣΟΒΑΡΟ επενδυτή, ο κ.Παπαδόπουλος έχει προσφέρει στην ομάδα, αλλά δεν έχει αξιόλογους ανθρώπους δίπλα του. Ο κ.Τσάκωνας άν πληρώσει από τηντσέπη του έστω και ομάδα τοπικού, ας έρθει να μας το πει. Ο Τρούλλης έβγαλε μια επιταγή και την πήγε στον κ.Ράλλη για διαταγή πληρωμής! Όταν λοιπόν θα σας φέρω τις επιταγές και τα τιμολόγια που χρωστάει ο εν λόγω κύριος που χρωστάει στην ΠΑΕ και είναι φοροφυγάς, θα παω στον ΣΔΟΕ και την εφορία. Δεν είμαστε κουτοί αλλά δεν προκαλούμε τον κόσμο. Δέκα χρόνια η οικογένειά μου και ο κουμπάρος μου ο Μέρκο Ντερίμ έχουμε υπηρετήσει και πληρώσει την ομάδα με το παραπάνω! Η «θυελλοφροσύνη» του καθενός δεν μας αγγίζει! Έστειλε δικαστική λειτουργό για ένα χρέος 2.000 του Μαρή... Ντροπή! Αν ο κ.Ράλλης είναι λογιστής να τον πάρουμε στην ΠΑΕ να μας κρατάει τα βιβλία. Η διοίκηση και ο κόσμος της ομάδας είναι πιο έξυπνοι! Μπορεί να παει για απιστία προς ΑΕ. Η προσπάθεια και η «γραμμή» που ακολουθούν δεν θα οδηγήσει πουθενά. Δεν μας αγγίζει κανείς. Ο πλερώνων έχει δίκιο... »!




    Επόμενη αγωνιστική
    (34η τελευταία- Δευτέρα 18/5)
    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
    ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
    ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ
    ΙΩΝΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ
    ΒΕΡΟΙΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ