Weather - Καιρός

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Αναβολή άνευ ουσίας για την Σούπερ Λιγκ...


Απίστευτο! Η Σούπερ Λίγκα ανέβαλε την περασμένη Δευτέρα την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου ώστε η εκλογή να γίνεται με αυξημένη πλειοψηφία και σήμερα που οι εκπρόσωποι των ομάδων συγκεντρώθηκαν για να αλλάξουν το καταστατικό αποφάσισαν να διατηρήσουν το προηγούμενο!

Η Γενική Συνέλευση είχε δύο θέματα: α) ο πρόεδρος να προκύπτει από απόλυτη πλειοψηφία (50% + μια ψήφο) και όχι σχετική πλειοψηφία και β) υποψήφιοι πρόεδροι να είναι οι ιδιοκτήτες - μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ.
Για το πρώτο θέμα έγινε ψηφοφορία: Υπέρ της πρότασης για απόλυτη (αυξημένη) πλειοψηφία ψήφισαν οκτώ ΠΑΕ. Οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Εργοτέλης, Λάρισα, Πανιώνιος, Καβάλα.
Υπήρξε όμως και... δεύτερη πρόταση από τον Θ. Κανελλόπουλο η οποία πήρε πέντε ψήφους: Ολυμπιακός Βόλου, Ολυμπιακός, Κέρκυρα, Πανσερραϊκός, Άρης.
Η πρόταση του κ. Κανελλόπουλου ήταν η απόλυτη πλειοψηφία να ισχύει επί των παρόντων.
Λευκό ψήφισε η Ξάνθη, ενώ η ΑΕΚ παρότι είχε εκπρόσωπο δεν πήρε μέρος στη διαδικασία διότι δεν είχε εκπρόσωπο.
Όμως για να αλλάξει το καταστατικό χρειάζονταν εννέα ψήφοι και επειδή καμία πρόταση δεν τις συγκέντρωσε το καταστατικό παρέμεινε ως έχει και ο επόμενος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας θα εκλεγεί με σχετική πλειοψηφία.
Το δεύτερο θέμα ήταν να έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας μόνο οι μεγαλομέτοχοι. Όμως έγινε εισήγηση σύμφωνα με την οποία όσοι δικαιούνται να είναι μέλη του Δ.Σ. πρέπει να έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι πρόεδροι και το θέμα έμεινε εκεί!
Όσον αφορά τους συσχετισμούς δυνάμεων, η Κέρκυρα και ο Πανσερραϊκός συντάχθηκαν με τον μπλοκ Κανελλόπουλου ενώ ο Ηρακλής που τη Δευτέρα ήταν υπέρ των αλλαγών, σήμερα απουσίαζε και ίσως η ψήφος του να ήταν καθοριστική αφού για μια ψήφο δεν έγινε η αλλαγή στο καταστατικό.