Weather - Καιρός

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Περιμένοντας τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Ηγέτη κι όχι τους...γιαλαντζί

Τα ... Ιουλιανά της "Μαύρης Θύελλας"


Στην πολιτική, στον αθλητισμό και σε άλλες μορφές κοινωνικής δράσης η ζωή κάνει κύκλους και θα λέγαμε ότι επαναλαμβάνεται. Μετά από ένα διάστημα παρατεταμένης σιωπής του Προέδρου της ΠΑΕ και της επίσης παρατεταμένης παρασκηνιακής-κυρίως- δράσης των "αντιπάλων" του, φτάσαμε στις εκλογές του Ερασιτέχνη.
Οι οποίες εντελέως τυχαία πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Πριν από 35 χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας μας είχε γίνει η διαβόητη αποστασία... Με τον όρο Αποστασία ή Ιουλιανά αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας η περίοδος πολιτικής ανωμαλίας που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 έως την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Μετά την παραίτηση Παπανδρέου σχηματίστηκαν κυβερνήσεις από μέλη της Ενώσεως Κέντρου παρά τη σφοδρή αντίθεση του αρχηγού της Γ. Παπανδρέου και της πλειοψηφίας των βουλευτών της. Οι πρωθυπουργοί και υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων, καθώς και οι βουλευτές της Ε.Κ. που τελικά στήριξαν αυτές τις κυβερνήσεις χαρακτηρίστηκαν από μέρος του Τύπου και του λαού αποστάτες, καθώς υπήρχε η ως τώρα αναπόδεικτη εντύπωση σε πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά και κάποιους ιστορικούς ότι η στήριξη που παρείχαν δεν πήγαζε από πολιτική ή ιδεολογική συμφωνία, αλλά ήταν προϊόν χρηματισμού και υποσχέσεων για ανάληψη κυβερνητικών αξιωμάτων.

Η περίοδος αυτή ήταν περίοδος πολιτικής αστάθειας και εντάσεων με έντονη την ανάμιξη του νεαρού τότε βασιλιά Κωνσταντίνου στα πολιτικά πράγματα της χώρας κατά παράβαση του Συντάγματος του 1952. Οδήγησε σε απαξίωση των πολιτικών και άνοιξε τον δρόμο στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Κάνοντας έναν παραλληλισμό του τότε και του τώρα, με ένα σύντομο σχόλιο θα λέγαμε το εξής: Περίπου μια δεκάδα ανθρώπων (φυσικά όχι όλοι και κυρίως δεν μιλάμε για τους αγνούς φίλαθλους της ομάδας), που ... ξαφνικά δήλωσαν ενεργό ενδιαφέρον (;) για την πάλαι ποτέ Μαύρη Θύελλα, ξάφνιασε και προβλημάτισε: άνθρωποι αντι-Γρηγοροπουλικοί κυρίως, ΑΛΛΑ ΑΚΡΩΣ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ποικιλοτρόπως, βγήκαν μπροστά όχι για να προσφέρουν και ΚΥΡΙΩΣ να βάλουν το χέρι στη τσέπη, ΑΛΛΑ για να απομακρύνουν τον Γρηγορόπουλο.
Αντιφρονούντες υπάρχουν πολλοί: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  350.000 - 400.000 ΕΥΡΩ????
Και η γνωστοποίηση της λίστας αυτής, έριξε και κάποιες μάσκες υποκρισίας που τόσα χρόνια ήταν στο παρασκήνιο και κινούσαν τα νήματα της αποσταθεροποίησης της ομάδας.
Ατομα που δρούσαν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΜΕ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥ... διέλυσαν και σχεδόν αφάνισαν κυριολεκτικά άλλες ομάδες και όχι μόνο, άτομα που ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ούτε σε έναν αγώνα και διαρκώς "έσκαβαν λάκκους" και πίεζαν καταστάσεις, τώρα φωτογραφίζονται ως ...ΣΩΤΗΡΕΣ της ομάδας.
Και όλα αυτά στο πλαίσιο της ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ της ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑΣ και της ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ τους.
Και η ομάδα ακόμα εκεί ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ!
Χωρίς να γίνεται ΤΙΠΟΤΑ για να ξαναγίνει ΟΜΑΔΑ και να αναγεννηθεί από τα αποκαίδια της...
Υπάρχει και κάτι άλλο: από τα νέα μέλη της Ερασιτεχνικής, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8-9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.
Με άλλα λόγια θέλουμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ (Επιτέλους)!!!
Χρόνος, υπομονή και ΧΡΗΜΑΤΑ
Φυσικά και θα απαιτηθεί χρόνος, πολύς σίγουρα, για να έρθει η ανατροπή. Και μεγάλη προσπάθεια και συνοχή και ενότητα και αφοσίωση και αγώνας.
Αλλά τώρα, τουλάχιστον, η ήρα ξεχωρίζει από το στάρι, οι προσδοκίες αποκτούν σαφήνεια και οι προθέσεις πρόσωπο και όνομα.
Από την άποψη αυτή, ετούτες, οι έσχατες εβδομάδες, αποδείχθηκαν αποφασιστικές, ίσως και κρίσιμες για την πορεία αυτής της ομάδας, προς την ανάκαμψη πρώτα...
Οσα συνέβησαν αυτές τις εβδομάδες έδωσαν το στίγμα - εκκωφαντικό, μάλιστα.
Απομένουν όμως πολλά, για να μετουσιωθεί αυτή η αισιοδοξία σε ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Και αυτό μόνον ένας ΑΦΘΑΡΤΟΣ μπορεί να το επωμιστεί - και να τα καταφέρει.
Ενας άνθρωπος με ΟΡΑΜΑ, ΘΕΛΗΣΗ και προπαντός ΛΕΦΤΑ!
Στους ώμους του πλέον, ίσως και μερικών ακόμη -κυρίως, όμως, σχεδόν αποκλειστικά, στους δικούς του- πέφτουν το βάρος και η ευθύνη να οδηγήσει τελικά, μέσα από κακοτράχαλα, ενίοτε και επικίνδυνα μονοπάτια, την ομάδα μας εκεί που ανήκει.
Και φυσικά αυτοί που πλειοψήφισαν στην οργανωμένη και ομαδική κίνηση ανατροπής του υπάρχοντος κατεστημένου το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ!
Καπετανάτα και εμφυλίους αυτή η ομάδα δεν τα έχει ανάγκη!
Οι πρώην ...μυστικοσύμβουλοι του Γρηγορόπουλου που εισέπρατταν αφειδώς, και αργότερα τους κατάπιε η Γη, καθόριζαν την πολιτική της, όπου άσχετοι και ύποπτοι και άλλοι από το πουθενά διαδραμάτιζαν ρόλους Ταλλεϋράνδου, Μέτερνιχ, ενίοτε και Μακιαβέλι!
Αυτό ακριβώς που χρειαζόταν και μπορεί να εκφραστεί με πέντε μόνο λέξεις: κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Γιατί μόνον έτσι θα ζωντανέψει πάλι η ελπίδα και θα επιστρέψει η παλιά υπερηφάνεια.
Για να αποδειχθεί ότι αυτή η ομάδα, δεν έχει μόνον πιστούς αλλά και αφοσιωμένους ανθρώπους, που δεν την εγκατέλειψαν, που πιστεύουν σε κάποιες αρχές και ιδανικά, που δεν έγιναν ούτε καιροσκόποι ούτε ριψάσπιδες, δεν απαρνήθηκαν τίποτε, διατήρησαν την πίστη και την αισιοδοξία, δεν κιότεψαν, δεν συμβιβάστηκαν, δεν εξαγοράστηκαν, παρέμεναν στη σκιά περιμένοντας και ελπίζοντας.
Κι όλα αυτά ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ...
Κι ο πιο απλός νους καταλαβαίνει ότι Η ΟΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΗΣ - ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ - ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ....
Και είναι θέμα χρόνου να το διαπιστώσουμε, αφού οι εν λόγω κύριοι που ανέλαβαν να "τρέξουν" την Ερασιτεχνική είναι άτομα του στενού περιβάλλοντός του και ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ...
Αρα, είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση - έστω και έμμεση- της επιστροφής του κυρ-Σταύρου ο οποίος ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ (όπως συνέβαινε στον Μεσσηνιακό)...
Απομένει να δούμε και τις κινήσεις Γρηγορόπουλου γιατί "κάτι ετοιμάζει" και τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα.