Weather - Καιρός

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Το Παγκόσμιο Κύπελλο με αριθμούς

Το Παγκόσμιο Κύπελλο με αριθμούς

Υστερα από ένα μήνα γεμάτο μπάλα, το Παγκόσμιο Κύπελλο μας αποχαιρέτησε με τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/07). Σας  παρουσιάζουμε  τη φετινή διοργάνωση και την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου γενικότερα μέσα από τους αριθμούς...

 
0: Οι προηγούμενοι τίτλοι στο θεσμό των δύο φιναλίστ, Ολλανδία και Ισπανία μέχρι τον τελικό της 11η Ιουλίου που έφερε τους "φούριας ρόχας" στην κορυφή του κόσμου.
1: Αυτό είναι το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο επί αφρικανικού εδάφους.
2: Οι χαμένοι τελικοί της Ολλανδίας, το 1974 και το 1978 απέναντι στη Δυτική Γερμανία και την Αργεντινή αντίστοιχα, και φέτος από την Ισπανία.
3: Οι συνεχόμενοι ημιτελικοί της Γερμανίας, αλλά καμία από τις τρεις φορές δεν κατάφερε να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο....
4: Οι κόκκινες κάρτες στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Πορτογαλία στο πλαίσιο της φάσης των 16 στο Μουντιάλ του 2006. Ακόμα οκτώ παίκτες δέχθηκαν κίτρινη κάρτα σε εκείνο το παιχνίδι, που ήταν από τα πιο σκληρά στην ιστορία του θεσμού. Για την ιστορία η Πορτογαλία κέρδισε με 1-0.
5: Τα γκολ των Γουέσλι Σνάιντερ και Νταβίντ Βίγια για τις Ολλανδία και Ισπανία αντίστοιχα στην φετινή διοργάνωση. Τόσα πέτυχαν και οι Τόμας Μίλερ και Ντιέγκο Φορλάν από τον μικρό τελικό.
6: Τα παιχνίδια που κέρδισε η Ολλανδία στη διοργάνωση μέχρι να φτάσει στον τελικό του φετινού Μουντιάλ.
8: Οι χώρες που έχουν κερδίσει τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας: Βραζιλία, Ιταλία, Γερμανία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Αγγλία, Γαλλία και πλέον και η Ισπανία.
9: Από τους 11 διεθνείς της Ισπανίας που ξεκίνησαν ως βασικοί στον ημιτελικό με τη Γερμανία αγωνίζονταν στην Μπαρτσελόνα ή στη Ρεάλ Μαδρίτης στην περασμένη σεζόν.
10: Τα γκολ που σημείωσε η Ουγγαρία απέναντι στο Ελ Σαλβαδόρ το 1982 για τη φάση των ομίλων. Το 10-1 αυτού του αγώνα ήταν το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία της διοργάνωσης.
11: Δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο τούρκος Χακάν Σουκούρ για ανοίξει το σκορ στον μικρό τελικό του 2002 απέναντι στη Νότιο Κορέα. Αυτό παραμένει το γρηγορότερο γκολ του θεσμού.
12: Τέρματα δέχθηκε στη φάση των ομίλων η Βόρεια Κορέα, τα περισσότερα για τη φετινή διοργάνωση.
14: Τα τέρματα του Μίροσλαβ Κλόζε σε Μουντιάλ με την εθνική Γερμανίας.
15: Τα γκολ του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ρονάλντο. Ο βραζιλιάνος επιθετικός συμμετείχε στη διοργάνωση του 1998, 2002 και 2006.
16: Τα γκολ που πέτυχε η Γερμανία σε αυτή τη διοργάνωση και έγινε η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα.
17: Κόκκινες κάρτες έδειξαν οι διαιτητές στη διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής.
17: Η ηλικία του Πελέ όταν έπαιξε στον πρώτο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στην καριέρα του. Ηταν το 1958, με τον βραζιλιάνο άσο να πετυχαίνει δύο τέρματα και να βοηθάει τη Σελεσάο να επικρατήσει της Σουηδίας με 5-2.
19: Οι τίτλοι που κερδήθηκαν από ομοσπονδιακούς τεχνικούς που προπονούσαν την εθνική ομάδα της πατρίδας τους, συμπεριλαμβανομένου και του φετινού, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
23: Οι παίκτες στο ρόστερ της κάθε εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σπανίως αγωνίζονται και οι 23.
24: Οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Γκάνας, Ρίτσαρντ Κίνγκσον, οι περισσότερες στη φετινή διοργάνωση.
25: Παιχνίδια αήττητη παρέμεινε η Ολλανδία. Η ήττα από την Ισπανία της στέρησε το 26ο.
33: Τα περισσότερα σουτ από παίκτη στη διοργάνωση, τον Ασαμόα Γκίαν.
2014: Το έτος της επόμενης διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία...