Weather - Καιρός

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Final Four Κωνσταντινούπολης !!


Επιτέλους έφτασε η μεγάλη μέρα. Σήμερα το απόγευμα (18.00) ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το βράδυ ο Ολυμπιακός το αντίστοιχο της Μπαρτσελόνα. Το Final Four της Κωνσταντινούπολης είναι προ των πυλών. Τέταρτη φορά που και οι δύο αιώνιοι δίνουν, μαζί, το παρών. Φέτος όμως δίνουν ραντεβού μόνο για έναν τελικό, που και οι δύο εύχονται να είναι ο μεγάλος.
Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδης, Ίβκοβιτς και Σπανούλης δήλωσαν έτοιμοι για την πρόκληση, παρόλο που στα χαρτιά είναι τα αουτσάιντερ των ημιτελικών. Οι δύο ομάδες απολαμβάνουν τον σεβασμό και την αναγνώριση των αντιπάλων τους. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν οι μεν πράσινοι «κουβαλούν» 6 αστέρια στη φανέλα τους (με πιο πρόσφατο το περσινό από την Βαρκελώνη) και οι δε ερυθρόλευκοι είναι η πιο εξελίξιμη ομάδα της χρονιάς; Καζλάουσκας και Πασκουάλ έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν από 1ο χέρι την δυναμικότητα των αντιπάλων τους και δεν έχουν εκδηλώσει κανένα ύφος αλαζονείας μέχρι τώρα.
Στην Κωνσταντινούπολη οι αιώνιοι δεν έχουν προϊστορία. Από εκεί όμως άρχισε να λάμπει το προπονητικό άστρο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την Παρτιζάν το 1992. Ποιός μπασκετόφιλος δεν θυμάται τον άθλο της Παρτιζάν με Τζόρτζεβιτς και Ντανίλοβιτς κόντρα στην ισχυρή Γιουβεντούτ Μπανταλόνα; Ο τελικός κρίθηκε σε ένα τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην εκπνοή. Ο Ζότς είχε παρατήσει την εθνική (με προπονητή τον Ντούντα) το περασμένο καλοκαίρι για να αποδεχτεί την πρόταση των τελευταίων πρωταθλητών της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και να αναλάβει head coach, μόλις στα 31 του χρόνια, βάζοντας απότομα τέλος στην αθλητική του καριέρα.
Το Sinan Erdem Olimpik Spor Salonu είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους περίπου 6.500 Έλληνες φιλάθλους. Οι τεχνικοί των δύο αιωνίων, κουμπάροι μεταξύ τους, θέλουν να συναντηθούν αργά το βράδυ της Κυριακής. Οι παίχτες προσδοκούν ένα «αιώνιο» ντέρμπι σε ένα ευρωπαϊκό τελικό. Εμείς όλοι το ευχόμαστε και αδημονούμε για ένα τέτοιο γεγονός, μέσα στην Πόλη! Η, άλλοτε, πρωτεύουσα του Βυζαντίου περιμένει έναν Έλληνα για την κατάληψη του μπασκετικού αυτοκρατορικού θρόνου. Από αυτή την οπτική γωνία θέλουμε να το βλέπουμε εμείς, εδώ, από την Ελλάδα!