Weather - Καιρός

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

1η Ανθοκομική έκθεση


Εγκαινιάζεται απόψε στις 21:00 , στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, η 1η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή και θα πλαισιωθεί από σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και από παρουσιάσεις των δράσεων διαφόρων συλλόγων και φορέων.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και οι συντελεστές της έκθεσης, προσκάλεσαν τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκινάει ύστερα από μια ιδέα του δημοτικού υπαλλήλου Νίκου Κισκήρα. Αποσκοπεί στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανθοκομίας, αλλά και στην ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών για την ορθή πρακτική καλλιέργειας ανθέων καθώς και λαχανόκηπων.
Ο πολιτικός προϊστάμενος των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδαμόπουλος, αναφέρθηκε λεπτομερέστερα στους σκοπούς αυτής της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι η έκθεση θα λειτουργεί από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι και από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις ένδεκα το βράδυ. Τέλος, σημείωσε ότι οι επαγγελματίες που θα συμμετέχουν στην έκθεση, ως «αντίδωρο» θα αναλάβουν τον καλλωπισμό συγκεκριμένων σημείων του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Ο πρόεδρος της «Φάρις», Νίκος Μπασακίδης, αναφέρθηκε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχουν τα Σχολεία της κοινωφελούς επιχείρησης, καθώς και τοπικοί Σύλλογοι.
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Δημήτρης Βεργόπουλος, ευχαρίστησε τους εθελοντές, αναφέρθηκε στη συμμετοχή και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ σημείωσε πως η Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών προσφέρθηκε να αναλάβει τη φύλαξη της έκθεσης τις νυχτερινές ώρες.