Weather - Καιρός

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

KYΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2010

Στη σέντρα ο θεσμός των μεγάλων εκπλήξεων

Ο θεσμός των εκπλήξεων, όπως είθισται να αποκαλείται το Κύπελλο Ελλάδος, δεν δείχνει να τρομάζει τους «μεγάλους» του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα μετάσχουν στη διοργάνωση στον τέταρτο γύρο. Και αυτό γιατί η χθεσινή κλήρωση (μετείχαν 67 ομάδες, καθώς δεν δήλωσαν συμμετοχή Αιγάλεω, Πυρσός Γρεβενών και Καλαμάτα) δεν έβγαλε δυνατούς αντιπάλους για τους συλλόγους της Σούπερ Λίγκας....
Ο κάτοχος του τροπαίου, Παναθηναϊκός, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κοζάνη - Ασπρόπυργος, που θα βρει μπροστά του μετά τον Θρασύβουλο.
Ο Ολυμπιακός θα περιμένει τον νικητή του Εθνικός Φιλιππιάδας - Πλατανιάς, ο οποίος θα αναμετρηθεί εν συνεχεία με την Ηλιούπολη.
Η ΑΕΚ θα περιμένει τον νικητή του Κεραυνός Κερατέας - Απόλλων Σμύρνης, που στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό, ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα Εορδαϊκός - Καλλιθέα. ενώ ο Αρης θα περιμένει τον νικητή του Πόντιοι Κατερίνης - Παναιγιάλειος, που ακολούθως θα συναντήσει τα Τρίκαλα.
Τρόπος διεξαγωγής
Επί της διαδικασίας, στον πρώτο γύρο θα πάρουν μέρος οι 36 ομάδες της Γ΄ Εθνικής.
Θα διεξαχθούν 18 απλοί αγώνες. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι, διαδικασία η οποία θα γίνεται σε όλες τις φάσεις.
Στη δεύτερη φάση θα λάβουν μέρος οι 18 νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από την 1η φάση και οι 18 ομάδες της Β΄ Εθνικής.
Θα διεξαχθούν 18 απλοί αγώνες στην έδρα των ομάδων που θα προκριθούν από την 1η φάση.
Στην τρίτη φάση, τη λεγόμενη ενδιάμεση, από τις 18 νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από τη δεύτερη, μετά από κλήρωση, τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο απλούς αγώνες. Αν το ζευγάρι προκύψει με ομάδες από την Β΄ και Γ΄ Εθνική, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής.
Αν το ζευγάρι προκύψει με ομάδες της ίδιας κατηγορίας, θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Θα προκύψουν δύο νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Οι υπόλοιπες 14 ομάδες προκρίνονται χωρίς αγώνα.
Στην τέταρτη φάση θα αγωνιστούν οι 16 ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της τρίτης φάσης (οι 14 ομάδες που θα περάσουν χωρίς αγώνα και οι 2 νικήτριες ομάδες της 3ης φάσης) και οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Θα διεξαχθούν 16 απλοί αγώνες στην έδρα των ομάδων της τρίτης φάσης.
Στην πέμπτη θα πάρουν μέρος οι 16 νικήτριες ομάδες. Θα διεξαχθούν οχτώ απλοί αγώνες. Ο αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου, με το εκτός έδρας γκολ να μην προσμετρείται διπλό.
Ο θεσμός θα ολοκληρωθεί με τους προημιτελικούς, ημιτελικούς και τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.