Weather - Καιρός

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μαρινάκης ο νέος Πρόεδρος της Λίγκας

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - Νέος πρόεδρος ο Μαρινάκης
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι από χθες το μεσημέρι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από 12 εκ των 16 ΠΑΕ που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό. Υπέρ του «αφεντικού» των ερυθρόλευκων» ψήφισε ακόμα και ο Παναθηναϊκός.
Η χθεσινή διαδικασία δεν είχε καμιά

 σχέση με τις προηγούμενες προσπάθειες να εκλεγεί πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ούτως ή άλλως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, (χθες απέσυρε την υποψηφιότητά του ο κ. Κανελλόπουλος) ωστόσο κατάφερε να πετύχει και το συναινετικό κλίμα που ήθελε και να εκλεγεί με μια ισχυρή πλειοψηφία στον προεδρικό θώκο.


Την επιλογή του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού στήριξε και ο Παναθηναϊκός ψηφίζοντας υπέρ του, όπως έκαναν και άλλες 11 ομάδες. Η ΑΕΚ και ο Άρης ήταν αυτοί που ψήφισαν λευκό, ο Ατρόμητος επέλεξε την αποχή ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Καβάλας, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παίρνει έτσι το χρίσμα.


Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου παρέμεινε ο Γιώργος Μποροβήλος, επίσης μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, παίρνοντας 14 ψήφους.
Στη συγκεκριμένη διαδικασία ψήφισε λευκό η ΑΕΚ και η Καβάλα, όπως αναφέραμε, απουσίαζε.
Η διαδικασία των εκλογών ήταν σύντομη, αφού όλες σχεδόν οι ΠΑΕ κατάφεραν επιτέλους να συμφωνήσουν και να εκλέξουν τον νέο ισχυρό άνδρα της Λίγκας, χωρίς να υπάρξουν οι έριδες και οι διαφωνίες των προηγούμενων προσπαθειών να διενεργηθούν εκλογές. Σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε ρόλο και η απόσυρση της υποψηφιότητας του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Θανάση Κανελλόπουλου.

Πλέον η διοίκηση της Σούπερ Λίγκας αλλάζει χέρια και από τον περσινό πρόεδρο των «πρασίνων» Νικόλα Πατέρα, στενού φίλου του Μαρινάκη, περνά σε αυτά των Πειραιωτών και του νέου τους μεγαλομετόχου, που θα πρέπει να λύσει αρκετά ζητήματα όπως αυτά των σχέσεων με την πολιτεία, των τηλεοπτικών και της βίας με την ανάληψη των καθηκόντων του.


Οι εκπρόσωποι στην ΕΠΟ
Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός Βόλου θα έχουν εκπροσώπηση στην ΕΠΟ, ως στελέχη της Σούπερ Λίγκας, όπως αποφάσισαν τα μέλη του Συνεταιρισμού.
Ο νέος πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής έτσι και αλλιώς καταλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ, ενώ εξελέγησαν ακόμη οι κ. Βιολίδης (ΠΑΟΚ), Βεκρής (Παναθηναϊκός) και Κανελλόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου).