Weather - Καιρός

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Mέσα ο Ακης... Και άργησε!


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων.
Ο Α. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να κρατηθεί σήμερα στη ΓΑΔΑ καθώς οι φυλακές παραμένουν κλειστές λόγω αργίας και να οδηγηθεί το πρωί σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί και πέρασε το Πάσχα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, πέρασε την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί. Οι δικηγόροι του ζήτησαν προθεσμία για την απολογία του ενώ επίσης ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος, τονίζοντας αφενός πως του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και αφετέρου ότι είναι ευρέως αναγνωρίσιμος, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση διαφυγής. 
Το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και συνεχίστηκε κανονικά η διαδικασία της ανάκρισης. 
Η δικογραφία που "καίει" τον πρώην υπουργό ξεπερνάει τις 10.000 σελίδες ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλοςζήτησε να κληθούν και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, καθώς αυτά ήταν που έλαβαν τις αποφάσεις για την αγορά των υποβρυχίων. 
Η βασική γραμμή υπεράσπισης θα είναι πως το αδίκημα που το βαραίνει έχει παραγραφεί, ενώ οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους την γερμανική δικογραφία που εμπλέκει το όνομα του πρώην υπουργού ως αποδέκτη δωροδοκίας. 
Tις ευχές του για το Πάσχα και την συγνώμη του που τους έφερε στα δικαστήρια χρονιάρα μέρα εξέφρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος προς τους δημοσιογράφους.

«Λυπάμαι που σας φέρνω τέτοια ημέρα στα δικαστήρια», είπε την στιγμή που περνούσε το κατώφλι του ανακριτή, αφού ευχήθηκε τα τυπικά χρόνια πολλά.