Weather - Καιρός

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δεν προκρίθηκε αλλά έδειξε ότι έχει μέλλον (ξανά)...

Αυτό το παιχνίδι το περιμέναμε πολύ καιρό! Και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες είδαμε ξανά στο γήπεδο πάνω από 4.000 θεατές! Όμως δεν περιμέναμε τους … καλικάντζαρους που ήρθαν πρόωρα και αναστάτωσαν με τις πράξεις τους ένα παιχνίδι – γιορτή!
Η ΑΕΚ βγήκε μεν καθαρή από τη λάσπη της Καλαμάτας με γκολ του Στιβ Μπέλεκ και νίκησε 1-0 την ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ που στήθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.
Όλοι γνωρίζαμε ότι το ματς θα παιζόταν σε ένα γήπεδο – βούρκο, εντελώς ακατάλληλο για θέαμα και ποδόσφαιρο ποιότητας. Και είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά στο άμεσο μέλλον, αν θέλουμε την τοπική μας ομάδα στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Η μοναδική επικίνδυνη κατάσταση που δημιούργησαν  οι παίκτες της Καλαμάτας στο 20, έφεραν και διαμαρτυρίες για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μανωλά πάνω στον Αθανασόπουλο. 
Αν το είχε δώσει ο Δασκαλόπουλος θα μιλάγαμε τώρα για διαφορετική εξέλιξη.
Αντίθετα, η ΑΕΚ είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος να ανοίξει το σκορ. Στο 18' σουτ του Μπέλεκ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κοψαχείλη και στο 36' ο Μπερνς -έπειτα από σέντρα του Καράμπελα- αστόχησε σε κεφαλιά εξ επαφής!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Ενωση, καθώς στο 47' ο Στιβ Μπέλεκ μετά από κόντρες στο κέντρο του γηπέδου, πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και βρέθηκε απέναντι στον Σωκράτη Κοψαχείλη και με εξαιρετικό δεξί πλασέ, έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.
Στα υπόλοιπα λεπτά, οι παίκτες των δύο ομάδων περισσότερο... πάλευαν με τον κακό αγωνιστικό χώρο, παρά προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι.
Η Καλαμάτα, πάντως, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 65' με τον Αραμπατζή να σώζει με τα πόδια σε σουτ του Αλεξανδρόπουλου.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, αφού στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Αραμπατζής δεν ανησύχησε στην αδύναμη κεφαλιά του Αθανασόπουλου.
Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε η απονομή του Κυπέλλου του Πρωταθλητή στην ομάδα της Καλαμάτας από την περσινή σεζόν και βραβεύτηκαν οι Μεσσήνιοι παίκτες της ΑΕΚ Λυμπερόπουλος που δεν ήρθε στην πόλη μας, Γεωργέας και Κωνσταντόπουλος.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, με αφορμή ένα πανό ξέσπασαν επεισόδια στη Νότια εξέδρα που λόγω κακής εκτίμησης της κατάστασης από την Αστυνομία, δεν υπήρχε ζώνη ασφαλείας μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε πεδίο μάχης ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου αφού μεταφέρθηκαν εκεί τα επεισόδια.
Ακολούθησε πετροπόλεμος μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αναγκάζοντας αρκετό κόσμο να αποχωρήσει από τις εξέδρες και να παρακολουθήσει το δεύτερο ημίχρονο πίσω από το ένα τέρμα!
Η Αστυνομία στην προσπάθειά της να εκτονώσει την κατάσταση έριξε χημικά κάτι που έκανε την ατμόσφαιρα για λίγα λεπτά ανυπόφορη και αποπνικτική. 
Οι όμορφες εικόνες που είδαμε με μικρά παιδιά και οικογένειες να έρχονται μετά από καιρό στο γήπεδο, δυστυχώς δεν άρεσαν στους θερμόαιμους και ανεγκέφαλους χούλιγκαν! 
Αποχωρώντας μάλιστα από την πόλη της Καλαμάτας άφησαν πίσω τους ζημιές σε καταστήματα της πόλης…
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου δεν σημειώθηκαν παρατράγουδα, ενώ... πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες με τον Νίκο Κωστένογλου να δίνει εντολές στους παίκτες του, έχοντας μπροστά του παραταγμένα τα ΜΑΤ! 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Ελβιο Μάνα): Κοψαχείλης, Τσόπελας, Ρουμπουλάκου, Μπλέτσας (60' Κωστής), Κωνσταντόπουλος, Τριανταφυλλάκης (69' Δασκαλάκης), Πετρουζέλλης, Τσαγκαράκης, Τσιμικλής, Αλεξανδρόπουλος (77' Καρατζανίδης), Αθανασόπουλος