Weather - Καιρός

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οικονομική ανάσα για τα σωματεία...


Η Ένωση Β’ – Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Σπύρος Καλογιάννης υπέγραψε με τον ΟΠΑΠ τη σύμβαση του χορηγικού προγράμματος! Έτσι, και αυτή η περιπέτεια τελείωσε αίσια για τη διοργανώτρια των δύο μικρότερων κατηγοριών, αφού αποδέχθηκαν αρχικά όλες τις ρήτρες βίας που έθεσε ο Οργανισμός ως προαπαιτούμενο της συμφωνίας. Από εκεί και πέρα, ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκταμίευσης των χρημάτων του χορηγικού προγράμματος, τα οποία φτάνουν συνολικά τα 6.000.000 ευρώ. Ποσό μειωμένο, που δεν παύει να αποτελεί «ανάσα» (ή έστω βοήθημα από το τίποτα) για τις δύο πιο ταλαιπωρημένες επαγγελματικές κατηγορίες. Από το παραπάνω πόσο κάθε ομάδα της Β’ Εθνικής βάζει στο ταμείο της περί τα 100.000 ευρώ και αντιστοίχως της Γ’ Εθνικής από 50.000 ευρώ. 
Παράλληλα, καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα της διοργανώτριας (2.000.000 ευρώ) αλλά και το πρωτάθλημα Νέων (1.000.000 ευρώ).
Πρακτικά τα χρήματα στις ομάδες αναμένονται να δοθούν μέσω της Ένωσης Β’ – Γ’ Εθνικής μέσα στα προσεχή 24ωρα (το πιθανότερο μέσα στην προσεχή εβδομάδα, καθώς είναι δύσκολο να προλάβουν έως αύριο Παρασκευή 2/3).