Weather - Καιρός

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ολοταχώς για τελικό οι...πιτσιρικάδες


Κόντρα στην εθνική Ελλάδας θα βρεθούν οι παίκτες της Αγγλίας U19, στο πλαίσιο των ημιτελικών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Στις 16:45 η αναμέτρηση στο Ταλίν της Εσθονίας.  
Η εθνική Αγγλίας θέλει να φτάσει στον μεγάλο τελικό και ο Νόελ Μπλέικ έχει βάλει στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.
Στο στρατόπεδο της ομάδας επικρατεί αισιοδοξία, με τον Έρικ Ντάιερ να …προειδοποιεί ότι τα καλύτερα έρχονται, αφού οι συμπαίκτες του δεν έβγαλαν το καλύτερό τους πρόσωπο στα παιχνίδια του ομίλου.
«Άρχοντας» του αγώνα θα είναι ο Κεν Χάνσεν από τη Δανία και η αναμέτρηση θα γίνει στο γήπεδο «Lillekula».

Πιθανές συνθέσεις
ΑγγλίαΤζόνστον, Ντάιερ, Ρόμπινσον, Θορπ, Τσαλόμπα, Μπεραχίνο, Κέιν, Ρέντμοντ, Χολ, Θορν, Λάνστραμ
ΕλλάδαΚαπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουγαΐδης, Κουμπέλης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Μπάλλας, Φουρλάνος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος



Σήμερα λοιπόν στις (4.45 μ.μ.) η εθνική μας ομάδα νέων αντιμετωπίζει την Αγγλία στον πρώτο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, που διεξάγεται στην Εσθονία. Η εθνική μας τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της και θα αντιμετωπίσει την πρώτη του άλλου ομίλου με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Οι δύο συνεχόμενες νίκες της εθνικής μας επί της Εσθονίας (4-1) και επί της Πορτογαλίας (3-2) έχουν ανεβάσει την ψυχολογία των Ελλήνων παικτών και έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση ότι φέτος "είναι η χρονιά τους".
Καπίνο: "Έχουμε πολλές αποσκευές μαζί μας!"
"Οι πανηγυρισμοί για τη νίκη επί της Πορτογαλίας, ενός από τα φαβορί του τουρνουά, έχουν προ πολλού σταματήσει. Το συγκεκριμένο ματς ανήκει στο παρελθόν και πλέον εστιάζουμε στον κρίσιμο ημιτελικό με την Αγγλία. Πρόκειται για υπολογίσιμη αντίπαλο και τη σεβόμαστε. Όμως εμείς επικεντρωνόμαστε στη δική μας απόδοση και όχι σε αυτήν του αντιπάλου", είπε στο επίσημο site της ΕΠΟ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας και πρόσθεσε: "Ένας ημιτελικός διαφέρει κατά πολύ από τους αγώνες της φάσης των ομίλων. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες θα είναι επιφυλακτικές στο παιχνίδι τους και πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες".
Στη διάθεση του προπονητή δεν θα βρίσκεται ο Χάρης Μαυρίας, που αποβλήθηκε στο ματς με την Πορτογαλία, αλλά, όπως είπε κι ο κ. Τσάνας, "ευτυχώς, η ομάδα απαρτίζεται από πολλούς αξιόλογους και ικανούς παίκτες και είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε". Αντίθετα, στη διάθεση του προπονητή είναι ο δεξιός μπακ Νίκος Μαρινάκης, που δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο ματς λόγω τραυματισμού.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις του τερματοφύλακα της εθνικής μας, Στέφανου Καπίνο: "Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε και γι' αυτό έχουμε πάρει πολλές αποσκευές μαζί μας! Παίζουμε χρόνια μαζί και μόνο βατός δεν ήταν ο όμιλος, με δύο μεγάλες ομάδες μέσα, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Ωστόσο ξέραμε τους εαυτούς μας και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Είμαστε μαζί από τα 16 μας, με μερικές προσθήκες και με τη δουλειά που γίνεται με το προπονητικό τιμ μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα".
* Στον 2ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων η Αγγλία τερμάτισε στην κορυφή, συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς (2 νίκες - 1 ισοπαλία) με 5-3 τέρματα. Ήρθε ισόπαλη 1-1 στην πρεμιέρα με την Κροατία και επικράτησε στη συνέχεια της Σερβίας και της Γαλλίας με 2-1.